Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Oculus Rift

Η εικονική πραγματικότητα εδώ και δεκαετίες απασχολούσε την καθημερινότητα και την pop κουλτούρα γενικότερα. Ναι, σίγουρα, μπορεί να είχε τα «πάνω» και τα «κάτω» της όσον αφορά το trend status, αλλά ανέκαθεν ήταν ένα από τα πιο ‘hot’ θέματα των τεχνολογικών εξελίξεων. Γενικότερα πάντως, τα τελευταία χρόνια το Virtual Reality, ή αλλιώς VR, είχε χάσει την ‘αίγλη’ του παρελθόντος, παραμένοντας ένα project σε πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ίσως λόγω του γεγονότος ότι οι όποιες προσπάθειες δεν είχαν τον αναμενόμενο αντίκτυπο. Ίσως γιατί ήταν αρκετά νωρίς -τεχνολογικά- για μια επιτυχημένη πρόταση, ή έστω βιώσιμη από οικονομικής πλευράς. Με λίγα λόγια, το VR στα μάτια του μέσου χρήστη ήταν μάλλον μια αποτυχημένη ιδέα. Ενδιαφέρουσα μεν, αποτυχημένη δε.



Πάντα όμως υπήρχε αυτή η «σπίθα» στην ιδέα της εικονικής πραγματικότητας που έκανε πολλούς να ελπίζουν. Και μάλλον από αυτό εμπνεύστηκε και η Oculus VR, όταν και ξεκίνησε την crowdfunding καμπάνια της στο Kickstarter για να μεταφέρουν ένα VR Headset σε μαζική παραγωγή, βρίσκοντας πολύ γρήγορα χιλιάδες υποστηρικτές που μοιράζονταν το ίδιο όραμα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ξαφνικά, με το Oculus Rift η ιδέα της εικονικής πραγματικότητας απέκτησε ξανά ενδιαφέρον. Ο κόσμος άρχισε και πάλι να ενθουσιάζεται από τις πιθανότητες και την εμπειρία του VR. Το Oculus Rift -με… frontman τον John Carmack- άρχισε να βρίσκει τον δρόμο του σε σύγχρονες παραγωγές και να υπόσχεται μια εμπειρία που όμοιά του δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά.



Από μια έκθεση σαν την Gamescom δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Oculus VR - και εκεί ήταν που δόθηκε η ευκαιρία στον γράφων να δοκιμάσει το Oculus Rift και την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας, μέσα από την πρόταση της εταιρείας του Irvine. Η πρώτη επαφή έγινε με δύο tech demos. Στο πρώτο ο χρήστης βρίσκεται σε ένα δωμάτιο και χρησιμοποιώντας το gamepad προσπαθεί να φτάσει το συντομότερο δυνατόν σε ένα όπλο που βρίσκεται στη μέση ενός διαδρόμου, πριν τον πυροβολήσουν οι τρεις φρουροί που βρίσκονται στην άλλη άκρη. Είναι γρήγορο, απλό - και πετυχαίνει ακριβώς τον σκοπό του, δηλαδή την εισαγωγή στο περιβάλλον του VR. Το δεύτερο ήταν ένα απλό platformer στο οποίο μέσω του gamepad ο χρήστης καθοδηγεί τον χαρακτήρα (o οποίος θύμιζε αρκετά τον Crash Bandicoot) στο περιβάλλον, με απλά άλματα και εχθρούς.



Η πρώτη εντύπωση που αφήνει το Oculus Rift είναι κάτι που δύσκολα περιγράφεται. Απλά και μόνο το γεγονός ότι η κάμερα (είτε η προοπτική είναι πρώτου, είτε τρίτου προσώπου) ακολουθεί το κεφάλι του χρήστη, προσφέροντας ουσιαστικά κάλυψη 360 μοιρών, όσο απλό κι αν ακούγεται, αποτελεί μια πραγματική αποκάλυψη. Η σύγκριση με τον παραδοσιακό τρόπο παιχνιδιού, ακόμα και αν αυτή γίνεται υποσυνείδητα, αφήνει τον χρήστη κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα. Η πρώτη επίσκεψη στον «κόσμο» του VR, ακόμα και με αυτά τα δύο tech demos είναι μια εμπειρία πραγματικά ασύγκριτη και χωρίς προηγούμενο.



