Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Φήμες για νέο VR headset από την Apple

Ο CEO της Apple Tim Cook, δήλωσε πρόσφατα ότι η εικονική πραγματικότητα «είναι πολύ ενδιαφέρουσα», τόσο ενδιαφέρουσα, που η εταιρεία έχει ήδη «επιστρατεύσει» μια μυστική ομάδα εκατοντάδων ανθρώπων για να εργαστούν πάνω στην τεχνολογία, σύμφωνα με τους Financial Times. Η ομάδα απαρτίζεται -σύμφωνα πάντα με τους FT- από ανθρώπους που ειδικεύονται στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, ενώ ορισμένοι από αυτούς προέρχονται από άμεσους ανταγωνιστές της εταιρείας όπως η Microsoft και κατασκευάστριες εταιρείες ψηφιακών καμερών όπως η Lytro. Η συγκεκριμένη ομάδα της Apple σηματοδοτεί τη δεύτερη προσπάθεια της εταιρείας να ασχοληθεί με την αγορά της εικονικής πραγματικότητας, αφού η πρώτη «απόπειρα» έγινε στα μέσα της δεκαετίας του 2000 υπό τον πρώην CEO Steve Jobs, ωστόσο το project δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω του ότι η τεχνολογία δεν ήταν τόσο προηγμένη ακόμη, σύμφωνα με τους FT.



Επιπλέον, οι φήμες λένε ότι το τελευταίο απόκτημα της Apple είναι η Flyby Media, μία AR startup που ειδικεύεται στην τεχνολογία τρισδιάστατης χαρτογράφησης για φορητές συσκευές και που συνεργάστηκε στενά με την Google για το Project Tango. Άλλες αγορές περιλαμβάνουν τις νεοσύστατες εταιρείες Metaio, Faceshift, και PrimeSense, που έδωσαν στην Apple διάφορες τεχνογνωσίες. Μάλιστα, η εταιρεία φέρεται να κατασκευάζει πρωτότυπα VR headsets για αρκετούς μήνες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν εμφανιστεί αρκετά διπλώματα ευρεσιτεχνίας (από την Apple) που σχετίζονται με τεχνολογίες VR και AR. Τέλος, η Apple μόλις την περασμένη εβδομάδα προσέλαβε τον κορυφαίο ερευνητή Doug Bowman, από το Πανεπιστήμιο της Virginia.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*