Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Google παρουσιάζει το Chromebit

Δεν είναι μυστικό το ότι το Chrome OS δεν θέλει και ιδιαίτερα ισχυρό hardware για να λειτουργήσει σωστά για αυτό και τα Chromebooks μπορούν να είναι τόσο φθηνά συστήματα. Οπότε η Google αποφάσισε να στριμώξει λίγο περισσότερο το σχετικό hardware, με τη βοήθεια της Asus, και να καταλήξει στο Chromebit. Ουσιαστικά πρόκειται για stick με το απαραίτητο hardware, το οποίο μπορεί να συνδεθεί σε θύρα HDMI οποιασδήποτε τηλεόρασης και να χρησιμοποιηθεί ως PC. Φυσικά ισχύουν όλοι οι περιορισμοί αλλά και οι αρετές του Chrome OS, αλλά ο χρήστης πρέπει να φροντίσει για πληκτρολόγιο και ποντίκι ώστε να λειτουργήσουν όλα όπως πρέπει. Στην ουσία το Chromebit είναι το Chromecast με hardware που μπορεί να τρέξει πολλές περισσότερες εφαρμογές δηλαδή. Δεν είναι μόνο του φυσικά αφού η Intel ετοιμάζει το Compute Stick που θα τρέχει Windows, ενώ ούτε η Dell μένει έξω από το χορό.



Πέραν του Chromebit πάντως αναμένονται και τρία χαμηλού κόστους Chromebooks, ένα από τη Haier και ένα από τη Hisense. Το καλοκαίρι πάντως η Asus θα διαθέσει και ένα πολύ λεπτό, υβριδικό Chromebook που θα μπορεί να λειτουργήσει και ως tablet. Ελπίζουμε μέχρι τότε να έχει ανανεωθεί κάπως και το ίδιο το Chrome OS, ώστε το τελευταίο σενάριο να πιάνει κάποιο τόπο.



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • alex4444
    • Αδυνατω να καταλαβω την θεση των Chromebooks στην αγορα και στο τι κενο καλυπτουν. Τουλαχιστον με τον ανταγωνισμο που φερανε, σταματησαν να βγαινουν κακοτεχνιες οσον αφορα windows laptops και επιτελους η MS σταματησε να ζηταει ενα τσουβαλι χρηματα απο τους κατασκευαστες φτηνων συσκευων για το λογισμικο της.

      Αυτα τα στικακια με ιντριγκαρουν και εχω περιεργεια να δω πως θα δουλευουν, αν και θα προτιμησω να περιμενω τα windows ως πιο πληρες λογισμικο.

*