Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Facebook Hello θέλει πάρει τη θέση του Android dialer

Το Facebook Home μία που εμφανίστηκε και μία που ξεχάστηκε, αλλά η Facebook δεν το βάζει κάτω. Παρουσιάζει λοιπόν το Facebook Hello, εφαρμογή που είναι συμβατή μόνο με Android και θέλει να αντικαταστήσει τον κανονικό dialer, ενώ ελπίζει να βελτιώσει την εμπειρία κλήσεων αλλά και να διευκολύνει τη διενέργειά τους μέσω WiFi. Κατά την εταιρεία, τρία είναι τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής που ξεχωρίζουν: α) χρησιμοποιεί το Facebook για αναγνώριση κλήσης ακόμη και αν πρόκειται για αριθμό που δεν βρίσκεται στη λίστα με τις επαφές του χρήστη, β) κάνει πιο εύκολο το μπλοκάρισμα ανεπιθύμητων και γ) έχει δυνατότητα αναζήτησης με έμφαση στους τηλεφωνικούς αριθμούς τοπικών επιχειρήσεων. Δίνεται ακόμη προτεραιότητα σε κλήσεις μέσω WiFi όποτε αυτό είναι δυνατό, ενσωματώνεται δηλαδή η αντίστοιχη λειτουργία του Messenger, πράγμα καθόλου τυχαίο αφού ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να απαντά σε αναπάντητες κλήσεις μέσω Messenger. Η εφαρμογή ακολουθεί γενικά την αισθητική Material Design του Android 5.0 Lollipop και έχει τέσσερα tabs για πρόσφατες κλήσεις, τον dialer, τις επαφές αλλά και τις ρυθμίσεις.



Σε κάθε εισερχόμενη κλήση η εφαρμογή προσπαθεί να αντιστοιχίσει τον αριθμό με κάποιο user profile. Αν βρεθεί αποτέλεσμα και ο κάτοχος του προφίλ επιτρέπει να τον βρίσκει κανείς στο Facebook με τον αριθμό που έχει δηλώσει, τότε θα εμφανίζεται στη συσκευή η φωτογραφία του χρήστη και βασικές πληροφορίες (κοινοί φίλοι, πόλη κ.λπ.) από το προφίλ του. Μετά την κλήση θα εμφανίζονται κι άλλες πληροφορίες όπως email, website κ.ά. Όσο για το μπλοκάρισμα, δεν είναι ακριβώς αυτό. Ουσιαστικά το Facebook Hello στέλνει κατευθείαν στον τηλεφωνητή τους ανεπιθύμητους. Παράλληλα παρατηρεί ποιοι αριθμοί μπλοκάρονται συχνότερα από το σύνολο των χρηστών, ώστε να μπορεί να εκτρέπει τις κλήσεις από αυτούς ακόμη και σε χρήστες που δεν έχουν δηλώσει χειροκίνητα ότι δεν θέλουν να λαμβάνουν κλήσεις από τους συγκεκριμένους αριθμούς. Το μέρος της αναζήτησης είναι απλό. Αν ο χρήστης θέλει να επικοινωνήσει με κάποια τοπική επιχείρηση, μπορεί να ξεκινήσει αναζήτηση. Εφόσον η επιχείρηση έχει Facebook Fan Page με τα στοιχεία της, θα εμφανιστεί το τηλέφωνο και όλα είναι έτοιμα. Το Facebook Hello είναι λιγότερο φιλόδοξο από το Facebook Home και, όπως φανταζόμαστε πως ελπίζει η εταιρεία, πιο πρακτικό.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • alex4444
    • Δυο λογοι που δεν το πιστευω καθολου:

      1) Δεν εχουν και δεν προκειται να προσθεσουν το τηλεφωνο τους στο fb ενα σημαντικο ποσοστο των χρηστων του

      2) Κανεις δε θελει να εκτελoυνται βαριες εργασιες οπως searching σε μια απλη κληση. Και μια φορα να κολλησει η εφαρμογη, αυτο ηταν. Μιλαμε για την πεμπτουσια της υπαρξης των τηλεφωνων, εξυπνων και μη.

*