Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αλλάζουν τα πάντα στις επισκευές προϊόντων εντός ΕΕ, ακόμη και μετά τη λήξη της εγγύησης!

*
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε επίσημα ένα νομοσχέδιο για το δικαίωμα στην επισκευή προϊόντος, ακόμη και μετά τη λήξη της παρεχόμενης εγγύησης από τον κατασκευαστή. Ένας από τους νόμους που περιλαμβάνει θα οδηγήσει τους κατασκευαστές να προσφέρουν έναν έξτρα χρόνο εγγύησης αν το προϊόν επισκευαστεί εντός εγγύησης.

Ήδη στην ΕΕ οι εταιρείες απαιτείται να προσφέρουν δύο χρόνια εγγύησης, αλλά πλέον με το νέο νομοσχέδιο θα υποχρεώνονται να επισκευάζουν δημοφιλή οικιακά προϊόντα όπως πχ. smartphones, τηλεοράσεις, πλυντήρια, σκούπες. Αν το προϊόν χαλάσει όσο είναι σε εγγύηση, οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε αντικατάσταση ή επισκευή. Αν επιλέξουν το δεύτερο, η εγγύηση του προϊόντος θα επεκτείνεται για έναν ακόμη χρόνο. Το νομοσχέδιο σημειώνει πως οι εταιρείες θα πρέπει να προσφέρουν «λογικές τιμές» για τα της επισκευής ώστε να μην αποτρέπουν σκόπιμα τους καταναλωτές από αυτή τη διαδικασία.


Οι κατασκευαστές θα υποχρεώνονται δε να παρέχουν όταν τους ζητηθούν ανταλλακτικά και κατάλληλα εργαλεία και να μην λειτουργούν με τεχνικές και νοοτροπίες που θα εμποδίζουν την επισκευή. Ακόμη, δεν θα τους επιτρέπεται να απαγορεύουν την χρήση ανταλλακτικών που έχουν παραχθεί από 3D printers ή εναλλακτικούς κατασκευαστές και απαγορεύεται να αρνηθούν επισκευή αν ένα προϊόν έχει επισκευαστεί από τρίτη εταιρεία στο παρελθόν.

Η ΕΕ σχεδιάζει να δημιουργήσει και μια online πλατφόρμα με οδηγίες και βοήθεια προς τους Ευρωπαίους καταναλωτές για να βρίσκουν καταστήματα και μεταπωλητές αντικειμένων, αλλά και εταιρείες που αγοράζουν ελλαττωματικά αντικείμενα. Το νέο νομοσχέδιο θα τεθεί σε ισχύ αφού εγκριθεί και ψηφιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι εταιρείες θα έχουν μπροστά τους 2 χρόνια να συμμορφωθούν με αυτούς τους κανόνες. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*