Με την πρώτη επαφή να βρίσκεται ακόμα… υπό επεξεργασία, η μεγαλύτερη εντύπωση έμελλε να δημιουργηθεί την επόμενη μέρα, στο booth της Gaijin Entertainment. Μετά από μια γρήγορη εισαγωγή όσον αφορά τα σχέδια της ομάδας ανάπτυξης και τις νέες προσθήκες στο δημοφιλές free-to-play MMO War Thunder ακολούθησε ένα hands-on session στον τίτλο… με το Oculus Rift. Χωρίς να ξέρει τι ακριβώς μπορεί να περιμένει, ο γράφων έκατσε στην καρέκλα και μετά την εφαρμογή του headset (και των ακουστικών), με την βοήθεια του flight stick και του throttle, ήταν έτοιμος για… απογείωση. Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι φυσικά αυτή του cockpit. Μια κίνηση του κεφαλιού σε όλες της κατευθύνσεις ήταν αρκετή για να επιβεβαιώσει την περίεργη ανάγκη επιβεβαίωσης ότι πράγματι «μπορείς να δεις τα πάντα σε ακτίνα 360 μοιρών» - και πολύ γρήγορα το μαχητικό του B’ ΠΠ βρισκόταν στους αιθέρες. Αν τα tech demos προκαλούν εντύπωση, το War Thunder με την χρήση του Oculus Rift δύσκολα μπορεί να περιγραφεί. Η αίσθηση που μεταφέρεται στον χρήστη είναι πραγματικά αυτή της «πτήσης». Η κοιτάζοντας δεξιά ή αριστερά κατά την αλλαγή κατεύθυνσης κανείς μπορεί να δει το έδαφος ή τον ουρανό, ενώ όταν το ραντάρ φανερώνει την ύπαρξη εχθρικού μαχητικού στο πίσω μέρος, μια «ματιά» θα πείσει για του λόγου το αληθές.



Τα barrel rolls είναι ικανά να κάνουν τον παίκτη να νιώσει την πραγματική αίσθηση που έχει η κίνηση (και ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο παύουν να είναι και τόσο… ευχάριστα), ενώ η απόλυτη εμπειρία πτήσης ήρθε με την εκτέλεση ενός loop για την αποφυγή ενός εχθρικού αεροσκάφους. Η στιγμή όπου το αεροπλάνο φτάνει στην κορυφή του «κύκλου» και αρχίζει την κάθοδο είναι ίσως μια από τις εμπειρίες που πρέπει να ζήσει ο κάθε fan του είδους. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι όσοι έχουν ευαισθησία ή ίσως είναι κουρασμένοι καλό θα ήταν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η εμπειρία είναι τόσο έντονη που μπορεί να προκαλέσει ζαλάδα και αίσθηση απώλειας προσανατολισμού στον χώρο. Ανεξαρτήτως του κατά πόσο το appeal του VR μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις στο gaming, η αλήθεια είναι πως μια δοκιμή είναι αρκετή για να πείσει πως πρόκειται πραγματικά περί μιας πρωτόγνωρης εμπειρίας - και πως οι δυνατότητες είναι αμέτρητες. Σίγουρα, η ενσωμάτωσή του στους θεμελιώδεις μηχανισμούς gameplay δεν θα είναι εύκολη, τουλάχιστον στις σύγχρονες φόρμες έτσι όπως τις ξέρουμε - και θα χρειαστεί πολλές προτάσεις μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη εφαρμογή. Το VR όμως πλέον ξεφεύγει από την σφαίρα του «εξωτικού» και αρχίζει να βρίσκει έδαφος στο gaming. Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον προβλέπεται συναρπαστικό - και μάλλον… εικονικό.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
27 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Oculus VR

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Oculus VR

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Oculus VR

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Oculus Rift
      • 8.1 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (4)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.oculusvr.com/ FOLLOWERS 3 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • diver_gr
    • Πραγματικά ανυπομονώ να δούμε εταιρεία να αρχίσουν να το υποστηρίζουν στα παιχνίδια τους!Η τιμή του αν παραμείνει στα 300$ για το τελικό προιόν θα είναι Must αγορά!

