Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Nokia επιστρέφει στην αγορά των smartphones

*
Σύντομα, θα είστε σε θέση να αγοράσετε smartphone ή tablet με το εμπορικό σήμα της Nokia. Αναλυτικότερα, η Microsoft γνωστοποίησε μέσω επίσημης ανακοίνωσης ότι πούλησε το εμπορικό σήμα Nokia έναντι μόλις $350 εκ. Το εμπορικό σήμα –μαζί με όλο το σχετικό υλικό και υπηρεσίες- πουλήθηκε σε μια νέα εταιρεία με την επωνυμία ΗDM Global, που αποτελείται από πρώην εργαζομένους της Nokia στη Φιλανδία. Στο μεταξύ, τα τμήματα κατασκευής, διανομής και πωλήσεων της Nokia ανήκουν πλέον στη Foxconn, η οποία έχει επίσης υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την ΗΜD για την κατασκευή νέων Nokia smartphones και tablets με λειτουργικό Android.



Η συμφωνία μεταξύ HMD και Microsoft πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, κάτι που σημαίνει ότι -κατά πάσα πιθανότητα- δεν θα κυκλοφορήσουν συσκευές με το εμπορικό σήμα της Nokia πριν από το τέλος της φετινής χρονιάς. Η πώληση της Nokia ίσως σηματοδότη τη δυναμική επιστροφή στην αγορά για ένα εμπορικό σήμα που έχει περάσει δύσκολες στιγμές -μετά την άνοδο που σημείωσε η αγορά των smartphones. Η Nokia ωστόσο άκμασε, καθώς πλέον απασχολεί περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους που εργάζονται σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές, ενώ σημείωσε κέρδη ύψους €1.5 δισ. το 2015.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Kostasmav
    • Ημουν κάτοχος Nokia από το πρώτο μου κίνητο πίσω στο 1998 (Nokia 6110) μέχρι και το Φεβρουάριο του 2015 έχοντας το Nokia C7 (αγορασμένο το 2010, το έχω ακόμα, σκυλί, λειτουργεί άψογα και το κρατάω για back up.) Για 17 χρόνια μόνο Nokia και μεγάλος fan. Αν και τα καινούρια προϊόντα της εταιρίας, θα είναι το ίδιο ποιοτικά και σε τόσο υψιλά stantards όπως ήταν τα παλιά, δεν το συζητώ .... θα ξαναγυρίσω στη Nokia τρέχοντας !!!!!!!!!!!!!!

    • harriswho
    • Το θέμα είναι τι θα κάνει η NOKIA σχετικά με το κομμάτι του λειτουργικού. Έχοντας περάσει και από iPhone και από Android και από windows phone με ΝΟΚΙΑ πριν γίνουν δηλαδή πλήρως microsoft από τα 3 είμουν περισσότερο ευχαριστημένος με το android σαν λειτουργικό και με τη NOKIA σαν ποιότητα κατασκευής της συσκευής. Όσο η ΝΟΚΙΑ θα τρέχει windows δεν πιστεύω ότι θα κάνει κάποιο comeback. Αν αποφάσιζαν να το γυρίσουν σε Android θα ήταν κάτι το εξαιρετικά ενδιαφέρον που σίγουρα θα ανατάρασε λίγο τα νερά του ανταγωνισμού ειδικά αν το κόστος το συσκευών ήταν στα ίδια πλαίσια με αυτά που είχαν βγάλει επί windows εποχής και κυρίως στο θέμα κάμερα.

    • Eragon
    • Εχοντας αποκτησει ηδη 4 νοκια με τελευταιο το εκπληκτικο για την χρονια του Χ7-00 ελπιζω η εταιρεια να συνεχισει τις επιτυχιες τις με το καλυτερο λειτουργικο τηλεφωνων μεχρι στιγμης!
      Υ.Γ Ubuntu loading... ;)

*