Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Apple iPhone 6 Plus

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Apple

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Apple

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    COSMOTE

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Ένα καθόλου καλά κρυμμένο μυστικό ανακοινώθηκε επίσημα από την Apple στις αρχές του Σεπτεμβρίου, αφού η εταιρεία παρουσίασε -όπως ανέφεραν οι φήμες- δυο νέα iPhone, ένα κανονικό και ένα μεγάλο. Το iPhone 6 δεν το έχουμε ακόμα στα χέρια μας, όμως εδώ και περίπου δυο εβδομάδες χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση το «βασικό» iPhone 6 Plus, μια συσκευή που μας διέθεσε η COSMOTE. Τι είναι όμως το Plus; Είναι το καλύτερο iPhone της Apple, καλύτερο και από το απλό. Ένα phablet που έρχεται στην αγορά να ανταγωνιστεί συσκευές όπως το Galaxy Note 4 και που κοστίζει πολλά χρήματα, καθώς η βασικότερη έκδοση με τα 16GΒ ζητά από τον επίδοξο αγοραστή πάνω από €800.



Φέτος, η Apple για πρώτη φορά άλλαξε τη συσκευασία των iPhone.. κάνοντάς την ακόμα λιτότερη, τουλάχιστον οπτικά. Και αυτό γιατί στο ίδιο το κουτί το μόνο που φαίνεται είναι μια ελαφρώς ανάγλυφη μορφή που απεικονίζει το iPhone 6 Plus (και τις διαστάσεις του), αλλά από τη στιγμή που είναι στο ίδιο λευκό χρώμα με το κουτί, ίσα που φαίνεται. Στο εσωτερικό πάλι, βρίσκουμε αμέσως την πραγματικά μεγάλη συσκευή (το sample είναι λευκού χρώματος, κυκλοφορεί επίσης και σε γκρι και χρυσό), το γνωστό πακετάκι με τα manual, το μεταλλικό έλασμα για πρόσβαση στη θέση τοποθέτησης nano SIM και ένα ζευγάρι ακουστικά. Τυπικά πράγματα δηλαδή από πλευράς Apple, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μπορούσε να βάλει και κάτι άλλο. Αφαιρώντας την ίδια τη συσκευή από το κουτί, γίνεται άμεσα αντιληπτό το μέγεθός της
Τα bezel γύρω από την οθόνη μας αφήνουν ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς δεξιά και αριστερά της αυτά είναι ελάχιστα αλλά πάνω και κάτω έχουμε πραγματικά μεγάλο χώρο.
Ειδικά οι κάτοχοι iPhone προηγούμενων γενιών παθαίνουν ένα μικρό σοκ, καθώς η διαφορά από τα 5/5s είναι τεράστια. Ακόμα και το LG G2 με την οθόνη 5,2’’ φαίνεται μικρό δίπλα στο Plus, παρόλο που η διαφορά των δυο οθονών είναι μικρή σε διαγώνιο. Η Apple έχει αλλάξει σημαντικά και τη σχεδιαστική προσέγγιση των νέων iPhone, τα οποία θυμίζουν περισσότερο τα παλαιότερα 2/3G/3GS, με στρογγυλεμένες γωνίες.  Άλλοι πάλι θα πουν ότι μοιάζει αρκετά και στα Galaxy Note και S και άλλοι ότι θυμίζει πάρα πολύ τα HTC One m7 και One m8, με την Apple να μην καταφέρνει να δημιουργήσει μια ξεχωριστή οπτικά συσκευή, όπως είχε πετύχει με τα iPhone 4/4s και 5/5s. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η συσκευή δεν έχει όλα εκείνα τα γνωρίσματα που συναντάμε στα τηλέφωνα της εταιρείας. Η γνωστή μανία της Apple για να σχεδιάζει λεπτές συσκευές έχει εφαρμοστεί και εδώ με το Plus να είναι λεπτό, πολύ λεπτό. Έχει σχεδόν το μισό πάχος από το G2, με την Apple να έχει κατανείμει ομοιόμορφα τον όγκο της συσκευής.

Apple iPhone 6 Plus Image 4
Η Apple σχεδίασε μια συσκευή με στόχο το μικρό πάχος, όμως δεν κατάφερε να χωρέσει και την κάμερα στο λεπτό σώμα, με αποτέλεσμα αυτή να εξέχει.
Η Apple σχεδίασε μια συσκευή με στόχο το μικρό πάχος, όμως δεν κατάφερε να χωρέσει και την κάμερα στο λεπτό σώμα, με αποτέλεσμα αυτή να εξέχει.

Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι για ακόμα μια φορά premium, δηλαδή έχουμε μια σχεδόν πλήρως μεταλλική πλάτη με εξαίρεση τα σημεία ένωσης των αλουμινένιων τμημάτων, τα οποία είναι πλαστικά. Ακριβώς δηλαδή όπως έχουμε δει και στα δυο HTC One. Η μεταλλική πλάτη αγκαλιάζει το τηλέφωνο και ενώνεται με τη γυάλινη πρόσοψη, χωρίς να υπάρχει κάποιο άλλο κομμάτι ανάμεσά τους. Στο πάνω μέρος της πλάτης συναντάμε και την ανανεωμένη κάμερα του τηλεφώνου παρέα με το πολυχρωματικό led flash. Εδώ βρίσκεται και η μοναδική σχεδιαστική παραφωνία της συσκευής, καθώς η κάμερα εξέχει από το υπόλοιπο σώμα της συσκευής με την Apple προφανώς να μην μπορεί να τη χωρέσει μέσα στο λεπτότερο σώμα. Η κάμερα είναι καλυμμένη από ένα μεταλλικό δακτύλιο με το φακό της να βρίσκεται ελάχιστα πιο βαθιά σε σχέση με το δακτύλιο αυτό, δεν παύει όμως να έχουμε ένα σημείο που προεξέχει, πάνω στο οποίο ούτως ή άλλως στηρίζεται το τηλέφωνο όταν το ακουμπάμε σε μια επιφάνεια με την πλάτη.
Σε συνεργασία με ένα σωρό τράπεζες  και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, το iPhone 6 Plus μπορεί να γίνει το μοναδικό πορτοφόλι του χρήστη, αξιοποιώντας την υπηρεσία Apple Pay και την ασφάλεια που προσφέρει ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Μεταλλικά είναι και τα πλήκτρα, το power button που έχει μεταφερθεί στη δεξιά πλευρά από τη συνηθισμένη πάνω ούτως ώστε να μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει κρατώντας το τηλέφωνο με το ένα χέρι, όπως επίσης και το ζεύγος των ξεχωριστών πλήκτρων για τη ρύθμιση της έντασης. Σε αντίθεση με το iPad Air 2 που έχασε το διακόπτη mute, αυτός εξακολουθεί να υφίσταται στο iPhone 6 Plus και βρίσκεται στην αριστερή πλευρά, ακριβώς πάνω από τα πλήκτρα ρύθμισης έντασης ήχου.
Apple iPhone 6 Plus Image 3
Το power button έχει μετακινηθεί και από το πάνω μέρος που το συναντάγαμε σε όλα τα iPhone, βρισκεται στη δεξιά πλευρά, για να το φτάνει το δάχτυλο του κατόχου.
Αξίζει να σημειώσουμε πως το iPhone 6 Plus είναι το πρώτο iPhone που προσφέρει δυνατότητα περιστροφής της οθόνης του λειτουργικού κατά την περιστροφή της συσκευής, λειτουργώντας έτσι όπως τα iPad, καθώς το τηλέφωνο είναι τυπικά ένα μικρό… iPad Mini. Η εταιρεία όμως δεν έχει προβλέψει τη χρήση του διακόπτη για να "κλειδώνει" το orientation, καθώς κάτι τέτοιο γίνεται μέσω του iOS 8 και μόνο για κλείδωμα της οθόνης σε portrait mode και όχι landscape. Στο κάτω μέρος της συσκευής βρίσκουμε τη θύρα για φόρτιση και σύνδεση με τον υπολογιστή, την έξοδο ακουστικών και τις μεγάλες τρύπες εξόδου ήχου του ηχείου, το οποίο είναι αρκετά δυνατό σε ένταση αλλά εξακολουθεί να είναι μονοφωνικό.