      Ακόμα ποιο ενδιαφέρον θα είναι να δούμε την υποστήριξη και στις κονσόλες μιας και έχει αρκετούς τίτλους που θα υποστηρίζεται η τεχνολογία του τουλάχιστον στο PC.

      http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_Oculus_Rift_support

    • Harkyn
    • Κalkanis dit it again!
      Μου τράβηξε αρκετα το ενδιαφέρον το συγκεκριμένο αν και είμαι κάπως επιφυλακτικός με το όλο θέμα του virtual reality.

    • Koel700
    • Ερωτηση...με γυαλια μπορεις να το φορεσεις ή τα βγαζεις ?? Διοτι αν τα βγαζεις επειδη ειναι πολυ κοντα η εικονα τοτε μου ακουγετε κακη η ιδεα διοτι παλυ χανεις οραση και ας καθεσε με την μουρη στη ΤV (μιλαω για αυτους που εχουν 3+ ποντους μιοπια σε και εμενα)
      Επεισης απο την στιγμη που μιλαμε για First Person σε gaming τοτε ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχει FOV slider (ααα ρε ΤotalΒiscuit αρχονταααα) αλλιως θα φερει ζαλαδα και ναυτια σε ΠΟΛΛΟΥΣ

    • monstermax
    • Δεν πιστεύω πως τα VR θα καταφέρουν να απευθυνθούν στην μάζα. Ουσιαστικά η τεχνολογία είναι ίδια απλά έχουν γίνει βελτιώσεις σε βάθος χρόνου. Πάντως ενδιαφέρομαι να δω περαιτέρω χρήση πέρα από διασκέδαση, για σκοπούς όπως πχ εκπαίδευση, επικοινωνία κτλ.

    • MBisonGR
    • Εγω παλι πιστευω οτι το VR θα γινει mainstream πολυ πιο γρηγορα απο οτι νομιζουμε και γινει σε ολους τους τομεις οχι μονο στο video gaming.

    • mysterious
    • Καλκανης + Oculus VR = Photos of the Century :D

      Συμμεριζομαι τον ενθουσιασμο για την εικονικη πραγματικοτητα και σιγουρα αν δεν την ζησεις δε μπορεις να ξερεις αλλα δεν παυω να ειμαι τρομερα επιφυλακτικος οσον αφορα το gaming...μπορει να δινει εκπληκτικες εμπειριες αλλα με τι τιμημα;αν ειναι να σου προκαλει ζαλαδες και ναυτιες...και δεν το βρισκω και βολικο σαν μαραφετι.Anyway ο χρονος θα δειξει.

    • mariodm22
    • H αληθεια ειναι πως αν απευθυνθει στο κοινο θα εχει αρκετη ζητηση μονο και μονο απο την περιεργεια να ζησεις 3D εμπειρια . Τωρα οσο αφορα το gaming κομματι εχει αρκετο δρομο ακομα αλλα ετσι οπως εξελεισεται η κατασταση πιστευω πως δεν θα αργησει να κανει την εμφανιση του στο αγοραστικο κοινο .
      Τωρα κατα ποσο αυτο θα επιρρεασει την αγορα 3D τηλεορασης ειναι αμφιλγομενο ή ακομα νωρις να κρινουμε . Θεωρω πως αν μπει στην διαδικασια υποστηριξης ταινιων θα προσεκλυσει ενα μεγαλο κοινο και σιγουρα μεγαλες εταιριες οπως η Sony θα βγαλει αντιστοιχο ΄΄ Oculus Rift ΄΄ για καλυτερη 3D εμπειρια περαν της τηλεορασης ...

