Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Υπάρχουν πολλοί χρήστες που χρησιμοποιούν ακόμη Windows XP

Τα Windows 10 κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος και κατάφεραν να ξεπεράσουν -σε παγκόσμιο επίπεδο- τα Windows 8.1, ενώ φαίνεται ότι πείθονται σιγά-σιγά και οι χρήστες… των Windows XP! Και όμως, υπάρχουν πολλοί χρήστες desktop PCs που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λειτουργικό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρόσφατες αναφορές της Microsoft, τα Windows 10 είναι υπεύθυνα για το 13.7% της κίνησης στο διαδίκτυο από επιτραπέζιους υπολογιστές, ενώ τα Windows 8.1 κατέχουν το 11.7%.

Επιπλέον, το νέο λειτουργικό είναι εγκατεστημένο πλέον στο 11.85% των desktop PCs, ενώ τα Windows XP στο 11.42%. Όσον αφορά στα Windows 7, κατέχουν το 52.47% των υπολογιστών παγκοσμίως, ενώ τα Windows 8.1 βρίσκονται στο 10.4%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft έχει σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό την υποστήριξη στα Windows XP και Windows 8.



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Kostasmav
    • Καλό θα ήταν πάντως να ξέραμε από όσους έχουν κάνει την δωρεάν μετάβαση από Win7 και νεώτερα σε Win10, αν αντιμετώπισαν προβλήματα κυρίως σε επίπεδο hardware (πολλοί από μας έχουν παλιότερης τεχνολογίας υπολογιστές) και σε επίπεδο συμβατότητας των games. Τελικά αξίζει ή όχι η δωρεάν μετάβαση; ή μήπως να παραμείνουμε περισσότερο στο λειτουργικό που έχουμε; (Εγώ έχω Win7) ......

    • Volga
    • Λογικό να υπάρχουν πολλοί χρήστες ακόμη.
      Μην ξεχνάμε οτι τα laptop κάτα 80% δεν αναβαθμίζονται λόγω έλλειψης drivers.
      Σου λεει ο καθε κατασκευαστής εγώ αυτή την webcamera την έβγαλα για το laptop τάδε που είχε XP μόνο, δεν ανανεώνω drivers κόφτε το λαιμό σας.

      Οπότε αναγκάζεσαι να μπαστακωθείς με ένα συγκεκριμένο λειτουργικό.

      Επίσης υπάρχουν πάρα πολλά netbook που όπως είναι λογικό ΔΕΝ αναβαθμίζονται..

      Εγώ σε site που είμαι administrator βλέπω ακόμη άτομα που μπαίνουν με Windows Millenium!... τι να λέμε τώρα... :D

    • Srath
    • Δεν ξέρω από ποια πηγή είναι η έρευνα και τί είδους χρήστες περιλαμβάνει, να πω όμως ότι εκτός από τα παλιά Laptops που αναφέρει ο Volga, υπάρχουν πάρα πολλοί Η/Υ με windows σε επαγγελματικούς χώρους, όπου εκεί η αναβάθμιση λειτουργικού είναι απαγορευτική.

      Δεν είναι ότι τόσο ότι Η/Υ δεν είναι ικανοί να αναβαθμιστούν αλλά τα περιφερειακά που είναι συνδεδεμένα μ΄ αυτά παρουσιάζουν - ή μπορεί να παρουσιάσουν - προβλήματα λειτουργίας.

      Φανταστείτε ένα ιατρικό χώρο/εργαστήριο με μηχανήματα που υπολογίζουν τιμές σε αίμα ή αποστάσεις στα μάτια ή δεν ξέρω και 'γω τί άλλο. Σε τέτοια μηχανήματα τη στιγμή που δουλεύουν σωστά ΔΕΝ τα πειράζεις!

      Αν περιλαμβάνει λοιπόν και τέτοιους Η/Υ η μέτρηση δε με εκπλήσσει καθόλου το ποσοστό που έχουν τα Windows XP.

      Και όσο για το ποσοστό των Windows 10... εεε με το στανιό ρε παιδί μου αναβάθμιση! Ε ΔΕ ΘΕΛΩ!

*