Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H DJI δημιουργεί ζώνες απαγόρευσης πτήσης drones και στην Ελλάδα

*
Η DJI ανακοίνωσε πως θα εγκαταστήσει ένα ειδικό σύστημα ασφάλειας σε 32 ευρωπαϊκές χώρες, το οποίο θα απαγορεύει τα drones να πετούν πάνω από συγκεκριμένα σημεία. Τα σημεία αυτά περιλαμβάνουν περιοχές αεροδρομίων και αεροδιαδρόμων και μέσα στις χώρες αυτές βρίσκεται και η Ελλάδα. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από τα πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου, όταν και για 3 μέρες υπήρξαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις άνω των 1000 πτήσεων, με τη συνολική ζημιά να ξεπερνάει τα 20 εκατομμύρια δολάρια. Το σύστημα ονομάζεται Geospatial Environment Online (GEO) 2.0 και θα τεθεί σε λειτουργία σε 19 χώρες που δεν διαθέτουν κάτι ανάλογο, ενώ στις υπόλοιπες 13 θα προχωρήσει σε σχετικές αναβαθμίσεις. Το GEO 2.0 θα δημιουργεί μια τρισδιάστατη ζώνη ασφαλείας, η οποία θα ενσωματώνεται στo λογισμικό των drones της και δεν θα τους επιτρέπει να πετούν εκεί. Συγκεκριμένα, η ζώνη απαγόρευσης θα φτάνει το 1,2 χλμ, από τους αεροδιαδρόμους. Τα γεωγραφικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο θα παρέχονται στην DJI από την Altitude, η οποία ήρθε να αντικαταστήσει ως σχετικός partner την AirMap.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*