Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ρεκόρ κερδοφορίας για την Apple

*
Η Apple φαίνεται πως κατάφερε να σπάσει κάθε ρεκόρ κερδοφορίας που έχουμε δει στην αγορά. Πετυχαίνοντας το κορυφαίο τρίμηνο στην ιστορία της, η Apple κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και την ρωσική Gazprom, η οποία έχει πετύχει ρεκόρ κερδοφορίας που φτάνει τα 16.2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα τρίμηνο. Σε τι επίπεδο έφτασε η εταιρεία του Κουπερτίνο; Κατάφερε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου της οικονομικού έτους να καταγράψει κερδοφορία της τάξης των 18.04 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αν θέλετε να το… σπάσετε σε κάτι πιο χειροπιαστό, η Apple ούτε λίγο ούτε πολύ καταγράφει κερδοφορία περί τα 8.3 εκατομμύρια δολάρια την ώρα για όλο το 24ωρο μιας ημέρας!


Μέσα στο top 20 των ρεκόρ κερδοφορίας όλων των εταιρειών (από όλες τις αγορές), οι 15 θέσεις ανήκουν σε εταιρείες της αγοράς του πετρελαίου και του αερίου, ενώ οι υπόλοιπες 5 (θέσεις) έχουν κατακτηθεί από την Apple! Οι παραπάνω αριθμοί μπορούν να εξηγηθούν και από τις πωλήσεις των προϊόντων της αμερικανικής εταιρείας μέσα στο τελευταίο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, η Apple πούλησε 74.5 εκατομμύρια iPhones, 21.4 εκατομμύρια iPads και 5.52 εκατομμύρια συστήματα Mac. Τα στοιχεία για τα iPhones και Macs ήταν τα αναμενόμενα, ενώ τα iPads κινήθηκαν λίγο χαμηλότερα απ’ όσο αναμενόταν. Κάτι που αξίζει πάντως να σημειωθεί είναι πως ο παραπάνω τζίρος καταγράφηκε με την αγορά των iPods να είναι πλέον και επίσημα «νεκρή».


Συνολικά πάντως, η Apple κατάφερε να σπάσει το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου πωληθέντων iOS συσκευών, με αυτή που «έγραψε» τον αριθμό να είναι ένα 64GB iPhone 6 Plus. Τέλος, η Apple σημείωσε πως το Apple Pay έχει καταφέρει να ξεπεράσει κάθε ανταγωνιστική υπηρεσία contactless πληρωμών, αφού σύμφωνα με την Wall Street Journal χρησιμοποιείται για τα δύο από τα τρία δολάρια που δαπανώνται με αυτόν τον τρόπο στις ΗΠΑ.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Apple

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Apple

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    COSMOTE

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*