Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι επόμενες γενιές επεξεργαστών θα υποστηρίζουν μόνο Windows 10

Η Microsoft αποκάλυψε ότι σε συνεργασία με τις Intel και AMD, οι επόμενοι επεξεργαστές των παραπάνω εταιρειών θα υποστηρίζουν αποκλειστικά και μόνο Windows 10. Πρακτικά, αυτό δεν σημαίνει ότι οι παλαιότερες εκδόσεις των Windows δεν θα λειτουργούν σε αυτούς, απλά ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα υπάρχει το ενδεχόμενο ασυμβατότητας. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση της Microsoft: “Going forward, as new silicon generations are introduced, they will require the latest Windows platform at that time for support. This enables us to focus on deep integration between Windows and the silicon, while maintaining maximum reliability and compatibility with previous generations of platform and silicon. For example, Windows 10 will be the only supported Windows platform on Intel’s upcoming “Kaby Lake” silicon, Qualcomm’s upcoming “8996” silicon, and AMD’s upcoming “Bristol Ridge” silicon.



Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να θεωρηθεί κατακριτέα από πολλούς χρήστες των Windows, οι οποίοι ίσως νιώσουν ότι η εταιρεία από το Redmond τους «εκβιάζει» να μετακομίσουν στο νέο της λειτουργικό. Εν μέρει μπορεί να αληθεύει, ωστόσο με αυτή τη λογική βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε ότι το περαιτέρω «δέσιμο», σε επίπεδο hardware που θα έχουν οι μελλοντικοί επεξεργαστές με το λειτουργικό της Microsoft, μόνο καλό μπορεί να επιφέρει σε επιδόσεις και σταθερότητα. Κάτι παρεμφερές με τον τρόπο που το OS X της Apple λειτουργεί σε τόσο περιορισμένα συστήματα αλλά είναι σε πολλά σημεία ένα πιο σταθερό λειτουργικό σύστημα σε σχέση με τα Windows. Και εν τέλει, τα Windows 10 έχουν αποδειχθεί μέχρι τώρα ένα αρκετά καλό λειτουργικό σύστημα. Θα χαιρόμασταν να διαβάσουμε και τις δικές σας απόψεις επί του θέματος στα σχόλια.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Kafroc
    • Με το ζόρι παντρειά.ΟΧΙ ΛΕΜΕ.
      Όταν ξαναβγάλουν λειτουργικό σύστημα σαν τα 7 ή τα XP το ξανασυζητάμε.

      Και για να μην με πείτε προπέτη έκανμα update από 8.1 σε 10 μόλις τα Χριστούγεννα καθώς ήθελα να αποφύγω τα bugs και όλα τα προβλήματα που ακολουθούνη ένος free release που στην αρχή θεωρείσαι beta user.Τα προβλήματα που έχω ανιμετωπίσει και προσπαθώ μανιωδώς να λύσω είναι:
      i)Το start button είναι με τις ώρες του άλλες φορές δουλεύει άλλες όχι με αποτέλεσμα αν θέλω να κάνω κάτι πάμε σε restart
      ii)Αpplication που είχα πληρώσει από το Windows Store όταν είχα τα 8.1 συχνά πυκνά freezaroun στην αρχή πριν ανοίξουν και μια λύση που έχω βρει είναι να κάνω restart το app identity (μερικές φορές πιάνει)
      iii)Όταν βάζω τον υπολογιστή σε sleep mode και τον ανοίγω δεν υπάρχει internet και μου βγάζει "one or more network protocols are missing on this computer" αν κάνω restart το modem ή αν περιμένω κανένα 10λεπτό ξαφνικά δεν υπάρχει πρόβημα (!)
      iv)Όταν το βάζω σε sleep mode και τον ξανα ανοίγω υπάρχουν φορές που δεν βρίσκει η οθόνη τον υπολογιστή και αναγκάζομαι σε απότομο shut down.(Για να είμαι δίκαιος αυτό δεν ξέρω αν φταίνε τα 10 μπορεί να έχει θέμα η καρτα γραφικών πάντως στο 8.1 δεν είχα τέτοιο θέμα)


      Με άλλα λόγια,για εμένα προσωπικά τα 8.1 αποδείχθηκαν πιο ευχάριστα από τα 10 αλλά αντιμετωπίζω τον εαυτό μου σαν μια ιδιάζουσα-ατυχή περίπτωση και ότι τα 10 σε γενικές γραμμές είναι καλύτερα από τα 8.Βέβαια αρνούμαι να αποδεχθώ την λογική "το μη χείρον,βέλτιστον" δεν θέλω το λιγότερο κακό σ'ενα προϊόν θέλω το καλύτερο ως προς τις προηγούμενες γενιές.

    • manosnike
    • @Kafroc

      Οι περισσότεροι είχαμε διάφορα προβλήματα με το update.
      1)Όλα λύνονται με clean install, υπάρχει και επιλογή μέσα από τα Win χωρίς να χρειάζεσαι δισκάκι.
      2)Τα App αν δεν φτιάξουν μετά το Clean δεν φταίει η MS αλλά ο εκάστοτε Developer.

*