Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η ARM ανακοίνωσε τον επεξεργαστή Cortex-X4, τον γρηγορότερό της μέχρι σήμερα

*
Η κατασκευάστρια επεξεργαστών ARM ανακοίνωσε τρεις νέους επεξεργαστές, με ένα εκ των οποίων να είναι ο ταχύτερος που κυκλοφόρησε ποτέ η εταιρεία. Πρόκειται για τον υψηλών προδιαγραφών Cortex-X4, τον μεσαίας κατηγορίας Cortex-A720 και τον “μικρό” Cortex-A520.

Ο Cortex-X4 θα αναλαμβάνει βαριά single-threaded tasks με 15% καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με τον Cortex-X3, ο οποίος με τη σειρά του ήταν γρηγορότερος από τον Cortex-X2 κατά 25%. Μιλάμε δηλαδή για τον γρηγορότερο επεξεργαστή της ARM, ο οποίος θα είναι ικανός να φτάνει τα 3.4GHz.


Ο Cortex-A720 είναι σχεδιασμένος για τη μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα, αυξάνοντάς τη κατά 20% σε σχέση με τον Cortex-A710. Τα 5 A720 cores που περιέχονται μπορούν διεκπεραιώσουν multi-threaded tasks με σημαντικά μεγαλύτερη αποδοτικότητα από τα προηγούμενα, A700 cores.

Ο Cortex-A520 έρχεται με δύο Α520 cores που καταλαμβάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο γίνεται. Χάρη σε αυτά επιτυγχάνει 22% μεγαλύτερη αποδοτικότητα από τα A510 cores του προκατόχου του, ενώ η χρήση τους στα πιο high-end CPUs ενδείκνυται περισσότερο για background tasks.

Οι νέοι επεξεργαστές της ARM αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά στα τέλη του 2023, ή στις αρχές του 2024.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*