    • gamoto
    • koel700 γυαλια θα μπορεις να φορας αλλα οχι ευκολα θα πρεπει να προσαρμοσεις τα λουρια ετσι ωστε να ειναι καπως ανετα
      σο μελλον λογικα θα το φτιαξουν γιατι ηδη ο ανταγωνισμος εχει βρει λυση σε αυτο το προβλημα

    • T_K_L_L_LUIGI
    • Καλό το VR Κώστα αλλά χάνεις τα καλά,την μια σου μιλάει μια ωραία κοπελίτσα και την άλλη βλέπω μια εμφανίσιμη στο βάθος με μωβ.Πως θα σε παντρέψουμε;

    • Connie GR
    • Σας ευχαριστώ πολύ παίδες!!!!

      Πρώτα απ'όλα να αναφέρω ότι μπορείς να φορέσεις γυαλιά μυωπίας χωρίς κανένα πρόβλημα, απλά όπως προαναφέρθηκε, θα πρέπει να προσαρμοστεί η συσκευή αναλόγως. :)

      Τώρα, όσον αφορά το βάρος της συσκευής, αυτό ειλικρινά, ακόμα και με το headset δεν δημιουργεί απολύτως κανένα πρόβλημα. Βέβαια, με πολλές ώρες χρήσης δεν ξέρω τι αίσθηση μπορεί να αφήνει, αλλά όσο είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα ή ενόχληση σε κανένα σημείο. :)

      :D

    • Ninakos
    • @raysod χωρις να θελω να σε προσβάλω (ουτε καν). Οταν δεν γνωριζουμε κατι και προσπαθούμε να δώσουμε συμβουλες (μιλαω για τον προσανατολισμο που λες) με τοση σιγουρια καλο είναι να το εχουμε εξακριβωσει και οχι μια υπόνοια. Σαν ειδικός του τομεα ( εκτος απο ιατρικη(τελειόφοιτος) και ent) ο λαβύρινθος στο αυτί, είναι ο κυρίως μηχανισμος για την ισορροπία (ζαλαδες προσανατολισμος κτλ). Το ματι απλα ειναι ενα μικρο κομματι που "βλεπει" την πληροφορια. Οταν ζαλίζεσαι οφείλεται στην "μετατοπιση" του λαβύρινθου (προσπαθώ να το πω οσο ποιο απλα μπορω). Γενικα καλο ειναι να γνωριζουμε πριν το παίξουμε γνωστες ενος αγνωστου ( απο τι φενεται) αντικειμένου προς εμας. Καλημερα σε ολους.

    • NickosL227
    • OMG OMG OMG OMG I NEED OCULUS RIFT
      Και λιγο πιο σοβαρα τωρα :P Θεωρω οτι ειναι μια καινοτομα τεχνολογια η οποια να χρησιμοποιηθει σωστα και καταλαβουν το τροπο για να το αναπτυξουν θα ειναι μεγαλη επιτυχια!

    • NickosL227
    • OMG OMG OMG OMG I NEED OCULUS RIFT
      Και λιγο πιο σοβαρα τωρα :P Θεωρω οτι ειναι μια καινοτομα τεχνολογια η οποια αν χρησιμοποιηθει σωστα και καταλαβουν το τροπο για να το αναπτυξουν θα ειναι μεγαλη επιτυχια!

