Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

JiDome-1: Νέο VR headset από την κινεζική FiresVR

Η κινεζική εταιρεία FiresVR ανακοίνωσε νέο VR headset που ονομάζεται JiDome-1 και είναι από τα πρώτα προϊόντα εικονικής πραγματικότητας που είναι άμεσα συγκρίσιμα με το Gear VR της Samsung. Μάλιστα, η εταιρεία αυτοαποκαλείται «η Xiaomi της κινεζικής αγοράς VR». Ενώ άλλες συσκευές, όπως τα Samsung Gear VR, Holo Lens και Oculus Rift κατασκευάζονται στην Κίνα, στην εκεί αγορά δεν υπάρχουν πολλά αξεσουάρ παρόμοια με το Cardboard VR της Google. Έτσι, το JiDome-1 είναι η πρώτη επίσημη συσκευή VR για την αγορά της Κίνας. Η παρουσίαση του VR headset έγινε με τη χρήση του Xiaomi Note, ωστόσο λόγω περιορισμών σε επίπεδο hardware και στο λογισμικό που χρησιμοποιούνται για την τεχνολογία, προς το παρόν, το JiDome-1 συνεργάζεται μόνο με το 30% των smartphones που διατίθενται στην εν λόγω αγορά.



Το νέο VR headset εικάζεται ότι θα είναι διαθέσιμο στους developers στο πρώτο τρίμηνο του 2016. Χρησιμοποιεί οπτική δομή που μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορα μεγέθη οθόνης, ενώ διαθέτει γυροσκόπιο 9 αξόνων, αισθητήρα εγγύτητας και ανεμιστήρες ψύξης. Τέλος, η τιμή διάθεσης του JiDome-1 για τους προγραμματιστές που θέλουν να το αποκτήσουν ανέρχεται στα ¥199 (περίπου στα 30 δολάρια). Αν μη τι άλλο, έχει πολύ προσιτή τιμή.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*