Apple iPhone 6 Plus Image 2

Η πρόσοψη είναι τυπική πρόσοψη iPhone, με το κεντρικό πλήκτρο (που προφανώς και φέρει λειτουργίες Touch ID) να βρίσκεται κάτω από τη μεγάλη οθόνη, ενώ πάνω από αυτή βρίσκουμε το ακουστικό παρέα με τη μπροστινή κάμερα. Αναφορικά με το πλήκτρο ελέγχου και τη λειτουργία Touch ID, εδώ έχουμε και ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των νέων iPhone, με την Apple να ενσωματώνει παράλληλα τεχνολογία NFC με σκοπό να την αξιοποιήσει γι αυτό που πρωτοεμφανίστηκε, δηλαδή τις πληρωμές.
Apple iPhone 6 Plus Image 12
Το home button ενσωματώνει λειτουργίες Touch ID, δηλαδή διαθέτει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσω του οποίου ασφαλίζεται η συσκευή αλλά και γίνονται εφικτές οι αγορές χωρίς χρήση κωδικών.
Σε συνεργασία με ένα σωρό τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, το iPhone 6 Plus μπορεί να γίνει το μοναδικό πορτοφόλι του χρήστη, αξιοποιώντας την υπηρεσία Apple Pay και την ασφάλεια που προσφέρει ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Δεν είναι μόνο οι ψηφιακές αγορές μέσα από το iTunes και το AppStore αλλά και κανονικές αγορές σε φυσικά σημεία πώλησης που διαθέτουν συμβατά μηχανήματα χρέωσης. Σε αυτό πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στην Apple γιατί αξιοποίησε την ισχύ της ώστε να κάνει άμεσα mainstream μια νέα λειτουργία, την οποία λογικά θα δούμε σύντομα να εμφανίζεται και να εφαρμόζεται και από τους ανταγωνιστές της.
Ο M8 συνεπεξεργαστής έχει τις δικές του αναβαθμίσεις, με σημαντικότερη την προσθήκη αισθητήρα καταμέτρησης βημάτων και αισθητήρα ατμοσφαιρικής πίεσης.
Επιστρέφοντας τώρα στην πρόσοψη, τα bezel γύρω από την οθόνη μας αφήνουν ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς δεξιά και αριστερά της αυτά είναι ελάχιστα αλλά πάνω και κάτω έχουμε πραγματικά μεγάλο χώρο. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που το τηλέφωνο δείχνει μεγαλύτερο από άλλες συσκευές με ίδια οθόνη, κάτι που άλλωστε έχει σημαντικό αντίκτυπο και στο χέρι. Το iPhone 6 Plus είναι αρκετά ψηλό με αποτέλεσμα ακόμα και σχετικά μεγάλες παλάμες όπως του υπογράφοντα να δυσκολεύονται να το κρατήσουν σωστά. Επιπλέον, το γεγονός ότι το τηλέφωνο είναι τόσο λεπτό σε συνδυασμό με το αλουμίνιο που είναι εξαιρετικά λείο, καθιστά το iPhone 6 Plus μια συσκευή με τάση… διαφυγής από τα χέρια μας. Δεν ήταν λίγες οι φορές που το νοιώσαμε να γλιστρά από το χέρι αν δεν εφαρμόζαμε λίγο παραπάνω δύναμη στην παλάμη για να το συγκρατήσουμε. Γενικά, το iPhone 6 Plus είναι συσκευή φτιαγμένη για να τη χρησιμοποιεί κανείς με τα δυο χέρια, όπως άλλωστε τα περισσότερα phablet που κυκλοφορούν.

Apple iPhone 6 Plus Image 7
Το μεγάλο σε διαστάσεις σώμα σε συνδυασμό με το μικρό πάχος και το λείο αλουμίνιο καθιστούν το iPhone 6 Plus μια συσκευή που δυσκολεύει το χρήστη να την κρατάει με το ένα χέρι.
Το μεγάλο σε διαστάσεις σώμα σε συνδυασμό με το μικρό πάχος και το λείο αλουμίνιο καθιστούν το iPhone 6 Plus μια συσκευή που δυσκολεύει το χρήστη να την κρατάει με το ένα χέρι.