    • Ninakos
    • @raysod. Ελπιζω να μην το πηρες σαν επιθεση αυτο που σου έγραψα ουτε να θιχτηκες, αν ναι ζηταω συγνώμη. Αυτην την στιγμη εγραψες αλλα (μερικα ειναι λαθος και αλλα ολοσωστά). Εγραψες στο προηγουμενο σου σχολιο κατι "O κύριος μηχανισμός ισορροπίας και προσανατολισμού του οργανισμού μας βρίσκετε στα μάτια μας (και όχι στα αυτιά μας που πολλοί νομίζουν)" αυτο σαν ωρελα (κανω την ειδικότητα μου) σε διαβεβαιώ δεν στεκει ειναι λαθος, δεν στεκει και μην το ψαχνεις με παραδείγματα γιατι δεν γνωριζεις πως λειτουργούν μεταξυ τους(αυτι ματι κτλ) απο τι καταλαβα. Στο τελευταιο σου σχολιο (ποστ) γραφεις ότι τελικα τα ματια έιναι η πληροφορία(ακριβως οτι ειπα) και πολυ σωστα το γράψες. Αλλο τα ματια μας ειναι ο κυριος μηχανισμος ισορροπιας και αλλο αυτο που ειπες μετα. Καταλαβενεις οτι αυτο που εγραψες ειναι σαν να λες "1+1 κανει 3 δεν κανει 2 οσο νομιζατε μερικοι" Λαθος. Αυτα περι φυσιολογιας και λειτουργιας ""μηχανικης" κτλ δεν θα επεκταθω να τα εξηγησω γιατί βαριεμαι να τα γράψω(ειναι παρα πολλα) να σου τα πω δεν εχω θεμα(αν και πιστευω κανέναν δεν ενδιαφερει το connection μετάξυ αυτι και ματιου και μεταξυ τους με τον "θαλαμο"εγκεφαλος" αν δεν ειναι ιατρος). Το θεμα μου ηταν να μην παραπληροφορει κάνεις κανενα με τελειως αστοχα σχολια. Οσο για τα παραδείγματα σου ειναι και σωστα (απο αποψη τι συμβαινει σαν αποτελεσμα) αλλα τελείως λαθος απο άποψη ιατρικης και επιστημης δλδ το 1+1 κανει 2(φυσιολογια). Καλησπερα σε ολα τα παιδια. Επικεντρωσου στα games που σκιζεις και αστα αυτα μην το συνεχίσουμε γιατι που μπηκες στον κοπο να γραψεις αυτα σημαινει οτι καταλαβες τι σου ειπα και οτι εκανες λαθος.Αν τα έγραψες για να συνεχίσεις να υποστηριζεις αυτο που ειπες τοτε σηκωνω τα χέρια ψηλα. ;) και κατι τελευταιο αν αυτα που ειπες περι κυρίως μηχανισμος ισορροπίας και προσανατολισμου δεν ειναι το αυτι αλλα το ματι αν το υποστηριζει αυτο ο brain surgeon που λες πρέπει να του παρουν το δίπλωμα αλλα δεν πιστευω καν να ειπε κατι τετοιο αφου έχεις τετοιο φιλο ρωτα τον αλλα.... αλλο νεο αιμα οπως εγω και νεοι ιατροι (που θέλουμε να εξελιξουμε αυτο το κομματι) και αλλο οι παλαιοί που ειναι οι περισσότεροι οτι να ναι.

