Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

To Game Boy έκλεισε τα 35 χρόνια στην αγορά του gaming

*
Το θρυλικό Game Boy της Nintendo μετράει πλέον 35 χρόνια στην αγορά των videogames. Η θρυλική φορητή κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 21 Απριλίου του 1989 με την χαρακτηριστική μονόχρωμη οθόνη της. Ήταν ένα από τα πιο hot προϊόντα της εποχής για την αγορά της τεχνολογίας και σχεδιάστηκε από τον Gunpei Yokoi και την ομάδα R&D1.

H επιλογή της ασπρόμαυρης οθόνης έγινε για λόγους κατανάλωσης ενέργειας, έτσι ώστε να ενισχυθεί και ο χαρακτήρας της φορητότητας. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώθηκε και με τα όσα έβλεπαν οι gamers με τα αντίπαλα έγχρωμα φορητά Game Gear και Atari Lynx, τα οποία και κατανάλωναν τις μπαταρίες… σαν καραμέλες.


Το Game Boy κατάφερε να μείνει για πάρα πολλά χρόνια στην αγορά, με την Nintendo να βγάζει κάποιες νεότερες εκδόσεις του στην πάροδο των ετών (όπως το Game Boy Pocket και το Game Boy Color). Η Nintendo δεν έχει βγάλει μεμονωμένα στατιστικά για τις πωλήσεις του, αλλά όλες οι εκδόσεις του μαζί πούλησαν περί τα 118,69 εκατομμύρια συστήματα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*