Η ίδια η οθόνη που ενσωματώνει το iPhone 6 Plus είναι και η πρώτη της εταιρείας που έρχεται με ανάλυση Full HD. Παρόλο που η Apple λάνσαρε πρώτη τον όρο Retina, η εταιρεία είχε φανεί να μένει πίσω στον αγώνα των αναλύσεων στις οθόνες των κινητών (κάτι που δεν ισχύει στα notebook ή all in one desktop). Ακόμα και με τη χρήση οθόνης Full HD, το iPhone 6 Plus καταφέρνει απλά να πιάσει τα περισσότερα smartphone της εποχής χωρίς όμως να δείχνει το δρόμο από τη στιγμή που εδώ και αρκετό καιρό έχουμε συσκευές με οθόνες υψηλότερης ανάλυσης (LG G3, Note 4 κτλ). Αυτό δεν σημαίνει ότι η οθόνη δεν είναι καλή, ούτε βέβαια ότι είμαστε υπέρ της άποψης για χρήση ακόμα υψηλότερων αναλύσεων. Ακόμα και με την χρήση απλής Full HD, η πυκνότητα των pixel είναι πολύ μεγαλύτερη από τα 300ppi, προσφέροντας εξαιρετική εμπειρία θέασης. Το panel είναι φωτεινό, με κορυφαίες γωνίες θέασης και πολύ καλό από πλευράς χρωματικής απόδοσης. Η θέαση κάτω από το έντονο φως του ήλιου είναι άνετη με τη φωτεινότητα ρυθμισμένη στη μέγιστη τιμή και εν τέλει, ένα Full HD panel θεωρούμε πως είναι κατάλληλο για ένα σύγχρονο τηλέφωνο που θέλει να διατηρεί ικανοποιητικές αυτονομίες και ταυτόχρονα να έχει το απαραίτητο hardware για να μπορεί να μετακινεί όλα τα pixel στην οθόνη χωρίς πρόβλημα. Ταυτόχρονα βέβαια, θα ήταν παράλογο και από πλευράς Apple να πάει από τη subHD ανάλυση του iPhone 5S σε QHD, κάτι που μάλλον θα συμβεί με τον αντικαταστάτη του μοντέλου που θα κυκλοφορήσει του χρόνου τέτοια εποχή. Όπως και να έχει είμαστε ικανοποιημένοι από την οθόνη του iPhone 6 Plus, απλά δε μπορούμε να ενθουσιαστούμε όταν έπρεπε να φτάσει το 2014 για να δούμε σε τηλέφωνο της εταιρείας ανάλυση Full HD, πόσω μάλλον όταν μόνο το Plus τη χρησιμοποιεί.

Apple iPhone 6 Plus Image 9

Στα του hardware τώρα, η Apple χρησιμοποιεί τον A8 επεξεργαστή παρέα με τον M8 συνεπεξεργαστή. Ο πρώτος έρχεται με δυο πυρήνες που λειτουργούν στο 1.4GHz και υποστηρίζεται από 1GB μνήμης, με την Apple για ακόμα μια χρονιά να μη κάνει τη χάρη στους χρήστες για χρήση ακόμα περισσότερης μνήμης. Ξέροντας όμως πως ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί φέτος από πλευράς Apple αφού αυτόν το βρίσκουμε στο νέο iPad Air 2, δυσκολεύεται κανείς να «καταπιεί» το σαφώς μεγαλύτερο κόστος του Plus. Ναι μεν το τηλέφωνο είναι γρήγορο, δεν παρατηρούμε κολλήματα, τα παιχνίδια παίζουν μια χαρά, οι σελίδες του Internet ανοίγουν σφαίρα, το multitasking είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό, όμως σε ίδιας γενιάς hardware το ακριβότερο smartphone δεν έχει τα καλύτερα «σωθικά». Προφανώς και υπήρχε περιορισμός χώρου για την απαγωγή της θερμότητας, κάτι που δε συμβαίνει με το iPad Air 2.

Apple iPhone 6 Plus Image 13
Το iPhone 6 Plus είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο smartphone, είτε αναφορικά με εκτέλλεση εφαρμογών είτε όσον αφορά τη πρόσβαση στο Internet. Ειδικά για το δεύτερο, μετρήσαμε ακόμα και πάνω από 100Mbps download μέσω του 4G δικτύου της COSMOTE
Το iPhone 6 Plus είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο smartphone, είτε αναφορικά με εκτέλλεση εφαρμογών είτε όσον αφορά τη πρόσβαση στο Internet. Ειδικά για το δεύτερο, μετρήσαμε ακόμα και πάνω από 100Mbps download μέσω του 4G δικτύου της COSMOTE