    • Ninakos
    • @raysod το πας μια χαρά και ξαφνικα μου αναφέρεις το Χάρβαρντ. Χαρβαρντ, Οξφόρντ (Οξφόρδη) κτλ οι μεγαλυτερες φούσκες, εδω διακοπτω άμεσα την ολη συζητηση περι του θέματος. Αμα λεμε για τον ιδιο μιλαμε για εναν φτιαγμενο (εννοω τον richard born) ιατρο που δεν τον εχω γνωρισει απο κοντα και δεν γνωριζω τιποτα γι αυτον εκτος απο αυτα που ειδα στο google(απλα ενα search) δεν θα τον κρινω δεν τον γνωριζω αντιθετα με σενα που εκρινες ολους τους ιατρους και τον εβγαλες αστερι. Εγω μόλις ξεκιναω ειδικότητα (ξεκινησα σχεδον τον πρωτο χρονο τελειωνω) και συγκρινεις εναν ετοιμο ( στην φουσκα που λεγεται χαρβαρντ οξφορντ κτλ βλεπε Παπανδρέου. Γνωριζω 4 ατομα τα οποια δεν κατάφεραν να τελειωσουν ουτε τει και φύγαν χαρβαρντ λογω της "ειδικοτητας τους" ηταν Εβραίοι. Περιμενα πως και πως να τα δω απο κοντα και οταν πηγα χαρβαρντ και ειδα οτι ειδα και οξφορδη αγγλια το καλοκαιρι που μας περασε μαλλον το προηγουμενο και ειδα ολη αυτην την σαβουρα γκρεμιστηκε ενας κολοσσος στα ματια μου.Δεν εχω τιποτα με τους εβραιους ισα ισα είναι οι καλυτεροι μου φιλοι απλα το αναφέρω.) με εναν ειδικευομενο (μαλιστα) χωρις να γνωριζεις τιποτα (αυτος ο φανατισμος γνωρισα εναν ιατρο και αυτος ο ιατρος γ@μ@ει την λενε ολοι. Αυτην την ατακα ξερω τον καλυτερο ιατρο στον κοσμο την εχουν πει 10.000.000 ελληνες) για μενα με σκοτωνει. Εγω κανω την ειδικότητα μου στο Vall d'Hebron στην Βαρκελώνη. Οσο για το τελευταίο κομμάτι να σεβαστώ ποιους αυτους που καταστρεψαν την ιατρικη αυτους που λενε στους νεους ιατρους δεν εχω χρονο παρε ενα βιβλιο παρε ενα προπλασμα και οτι μαθεις? Αυτους τους ιατρους? Αυτοι που "ξεσκιστηκαν" να μου μάθουν τις τρελες γνώσεις τους? ( θα σου πω τι γίνεται ακριβως στα πανεπιστημια τουλαχιστον ιατρκης το δικο μου δεν θα αναφερω το ονομα για προφανείς λογους. Οταν φτανεις 5 έτος αμα εχεις στρωσει πωπω γνωριζεις περισσοτερα απο τους καθηγητες σου σε βαθμο 9 στους 10 καθηγητες να ειναι πολυ χαμηλων γνωσεων για την θεση τους και ο 1 στους 10 που μένει γνωριζει καλα αλλα βαριεται να σου μαθει (δεν εχω τιποτα να ειναι καλα εκει που ειναι τελειες γλαστρες, το μονο που ηταν καλοι ηταν για εντολες) αυτην ειναι η αληθεια και μπορουν να στην επιβεβεωσουν 99 στους 100 συμφοιτητές μου ο ενας ειμαι εγω :p. Ειπες ενα πραγμα και το τονιζω ο κυριως μηχανισμος ισορροπιας και προσανατολισμού δεν ειναι το ματι αλλα ο λαβυρινθος στο αυτι (το αυτι) το ματι οπως πολυ σωστα ειπες αργοτερα ειναι η πληροφορια. Δεν γινεται να ειναι το ματι κσι ο κυριως μηχανισμος και η πληροφορια απλη λογικη. Καλο σου απογευμα σταματαω καλυτερα μην μου απαντησεις δεν θα το δω καλη συνεχεια σε οτι κανεις να εισαι καλα φενεσαι αξιολογο παιδι.

    • Ninakos
    • Συγνώμη για το γρηγορο του μυνηματος(παραπανω raysod) και τα διάφορα λαθη που μπορει να εκανα απο την βιασυνη μου και για το δευτερο ποστ μου. Καλό απόγευμα σε ολα τα παιδια εδω μεσα οσο και για τους συντελεστές του enternity που είναι απίστευτα καλοι σε αυτό που κανουν τα λόγια περιττά.

