Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Ε.Ε. καλεί την Apple να "απελευθερώσει" την πρόσβαση στο iPadOS

*
Το νομοθετικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξελίσσεται, ιδιαίτερα στον ψηφιακό τομέα, και το iPadOS της Apple ήταν το τελευταίο που βρέθηκε στο επίκεντρο. Οι αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ έχουν ορίσει το iPadOS ως σημαντικό ψηφιακό gatekeeper, γεγονός που υποδηλώνει ότι το λειτουργικό σύστημα της Apple για iPad έχει ουσιαστική επιρροή στην πρόσβαση στην αγορά τόσο για επιχειρήσεις όσο και για καταναλωτές.

Αυτός ο χαρακτηρισμός αποτελεί μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας της Ε.Ε. για τη διασφάλιση θεμιτού ανταγωνισμού και ανοιχτών αγορών, όπως περιγράφεται στον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA). Η Apple, η οποία είχε προηγουμένως λάβει την εντολή να "ανοίξει" την πλατφόρμα iOS της σε τρίτους προγραμματιστές, πρέπει τώρα να κάνει παρόμοιες προσαρμογές στο iPadOS. Αυτές οι αλλαγές αναμένεται να παρέχουν περισσότερες επιλογές για τη διανομή λογισμικού και ενδεχομένως να επιτρέψουν εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών και τρόπους πληρωμής.


Η εταιρεία έχει λάβει προθεσμία έξι μηνών για να συμμορφωθεί με αυτούς τους νέους κανονισμούς, με πιθανότητα να αντιμετωπίσει πρόστιμα εάν δεν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ε.Ε. Αυτή η εξέλιξη αντανακλά τη δέσμευση της ΕΕ να διατηρήσει ίσους όρους ανταγωνισμού στο ψηφιακό οικοσύστημα και θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι τεχνολογικοί γίγαντες στην περιοχή. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*