Ο M8 συνεπεξεργαστής πάλι έχει και αυτός τις δικές του αναβαθμίσεις, με σημαντικότερη τη προσθήκη αισθητήρα καταμέτρησης βημάτων και αισθητήρα ατμοσφαιρικής πίεσης, ο συνδυασμός των οποίο παρέχει στο χρήστη πληροφορίες για τα βήματα που έχει κάνει και τον αριθμό των σκαλιών που έχει ανέβει. Οι πληροφορίες καταγράφονται από η νέα εφαρμογή Health του iOS 8, μια πλήρη, η οποία με τη σειρά της προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να περάσει μια σειρά από δεδομένα που αφορούν τη ζωή του, ούτως ώστε να διαθέτει στο τηλέφωνο περασμένες όλες τις πληροφορίες που αφορούν τη σωματική του υγεία.

Apple iPhone 6 Plus Image 5

Πηγαίνοντας τώρα στηn κάμερα, για ακόμα μια χρονιά η Apple βελτιώνει την απόδοση και τις λειτουργίες της. Η ανανεωμένη κάμερα των 8Mpixel προσφέρει πολύ καλύτερη ποιότητα από αυτή του περσινού μοντέλου, ταχύτερη εστίαση και δυνατότητα για λήψη βίντεο σε slow motion, στα 120fps ή 240fps. Η λειτουργία αυτή είναι αυτόματη εφόσον επιλέξουμε την αντίστοιχη επιλογή, με το software να μας επιτρέπει να διαλέξουμε το κομμάτι του βίντεο που θα γίνει slow-motion. Αξίζει να αναφέρουμε πως στο iPhone 6 Plus η Apple έχει ενσωματώσει και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, κάτι που δε συναντάμε σε στο απλό iPhone 6. Αυτός επιτυγχάνει καθαρότερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αλλά και ομαλότερο βίντεο. Γενικότερα, η κάμερα είναι γρήγορη στην εστίαση, με τρομερά ταχύ burst της τάξης των 10fps χωρίς πρακτικά όριο buffer και με καλή απόδοση ακόμα και σε σχετικά χαμηλό φωτισμό. Η μπροστινή κάμερα, που έχει περισσότερο ενδιαφέρον λόγω Facetime, χρησιμοποιεί ευρυγώνιο φακό και το οπτικό της πεδίο είναι σχετικά μεγάλο.

Apple iPhone 6 Plus Image 8

Το iPhone 6 Plus είναι αν μη τι άλλο το καλύτερο και πληρέστερο iPhone που έχει κατασκευάσει η Apple. Ταυτόχρονα είναι και το μεγαλύτερο smartphone της εταιρείας, ένα τηλέφωνο που απέχει πολύ από το να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το ένα χέρι, κάτι που ο ιδρυτής της Apple θεωρούσε αναγκαίο πριν από μερικά χρόνια. Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει και έτσι μετά τη τεράστια επιτυχία που γνώρισαν τα τηλέφωνα της σειράς Note, η Apple δε θα μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να δραστηριοποιηθεί στην αγορά των phablet, ειδικά από τη στιγμή που το αγοραστικό κοινό υπάρχει. Αν μη τι άλλο, το iPhone 6 Plus είναι ένα πολύ καλό τηλέφωνο, με εξαιρετική οθόνη, ικανοποιητική αυτονομία, γρήγορο hardware και μερικά ενδιαφέροντα καλούδια. Για τον υπογράφοντα, το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του είναι το Apple Pay γιατί πολύ απλά δημιουργεί και καθορίζει τη λειτουργία ανέπαφων συναλλαγών, θέτοντας τις βάσεις λειτουργίας μιας τέτοιας υπηρεσίας. Η δύναμη της Apple σε παγκόσμιο επίπεδο έπαιξε σημαντικό ρόλο, με εταιρείας όπως η VISA και η MasterCard να υιοθετούν τις λειτουργίες αυτές. Από εκεί και πέρα όμως, έχουμε να κάνουμε με ένα ακριβό smartphone που φαντάζει ακόμα ακριβότερο δίπλα σε άλλες συσκευές με Android λειτουργικό τηλέφωνο, όπως για παράδειγμα το LG G2, το οποίο προσφάτως απέκτησε νέα επίσημη τιμή που βρίσκεται στα €350. Σίγουρα, όποιος αποκτήσει το iPhone 6 Plus δεν θα το μετανιώσει.


