Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H Microsoft προειδοποιεί τους χρήστες για δυο κενά ασφαλείας στα Windows

*
Η Microsoft προειδοποιεί δισεκατομμύρια χρήστες των Windows, ότι hackers προσπαθούν να εκμεταλλευτούν δυο συγκεκριμένα κενά ασφαλείας, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στους υπολογιστές των υποψήφιων θυμάτων τους. Σύμφωνα με σύμβουλο ασφάλειας της εταιρείας, οι επιθέσεις είναι περιορισμένες και στοχευμένες και όλοι οι υπολογιστές με Windows βρίσκονται σε κίνδυνο.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο Windows Adobe Type Manager Library, που επιτρέπει στην εφαρμογές τη διαχείριση και χρήση fonts από το Adobe Systems. Οι hackers προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κενά ασφαλείας που δημιουργούνται όταν οι χρήστες ανοίγουν παγιδευμένα έγγραφα ή όταν τα βλέπουν στο Windows preview pane.


Η Microsoft έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες διόρθωσεις των κενών ασφαλείας και το νωρίτερο που θα πρέπει να αναμένεται το σχετικό patch είναι η 14η Απριλίου. Στο μεταξύ υπάρχουν κάποιοι τρόποι να περιοριστεί ο κίνδυνος, όπως η απενεργοποίηση του preview pane και του details pane τον Windows Explorer. Περισσότερα για το τι συμβουλεύει η Microsoft μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*