    • Ninakos
    • Πω σβήστηκε οτι εγραψα παλι απο την αρχη. @raysod φίλτατε πολυ καλησπερα. Πρωτον να απαντησω στα εξής: δεν ειπα τιποτα για τον επιστημονα και φιλο σου, το μονο που ειπα δεν μπορώ να εκφέρω γνωμη γιατι δεν τον γνωριζω (που ειναι το κακο σε αυτο δεν ειναι πρέπον να πω δεν διαφωνω ομως οτι μπορει να ειναι ενας φοβερος επιστήμονας). Δεν ειπα να σταματησει η συζητηση γενικα αλλα περι χαρβαρντ(ειναι μια φουσκα για μενα και για πολλους που γνωριζω παρα πολλους μαλιστα και το πα με την εννοια που λεει ο λογος αμα ειναι να μας πεις για το χαρβαρντ αστο καλυτερα αυτο). Προφανως δεν το συγκρινω σε επιπεδο του πανεπιστημίου που τελειωσα στην ελλαδα, δεν ειναι καν μετρο συγκρισης μην τρελαθούμε, αλλα αν το συγκρινω με το πανεπιστημιο της ισπανιας και το χαρβαρντ μεταξύ αυτών των δυο τοτε ειναι μερα με την νυχτα (αποψη μου και κρίση αφου πρωτα ειδα χαρβαρντ και μετα πηγα ισπανια, ακομα σπουδαζα οταν ειδα χαρβαρντ και μετα εβαλα χαρτια για ισπανια. Στην τελικη με διάφορα οτι καλυτερο για μενα). Τωρα περι συνωμοσιων κτλ που λες που καταλαβες απο τα λεγόμενα μου ότι αναφερομαι εστω για πλακα περι συνωμοσιων? Πραγματικα θελω να μου το δειξεις. Δλδ επειδη λεω οτι οι καθηγηταδες (ισχυει πιστευω για ολες τις σχολες και δεν μιλαω για το σύνολο αλλα το μεγαλυτερο πσοσοστο) μας εχουν γραμμένους και δεν θελουν να ασχοληθουν και να κάνουν αυτο που πληρώνονται σου φενεται έκπληξη για την Ελλάδα? Ε τοτε ζησαμε σε διάφορετικη "ελλαδα" ο καθενας. Εγω δεν βλεπω καμια συνωμοσία επειδη ειναι συνηθισμένο στην ελλαδα, εσυ που την ειδες? Το οτι γνωριζουμε περισσοτερα απο αυτους(ισα ισα πηγα να πω κατι κακο για αυτους και τους παινευω μονο που το λεω) σημαινει οτι ειναι πολυ καλος καθηγητής και αξιος στην δουλειά του θα πρεπει να ειναι χαρουμενος που οι μαθητές του τον ξεπερασαν (ΥΓΕΙΑ). Αλλα αμα δεν μπορει και εστω ενας μαθητης του φοιτητής του κτλ αποτύχει ειναι αποτυχία για τον ιδιο δεν είναι αξιος. Μπορει να υπαρχει αλλος που να ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ να εκπαιδευση σωστότερα. Δλδ τι να πω για να τους σεβαστω (πωπω παρολο που εισαι ενας αχρηστος κτλ δεν έχεις ιδεα και δεν γνωριζω με ποιο μέσων μπηκες εγω σε αγαπαω σε εκτιμω κτλ? σορρυ δεν μπορω να το κανω) πολλοι δεν αξιζουν οχι ομως και ολοι. Δες καθηγητης κλινικης χωρις πτυχιο στο zougla.gr. οι ιαπωνες τον κατήγγειλαν στην ευρωπαϊκή ενωση μετα αυτοι στην ελλαδα και ηρθε μετα στα φωτα της δημοσιοτητας μεσα απο τον γνωστο δημοσιογραφο στην εκπομπή του. Μεσα απο την ειδηση αυτην θα καταλάβεις και που τελειωσα σε ποια πολη :p. Ακομα μεχρι σημερα ειναι εκει διευθυντής και δεν εχει πτυχιο(ελλειπε στην Ιαπωνία 3 μηνες τοσο εκαναν να τον ανακαλυψουν ιαπωνες :p) ουτε σηκωνω "ασπιδα" ουτε γυρναω πλατη σε κανεναν συναδελφο επειδή ακυρώνω το χαρβαρντ γινεσαι υπερβολικος τώρα. Οτι χρειαστείς ρωτα το αμα μπορώ να το απαντησω ευχαριστως και οταν κατεβω ελλαδα να συναντηθουμε να κανουμε μια εποικοδομητική φιλικη συζητηση με οποιους κρινεις εσυ ικανούς θα ηταν μεγαλη μου χαρα. θελω να σε ρωτησω κατι περι tech περιεχομένου αμα μπορείς να βοηθησεις λιγακι?