 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

    • Διαστάσεις
    • 158,1 x 77,8 x 7,1 mm
    • Βάρος
    • 172 γραμμάρια
    • Οθόνη
    • 5,5” IPS, 1080x1920, 401ppi
    • Κάμερα
    • 8MP με dual led Flash και 1080p video/60fps, Μπροστινή κάμερα 1.2MP
    • Αποθηκευτικός χώρος
    • 16GB, μη επεκτάσιμος
    • Δικτύωση
    • LTE, Wi-Fi 802.11 ac (dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot), Bluetooth v4.0 με A2DP και LE
    • Λειτουργικό σύστημα
    • iOS 8
    • Επεξεργαστής
    • Apple A8 1.4GHz (διπύρηνος) / 1GB μνήμη
    • Γραφικά
    • PowerVR GX6450
    • Μπαταρία
    • 2915 mAh

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ποιότητα οθόνης
  • Ποιότητα κατασκευής
  • Κάμερα
  • Αισθητήρες βημάτων και βαρομετρικής πίεσης
  • Touch ID
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Διαστάσεις
  • Τιμή
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
12 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Sephiroth
    • ΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑ

      Πέραν της πλάκας, είναι όντως μεγάλο στο χέρι, αλλά αν έχεις δουλέψει phablet (όπως εγώ το G Flex), διαφορά δεν βλέπεις. Ότι γλιστράει γλιστράει και επειγόντως θέλει θηκούλα! Για την τιμή, τι να πει κανείς... Κλασικά πανακρίβου!

    • stefoukos
    • Το έβαλα δίπλα από το νοτ 4 και ήταν πολύ πιο μεγάλο λάθος πρώτο. Η τιμη του για 16αρι απιστευτα υψηλη λαθος δεύτερο. Blutooth άκυρο λάθος τρίτο.

    • JamesHetfield
    • Φυσικα περιμενω να βγει το Samsung S6 (αν ειναι ετσι η ονομασια του τελικα) με specs πολυ καλυτερα απο το iphone 6 plus...
      Στο μονο που υπερτερει η Αpple ειναι στο μαρκετινγκ καθως μεχρι και στα ελληνικα κεντρικα δελτια ειδησεων γινεται αναφορα και ρεπορταζ...

    • fmoculfsojuz
    • Αν επιτρέπονται κάποιες επικρίσεις με δικαιολόγηση όμως και όχι απλά για να κράξουμε:

      Τι να πρωτοπείς για το 6 Plus... Αρχικά, σχεδιαστικά δείχνει ιδιαίτερα άσχημο εξαιτίας κυρίως της ενσωμάτωσης hardware button στο κάτω μέρος μέσα σε μία τόσο μεγάλη και άχρηστη λωρίδα, που εκτοξεύει το συνολικό ύψος. Μετά το design του 4 και 5, οι στρογγυλεμένες ακμές το κάνουν να μοιάζει περισσότερο με κινέζικο iphone κλώνο παρά με το original. Για την κάμερα που ξεπετάγεται από πίσω και το πόσο προβληματική δυνητικά θα αποδειχτεί σε καθημερινή χρήση ας περιμένουμε. Μπορεί να θεωρώ ότι η Apple κάνει πολλά πράγματα λάθος, αλλά το 5S σχεδιαστικά τουλάχιστον ήταν η επιτομή του design. Το 6άρι, μένει καθαρά μετεξεταστέο στον συγκεκριμένο τομέα.

      Όσο για τα specs, το "μα τρέχουν όλα τέλεια" προσωπικά το ακούω βερεσέ λόγω εμπειρίας. Έτσι διάβαζα και για το 5S και όταν το χρησιμοποιήσα και δυστυχώς χρησιμοποιώ ακόμα διαπίστωσα ότι μια χαρά τις τρώει τις φρίκες του ώρες ώρες, και restart έχει χρειαστεί για να ξεμπλοκάρουν λειτουργίες και όλα τα γνωστά. Για το ίδιο το λειτουργικό είναι απλά άδικο να γίνει οποιαδήποτε σύγκριση με ανταγωνιστές εν έτει 2014. Όποιος έχει χρησιμοποιήσει Android 4+ σε mid/high-end συσκευή και πιάσει iOS, νομίζει ότι τον χτύπησε πολλαπλή αναπηρία ή ότι ζει σε κάποιο απολυταρχικό καθεστώς που επιβάλλει στους πολίτες του τι επιτρέπεται να γίνει και τι όχι, και βέβαια ποιός είναι ο μοναδικός εγκεκριμένος τρόπος να γίνει ότι τελικά επιτρέπεται.

