Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Google event: Και επίσημα τα Nexus 6P και Nexus 5X

H Google αποκάλυψε και επίσημα τα LG Nexus 5X και Huawei Nexus 6P, το νέο Google Pixel C tablet και τα νέα Chromecast και Chromecast Audio. Ακόμη, επιβεβαιώθηκε ότι από την επόμενη εβδομάδα, οι κάτοχοι συσκευών Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9 και Player θα υποδεχτούν το νέο λειτουργικό της Google, το Android 6.0 Marshmallow. Ξεκινώντας με το LG Nexus 5X, έρχεται με οθόνη 5.2 ιντσών Full HD με προστασία Gorilla Glass 3, εξαπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 808, 2GB μνήμη RAM, κάμερα 12.3 Megapixel (με Laser Auto focus, διπλό LED flash και δυνατότητα λήψης βίντεο 4Κ), θύρα USB Type-C, 2GB μνήμη RAM, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων (Nexus Imprint) και μπαταρία 2700 mAh.


Επιπλέον, υποστηρίζει Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac και NFC, έχει διαστάσεις 147x72,6x7,9 χιλιοστά και βάρος 136 γραμμάρια, ενώ θα διατεθεί σε εκδόσεις με εσωτερική μνήμη 16GB και 32GB και σε τρεις χρωματικές επιλογές: μαύρο, λευκό και ice blue. Το Nexus 5X αναμένεται αρχικά στην Αμερική με τιμή στα 380 και 429 δολάρια για τις εκδόσεις 16GB και 32GB αντίστοιχα.



Όσον αφορά στο Nexus 6P, το νέο smartphone έρχεται με μεταλλικό σασί (από ανοδιωμένο αλουμίνιο), ενώ φέρει οθόνη 5.7 ιντσών WQHD AMOLED, επεξεργαστή Snapdragon 810 v2.1 της Qualcomm, 3GB RAM, GPU Adreno 430, κάμερα 12.3MP με αισθητήρα Sony και υποστήριξη laser auto-focus, οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και dual-LED flash, και εμπρόσθια κάμερα 8MP. Ακόμη, η συσκευή θα διατεθεί σε εκδόσεις με εσωτερική μνήμη 32GB, 64GB και 128GB, έχει βάρος 178 γραμμάρια, ενώ ενσωματώνει θύρα USB Type-C (για γρηγορότερη φόρτιση) και υποστηρίζει Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac και NFC.



Τα του ήχου, αναλαμβάνουν τα δύο εμπρόσθια στερεοφωνικά ηχεία, ενώ στην πλάτη του συναντάμε αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η διάθεση του Huawei Nexus 6P έχει ήδη ξεκινήσει σε ΗΠΑ, Hνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και Ιαπωνία με τη τιμή του να ξεκινάει από τα 449 δολάρια για την έκδοση 32GB, $549 για την έκδοση 64GB και 649 δολάρια για το μοντέλο με 128GB εσωτερική μνήμη. Η διάθεση του στις υπόλοιπες αγορές αναμένεται να ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα και θα κυκλοφορήσει σε τέσσερις χρωματικές επιλογές: aluminium, graphite, frost white και gold, με την τελευταία να είναι διαθέσιμη -προς το παρόν- μόνο στην Ιαπωνία. Σημειώνεται επίσης, ότι τα νέα Nexus «φοράνε» Android 6.0 Marshmallow.



Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, η Google αποκάλυψε νέο tablet, το Pixel Convertible, το οποίο φαίνεται να αποτελεί απάντηση στο Surface της Microsoft. Μάλιστα είναι το πρώτο tablet που αποτελεί εξ ολοκλήρου κατασκευή της αμερικανικής εταιρείας και έρχεται με Android 6.0 Marshmallow (και όχι με Chrome OS) και με μεταλλική κατασκευή. Φέρει οθόνη 10.2 ιντσών ανάλυσης 2.560x1.800 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή Nvidia Tegra X1, 3GB DDR4 RAM, υποδοχή USB Type-C, ενώ αναμένεται σε εκδόσεις με εσωτερική μνήμη 32GB και 64GB. Επιπρόσθετα, θα κυκλοφορήσει και αλουμινένιο (full-sized) πληκτρολόγιο που θα συνδέεται στη συσκευή χωρίς χρήση kickstand, με δυνατότητα περιστροφής της οθόνης έως 135 μοίρες, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης και μέσω Bluetooth. Το Pixel C αναμένεται εντός του 2015 με τιμή στα $449 (32GB) και $559 (64GB), ενώ το πληκτρολόγιο θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων έναντι $149.



Η εταιρεία παρουσίασε επίσης τις δεύτερης γενιάς συσκευές streaming εικόνας και ήχου, το νέο Chromecast και το Chromecast Audio. Το νέο Chromecast διαθέτει βελτιωμένο hardware σε σχέση με το αρχικό μοντέλο που επιτρέπει ομαλό και γρηγορότερο streaming. Ενσωματώνει τρεις κεραίες, καλώδιο HDMI, ενώ υποστηρίζει 5GHz 802.11ac και Wi-Fi για ταχύτερη σύνδεση και 1080p. Με το χαρακτηριστικό "Fast Play", η συσκευή μπορεί να ξεκινήσει video ή audio stream πολύ πιο γρήγορα, ενώ, όσον αφορά στα του gaming, είναι πλέον εφικτό το render σε δύο οθόνες χρησιμοποιώντας το smartphone ως controller. Το Chromecast Audio μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε ηχείο για audio streaming από εφαρμογές, όπως Google Play Music, Spotify και Pandora.





 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*