Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δικαστικές περιπέτειες για Nvidia και Gigabyte

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του PC World, οι Nvidia και Giga-Byte αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωπες με το νόμο μιας και την περασμένη Πέμπτη κατατέθηκε εναντίον τους αγωγή η οποία αφορά την παραπλάνηση καταναλωτών αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της GTX 970 GPU. Συγκεκριμένα, η Nvidia διαφημίζει ότι η GTX 970 έχει 4GB GDDR5 VRAM, όμως πρόσφατα έγινε γνωστό ότι το ποσό αυτό χωρίζεται σε δύο μέρη, ένα των 3.5GB και ένα των 512MB. Το μεγάλο θέμα δημιουργείται από το γεγονός ότι το bandwidth του μέρους των 512MB εκτιμάται στα 28GB/s, το οποίο είναι κατά πολύ μικρότερο από αυτό των 3.5GB, που με τη σειρά του εκτιμάται στα 192GB/s. Αυτό προκαλεί stuttering και πολλά άλλα θέματα όταν ένα παιχνίδι προσπαθεί να προσπελάσει τη VRAM πέραν των 3.5GB, κάτι το οποίο κάνει το συγκεκριμένο μέρος της μνήμης αδύνατο να χρησιμοποιηθεί και πρακτικά, τα διαφημιζόμενα specifications δεν είναι σωστά.



Το μέγεθος των προβλημάτων εξαρτάται από το παιχνίδι και την ανάλυση και αυτά εντοπίζονται συχνότερα σε αναλύσεις μεγαλύτερες των 1440p. Απομένει η κρίση του δικαστή εάν η αγωγή είναι βάσιμη, οπότε και όλα θα λυθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων (ή όχι).

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Pirederas
    • Η Nvidia κατάντησε την GTX970 σαν το Xbox One, με την σπαστή και ασύμμετρη μνήμη. Στην πραγματικότητα είναι κάρτα των 3,5 GB, γιατί τα 512 ΜΒ έχουν αμελητέο bandwidth (28GB/sec) έναντι του μεγάλου κομματιού 192 GB/sec). Δεν νομίζω να έχει ξαναγίνει αυτό. Πρόβλημα δεν υπάρχει σήμερα για παιχνίδια, αλλά σε 1-2 χρονάκια θα δυσκολευτεί η κάρτα, ειδικά αν καθιερωθούν τα 6GB ultra textures του Shadow of Mordor.

    • zerocool7545
    • Ο Jen-Hsun Huang, CEO της Nvidia, έκανε μια δημόσια δήλωση αναφορικά με το σκάνδαλο.Ψάξτε και δείτε το Αγγλικό κείμενο.Ο τυπάρας ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρει την παραπλάνηση ως feature.Δεν παίξεται ο κυριούλης.....
      it's not a fraud, it's not a bug ..... it's a FEATURE!

    • zortam
    • Το λοιπον ποιο ειναι ομως? Εμεις οι ωραιοτατοι καταναλωτες θα προστατευθουμε καπως η θα αρκεστουμε στην καλυτερη σε μια "συγγνωμη"¨απο την Nvidia?

*