Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέο κενό ασφαλείας για τα PC της Lenovo

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Lenovo βρίσκεται αντιμέτωπη με κενό ασφαλείας σε PC που η ίδια κατασκευάζει αν και σίγουρα ελπίζει να είναι η τελευταία. Ο Dymtro "Cr4sh" Oleksiuk (Security researcher) υποστηρίζει πως υπάρχει σημαντικό κενό που επιτρέπει σε όσους έχουν την κατάλληλη γνώση να προσπεράσουν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας των Windows στα συγκεκριμένα μηχανήματα. Το όλο πρόβλημα φαίνεται πως προκύπτει από κώδικα της Intel και πιθανολογείται πως και άλλοι κατασκευαστές έχουν χρησιμοποιήσει τον ίδιο κώδικα και τα μηχανήματά τους μένουν εκτεθειμένα. Η Lenovo φαίνεται πως επικοινώνησε με τον Oleksiuk πριν αυτός προβεί στη δημοσίευση αλλά δεν τα “βρήκαν”. Οπότε πλέον έχει ξεκινήσει η απαραίτητη διαδικασία για να διορθωθεί το λάθος. Υπάρχουν πάντως ήδη εκείνοι που σκέφτονται πως η όλη διαδικασία δεν έγινε κατά λάθος αν και για την ώρα δεν μπορεί να αποδειχθεί τίποτα.



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*