Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεν είναι όνειρο η παντοκρατορία της Nvidia

Ένας θαμώνας του Beyond3D είχε πολύ ελεύθερο χρόνο στα χέρια του και είπε να τον επενδύσει σε κάτι που μπορεί όντως να θεωρηθεί ενδιαφέρον. Συγκεντρώνοντας στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί από επίσημα χείλη (Mercury Research και JPR) σε διάφορες χρονικές στιγμές, έφτιαξε ένα διάγραμμα που δείχνει τη μοιρασιά της πίτας των καρτών γραφικών και τη διακύμανση των μεριδίων αγοράς από το 2003 μέχρι και το τέλος του 2014. Φυσικά, το σήμερα είναι που ενδιαφέρει πιο πολύ σε πρώτη φάση, και το "σήμερα", βάσει των στοιχείων αυτών, δείχνει ότι 3 στους 4 προτιμούν GPU της Nvidia, η AMD βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό και η τελευταία φορά που είχε σηκώσει κεφάλι (υπερτερούσε δηλαδή σε μερίδιο) ήταν στο μακρινό 2005.



Από τότε μέχρι το τέλος του 2015, η τάση είναι η Nvidia να μένει μπροστά αλλά να αυξάνει και το πλεονέκτημά της. Συγκλονιστικότερο ίσως είναι ότι η AMD απώλεσε 13 μονάδες κατά το δεύτερο μισό του 2014. Η Nvidia τρίβει τα χέρια της στο τμήμα της αγοράς που σχετίζεται με "discreet GPUs" ενώ είναι απορίας άξιο το τι συμβαίνει στο στρατόπεδο της AMD. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως δεν συμφέρει τον τελικό καταναλωτή αυτή η ισορροπία. Όσο η Nvidia μετατρέπεται σε μονοπώλιο, τόσο θα εξανεμίζεται κάθε ιδέα πολύτιμου ανταγωνισμού. Κλείνοντας,  μπορείτε να δείτε το εν λόγω διάγραμμα στη συνέχεια.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • nikolios
    • Το γραφημα το ειδα και γω χθες και δεν ξερω αν ειναι 100% ορθο, αλλα δεν πρεπει να απεχει και τοσο απο την πραγματικοτητα αυτο το 75-25. 50-50 να ειναι αποκλειεται ας πουμε.

      Καθιστε μη γινει καμια νιλα και εξαγορασει την AMD η SAMSUNG και δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει. Με ολα οσα ακουγονται τριγυρω, ακομα και αν η σειρα 300 βγει σουπερ, ψιλοφοβαμαι να επενδυσω σε AMD.

      Και το λεω εγω που απο το 2004 περιπου που εκανα και την πρωτη μου σοβαρη επενδυση σε μια ΑΤΙ, την 9600XT, δεν εχω βαλει σε συστημα μου ακομα nvidia.

*