Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

"Ανοίξτε το οικοσύστημά σας στον ανταγωνισμό", λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Apple

*
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε το Digital Markets Act (DMA) με σκοπό να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού, αποτρέποντας τις μεγάλες εταιρείες από το να κάνουν κατάχρηση της ισχύος τους. Μεταξύ άλλων στο στόχαστρο έχει μπει η Apple και σύμφωνα με το Reuters, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Thierry Breton ενημέρωσε τον Tim Cook ότι η εταιρεία του πρέπει να ανοίξει το οικοσύστημά της στους ανταγωνιστές.

Ο Breton αποκάλυψε ότι συνάντησε τον CEO της Apple στις Βρυξέλλες και του είπε ότι η Apple πρέπει να επιτρέψει στους χρήστες iPhone να επωφεληθούν από ανταγωνιστικές υπηρεσίες, είτε πρόκειται για ηλεκτρονικά πορτοφόλια, προγράμματα περιήγησης ή καταστήματα εφαρμογών. Ένα από τα αντεπιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο Cook ήταν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και το απόρρητο, αλλά ο επικεφαλής της ΕΕ πρόσθεσε ότι το DMA προωθεί την καινοτομία χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τίποτα από αυτά.


Μέχρι στιγμής, έξι εταιρείες έχουν οριστεί ως gatekeepers που πρέπει να προσαρμόσουν τα ψηφιακά προϊόντα και τις υπηρεσίες με βάση τα όσα ορίζει ο νόμος. Είναι οι: Alphabet (ιδιοκτήτρια της Google), Amazon, Apple, ByteDance (ιδιοκτήτρια του TikTok), Meta (ιδιοκτήτρια των Facebook, Instagram καιWhatsApp) και η Microsoft.

Gatekeepers, according to the European Commission 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*