Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ασύρματη αντίστροφη φόρτιση σε συσκευές iPhone

*
Η Apple συνεχίζει την προσπάθεια να προσφέρει στους κατόχους iPhone τη δυνατότητα για πλήρη, ασύρματη, αντίστροφη φόρτιση. Σύμφωνα με δημοσίευμα του 9to5Mac, η εταιρεία υπολόγιζε να ξεκινήσει να προσφέρει τη λειτουργικότητα με το λανσάρισμα του iPhone 14 Pro, όμως οι μηχανικοί της δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το project. Πλέον, αυτό είναι μια από τις προτεραιότητες της Apple και αναμένεται "πακέτο" με σχετικές βελτιστοποιήσεις λογισμικού. Από τη στιγμή που θα ενσωματωθεί κάτι τέτοιο σε μελλοντικά iPhones, οι χρήστες τους όχι μόνο θα μπορούν να τα φορτίζουν τα τηλέφωνά τους, αλλά μέσω αυτών να παρέχουν φόρτιση και σε περιφερειακά, όπως τα AirPods.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Apple αναπτύσσει ένα μοναδικό firmware "ασύρματης τροφοδοσίας" ως βάση για τη δυνατότητα διμερούς ασύρματης φόρτισης. Η δουλειά σε αυτό το firmware είναι μια βασική πτυχή των συνεχιζόμενων δοκιμών και της ανάπτυξης του hardware για την αντίστροφη ασύρματη φόρτιση. Μία άλλη βασική πτύχη του εγχειρήματος είναι η διαχείριση των ταχυτήτων φόρτισης μεταξύ του iPhone και της άλλης συσκευής, συμπεριλαμβανομένης της απαγωγής θερμότητας και της αποδοτικότητας της φόρτισης.


Η Apple αναπτύσσει επίσης ένα ειδικό user interface για αντίστροφη ασύρματη φόρτιση, παρόμοιo με αυτ;o που χρησιμοποιείται σήμερα για φορτιστές και αξεσουάρ MagSafe. Αυτό θα περιλαμβάνει μια κινούμενη εικόνα επί της οθόνης καθώς και ένα ηχητικό εφέ που υποδεικνύει ότι έχει ξεκινήσει η αμφίπλευρη ασύρματη φόρτιση.

Τέλος, οι πηγές του 9to5Mac υποστηρίζουν ότι η αντίστροφη ασύρματη φόρτιση θα μπορούσε τελικά να καθυστερήσει ξανά ή να μην υλοποιηθεί. Η λειτουργία βρίσκεται στα σκαριά τουλάχιστον από το iPhone 11 και έχει αποδειχθεί σημαντική πρόκληση, λόγω ανησυχιών σχετικά με τη διαχείριση της θερμότητας και τις ταχύτητες φόρτισης.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*