Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

My Account: Νέο privacy hub από την Google

H Google αποκάλυψε ένα νέο hub αφιερωμένο στην ιδιωτικότητα και τις ρυθμίσεις ασφαλείας, το οποίο θα καλύπτει όλο το φάσμα των υπηρεσιών της εταιρίας. Το My Account επιτρέπει στους χρήστες υπηρεσιών όπως τα Google Maps, YouTube, Gmail αλλά και το search engine της Google, να ελέγχουν ακριβώς ποιες πληροφορίες δημοσιοποιούν μέσω αυτών. Η προσθήκη αυτή επιτρέπει επίσης σταδιακό έλεγχο των “privacy and security settings”, με τρόπο παρόμοιο με αυτόν του Privacy Checkup tool του Facebook. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν ποιες συσκευές συνδέονται στον λογαριασμό τους ή να σταματήσουν την καταγραφή συγκεκριμένων δεδομένων, όπως το location history.



Η εταιρία-κολοσσός φροντίζει βεβαίως να υπενθυμίζει στον χρήστη τους λόγους για τους οποίους η καταγραφή των διαφόρων δεδομένων επιδρά θετικά για αυτόν (γρηγορότερα searches, πιο σχετικές διαφημίσεις), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να τεθεί από τον χρήστη ένα άλλο άτομο το οποίο θα έχει πρόσβαση (και άρα δυνατότητα διαγραφής) στον λογαριασμό του, αν αυτός αποβιώσει. Αν και ορισμένες λειτουργίες δεν γίνονται αυτόματα, συνολικά το My Account και οι επιλογές του είναι ένας εύκολος τρόπος να διαχειριστεί κανείς τις ρυθμίσεις που αφορούν τα προσωπικά του δεδομένα.



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*