      Ωστόσο, τουλάχιστον το δυνατότερο αντικειμενικά γνώρισμά του, ότι δηλαδή ο ιδιοκτήτης του ξόδεψε 800-900 ευρώ για τηλέφωνο, παραμένει άθικτο και γιαυτό θα τα πάει μια χαρά αν και με την σχεδόν διπλάσια τιμή του νέου Nexus, πιθανότατα να χάσει κάποιους "premium" πελάτες για τους οποίους μετράει πρώτα η τιμή και μετά όλα τα υπόλοιπα.

    • Villagkouras
    • Πολύ καλό και πλήρες το review, συγχαρητήρια.

      Στα του iPhone να πω το εξής: Κινέζικο smartphone με τα ίδια ακριβώς specs, πάνω από 200 ευρώ δεν έπαιζε με την καμία να κάνει.

    • mysterious
    • Εξαιρετικο review.Αλλα κλασικα η τιμη ειναι εκτος τοπου και χρονου σε σχεση με τον ανταγωνισμο και ποσο μαλλον για μια συσκευη με τοσους περιορισμους.

    • Sephiroth
    • fmoculfsojuz, απλά να απαντήσω στο μεσαίο σου ερώτημα, απλά πλέον δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν και τηλέφωνα Android που δεν κολλάνε. Δουλεύω εδώ και μήνες το LG G Flex και υπάρχουν στιγμές που απλά το τηλέφωνο "παγώνει" και δεν κάνει τίποτα. Δεν βρίσκει επαφές, δεν με αφήνει να κάνω κλήσεις και δεν στρώνει ούτε με 20 restart. Και δεν μιλάμε για συσκευή των 100€. Όχι ότι αυτό σώζει το iPhone και το κάθε iPhone (που με τη διάθεση 1.5 έκδοσης λειτουργικού και μετά σέρνονται οι παλαιότερες συσκευές), απλά για να κρατάμε τις ισορροπίες :)

    • fmoculfsojuz
    • @Sepiroth

      Δεν αντιλέγω Παύλο. Για μένα πάντως οι μεγαλύτεροι υπαίτιοι τέτοιων συμπτωμάτων είναι το (συνήθως) απίστευτα κακό μαμα software/bloatware με το οποίο καταδικάζουν τα τηλέφωνα τους μικροί και μεγάλοι κατασκευαστές. Υπόλειμα εποχών android 2 που όντως έλειπαν βασικά features και έπρεπε να προστεθούν με 3rd party εφαρμογές, πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος για τέτοιες κακογραμμένες σαβούρες. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες μου οι Nexus συσκευές ήταν οι περισσότερο απροβλημάτιστες ενώ κατά καιρούς φίλοι μου έχουν φέρει μεγάλα (θεωρητικά) ονόματα για να τα ξεκλειδώσω και να τα "καθαρίσω" επειδή σέρνονταν απίστευτα με πρώτα από όλες τις ναυαρχίδες της Samsung: S2, S3, S4. Pure Google και βρίσκεις την υγειά σου. Μέχρι κ τον 60χρονών πατέρα μου έβαλα για 1η φορά στο παιχνίδι των smartphones με ένα Nexus 4, και 1 χρόνο τώρα δεν έχει παραπονεθεί για το παραμικρό.

      Επίσης είναι δύσκολο και ίσως και αδύνατο να γίνει σωστή αντιπαράθεση όταν από τη μία έχουμε μία πολύ σγκεκριμένη ομάδα: 5S + iOS ιδιας έκδοσης παντού έναντι μιας τόσο κατακερματισμένης κατηγορίας όσο τα Android phones που αποτελούνται από: Αδύναμα/Μέτρια/Ισχυρά κινητά με ένα σωρό διαφορετικές εκδόσεις πάνω και με τόσο διαφορετικό software, με ή χωρίς modded kernels/roms κ.ο.κ.

    • Ernesto
    • Δεν ειμαι fan της apple, είμαι από τους πρώτους που την κατακρίνει εμ τις πολιτικές της το 5αρι όμως με μάγεψε σχεδόν. Ηταν πανέμορφο και τώρα έβγαλαν αυτό????

*