    • Ninakos
    • 1)Οι ανθρώπινες αισθήσεις δινουν ηλετροχημικα σήματα. Και συνηθως ενα σημα περναει, το ποιο ισχυρο και συνηθως ειναι το ποιο αληθινο. 2)δεν θα το κανει ποτε και θα προσαρμοστει στο μέλλον ο εγκέφαλος(παραπανω δεν μπορω να πω διοτι αφορά μια ευρεσιτεχνια που ετοιμαζω αχ ποσα εχω να πω). 3) η αίσθηση του ηχου που προκαλεί ζαλαδα ειναι τα long waves διοτι δονιζουν ολη την βασικη μεμβρανη και αυτό δινει ως αποτέλεσμα δόνησης των υγρων και στο όργανο ισορροπίας τον λαβύρινθο. (Πως ζαλιζεσαι στην θάλασσα απο τα κυματα "long waves" ? δλδ τα long waves προκαλουν αισθημα ζαλης, δεν ειναι θεμα ήχου) 4) το απλο αισθημα δεν μπορουμε να το αλλαξουμε αλλα το βαρυ αισθημα μπορει να το επηρεάζουμε. Με απλες ασκησεις μπορει να προσαρμοστεί ( δλδ καποιος που εχει ζαλαδες με απλες ασκήσεις ισορροπιας μπορει να φυγουν).
      Υπάρχει η θεωρια μπεκεσι που υπάρχει στην ιατρικη και ειναι ολη λαθος. Ο μπεκεσι ηταν τεχνικος τηλεφώνου φαντάσου που στηρίζεται ωριλα (οταν τα διαβασαμε με την ομαδα μου αλλαξαμε πολλα) οπως και η βιολογία ειναι λαθος απο την πρωτη μεχρι την τελευταια σελιδα και πρεπει να ξαναγραφτεί για αυτο υπαρχουν δυο ομαδες που συγκρούονται αυτοι που υποστηρίζουν αυτην την κακογραμμένη και ολη λαθος βιολογια και εμεις που θελουμε την αλήθεια και τι ισχυει αλλα με αποδείξεις (συντομα θα γινει μπαμ με αυτο που ετοιμαζω απλα θελω να το τελειώσω οσο ποιο τελεια γίνεται). Αμα συναντηθούμε απο κοντα θα χρειαστεις τουλαχιστον απειρες ωρες να τα ακουσεις και εσυ και οποιος αλλος θέλει.
      Οσο για τους εβραιους (λολ δεν ειπα κατι αλλα οτι και οι 3 ειναι φιλοι μου και εβραιοι) plus συνωμοσία ειναι οταν γινεται κατι εν αγνοία κάποιων η όλων. Στο χαρβαρντ ειναι γνωστο οτι "εσυ" θες για να σπουδάσεις τον χρονο 40.000 εως 50.000 ευρω (ισως και παραπανω) ενω επισημα ολοι οι ισραηλινοι(εβραιοι) σπουδαζουν δωρεάν. Δεν ειναι κρυφο υπαρχει όλο γραμμένο στο χαρβαρντ οπως και στο οξφορντ και στα δυο αυτα πανεπιστημια τα παιδια που προερχονται συγκεκριμένα απο εκείνη την χωρα σπουδαζουν δωρεάν. Ελπιζω να λήξει συζητηση περι χαρβαρντ. Ειναι σαν να συγκρινεις ps1 (χαρβαρντ) με το ps4 και το xbox one. Δεν λεει ουτε εσυ θα καθόσουν καν να κανεις αυτήν την συζήτηση. Οτι άλλο θες εδω να το λύσουμε αλλα καλύτερα απο κοντα.

    • Cookies
    • τώρα η δικαιολογία που έχουν οι junkie ότι ξεφεύγουν απο τον πραγματικό κόσμο καταρρίπτεται με το oculus rift,οικονικότερο κ λιγότερο επικινδυνο(όχι πολύ διότι υπάρχει πάντα το ρίσκο του εθισμού)

*