Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τέλος εποχής για τον Internet Explorer

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο του Microsoft Convergence, ο διευθυντής marketing της αμερικανικής εταιρείας Chris Capossela ξεδιάλυνε το τοπίο σχετικά με το μέλλον του Internet Explorer. Συγκεκριμένα ο Capossela ανέφερε ότι η Microsoft βρίσκεται σε αναζήτηση ονόματος για έναν νέο browser που αναπτύσσει, ο οποίος για την ώρα έχει την κωδική ονομασία Project Spartan και θα περιλαμβάνεται στα Windows 10. O Internet Explorer θα συνεχίσει να υφίσταται σε μερικές εκδόσεις των Windows 10, κυρίως για λόγους συμβατότητας σε επιχειρηματικό επίπεδο, όμως ο νέος browser θα αποτελεί το βασικό εργαλείο για την πρόσβαση στο διαδίκτυο όλων όσων αποφασίσουν να εγκαταστήσουν το νέο λειτουργικό σύστημα. Όπως φαίνεται όλες οι κινήσεις της Microsoft να αναζωογονήσει την εικόνα του Internet Explorer που είχε πάρει την κατιούσα απέτυχαν και έτσι υπήρξε η συγκεκριμένη στροφή προς ένα νέο brand. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Capossela υπογράμμισε τη δύναμη που δίνει η χρήση του ονόματος Microsoft τόσο στα Windows όσο και στον Internet Explorer, παρουσιάζοντας τα δεδομένα έρευνας για το όνομα του νέου browser.



Η τοποθέτηση του ονόματος Microsoft μπροστά από το άγνωστο μέχρι στιγμής όνομα, φάνηκε, πάντοτε με βάση την έρευνα αυτή, ότι είχε επιρροή σε αρκετούς χρήστες του Chrome στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Microsoft λοιπόν πραγματοποιεί έρευνες αγοράς για το όνομα του νέου browser, όμως είναι αβέβαιο το πότε θα είναι σε θέση να το ανακοινώσει. Αυτό που φαίνεται πάντως μέχρι τώρα είναι ότι θα προσπαθήσει να κινηθεί όσο πιο μακριά γίνεται από τo πλαίσιo του Internet Explorer και ο διάδοχος που ετοιμάζεται θα έχει μπροστά από το όνομά του αυτό της εταιρείας του Redmond. Τέλος ο Capossela αναφέρθηκε σε τρόπους με τους οποίους η Microsoft θα μπορέσει στο μέλλον να κερδίσει χρήματα μέσω έξυπνων κινήσεων στα πλαίσια των social media. Ως αρχή, η Microsoft χρησιμοποιεί ήδη καλλιτέχνες για την δημιουργία προσωποποιημένων απαντήσεων στο Twitter και μία από αυτές που ανήκει στην ομάδα του Xbox κατόρθωσε να αποσπάσει μεγάλο μέρος από το ενδιαφέρον του κοινού, έχοντας 35.000 retweets.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • alex4444
    • Microsoft Spartan

      Μονο εγω νομιζω πως η κωδικη ονομασια του project ειναι πολυ καλο ονομα για browser? Σε προιδεαζει αν μη τι αλλο για λιτο κι απεριττο στυλ περιηγησης, ενω ειναι κι αρκετα ευηχο και σου μενει.

    • Volga
    • @Tanno Δεν έχει καμία σχέση με τον Internet Explorer. Βασίζεται πάνω στο Chromium Open Source Project και θα τρέχει κανονικά σχεδόν όλα τα add ons του Chrome, Opera, Safari.

      Στα συν οτι θα χρησιμοποιεί τη javascript engine του Internet Explorer 11 η οποία είναι πολλά σκαλοπάτια πάνω από τον ανταγωνισμό.

*