Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Φήμη: Το Apple Watch Series 10 θα μετράει πίεση και υπνική άπνοια

*
Το Apple Watch Series 9 δεν μετράει πολύ καιρό στην αγορά, όμως ήδη ακούγονται φήμες για τον διάδοχό του. Συγκεκριμένα, μια αναφορά από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρει πως το επόμενο μοντέλο στη σειρά smartwatches της Apple θα φέρει αισθητήρα μέτρησης πίεσης αίματος και υπνικής άπνοιας.

Οι δύο αυτές δυνατότητες θα βοηθήσουν στο συνολικό προφίλ φυσικής κατάστασης που δημιουργεί ένα Apple Watch, όπου οι χρήστες μπορούν ήδη να παρακολουθήσουν πολλές πληροφορίες σχετικά με την υγεία τους.

Στην αναφορά, αναλύεται ο τρόπος που θα το προσεγγίσει η Apple. Μέσω τεχνολογίας εκπομπής υπέρυθρων κυμάτων, ρίχνοντας φως που διαπερνάει το δέρμα του ατόμου και διαβάζοντας τις αντανακλάσεις που παράγονται, μετρώντας έτσι το ποσοστό συγκέντρωσης γλυκόζης στο αίμα.


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple ασχολείται με το ζήτημα αυτό, αφού παλαιότερα είχε δημιουργήσει μια μικρή εταιρεία ονόματι Avolonte Health, η οποία ερευνούσε πώς θα ενσωματώσει μετρητή γλυκόζης στο αίμα από το πρώτο κιόλας Apple Watch. Πίσω από την ιδέα βρισκόταν ο Steve Jobs, η οποία ιδέα όμως, δεν υλοποιήθηκε.

Μένει να δούμε αν το Apple Watch Series 10 -ή όπως τελικά ονομαστεί- θα περιλαμβάνει τον συγκεκριμένο αισθητήρα και τις επιπλέον λειτουργίες. Εφόσον η Apple τηρήσει το πρόγραμμα ετήσιας κυκλοφορίας για τα ρολόγια της, τότε η νέα συσκευή αναμένεται εντός του 2024. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*