Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Cooler Master MasterPulse in-ear with Bass FX Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Cooler Master

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Cooler Master

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Cooler Master

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Πέρυσι τέτοιο καιρό σας μιλήσαμε για τα Cooler Master Pitch Pro και την καλή, συνολικά, εντύπωση που μας άφησαν. Ο χρόνος πέρασε και ο αντικαταστάτης τους εμφανίστηκε στα χέρια μας και τα τεράστια αυτιά του γράφοντα. Το όνομά τους είναι Cooler Master MasterPulse in-ear with Bass FX, με τη διευκρίνιση “in-ear” να συμβαίνει μιας και υπάρχει και παραδοσιακό headset με την ίδια ονομασία (Cooler Master MasterPulse over-ear with Bass FX). Οι νέες “ψείρες” πάντως μοιράζονται πολλά με τα Pitch Pro. Και όλα ξεκινούν από την εμφάνιση.



Τα Cooler Master MasterPulse in-ear with Bass FX έχουν σχεδόν ολόιδια συσκευασία με το προηγούμενο μοντέλο και ίδια συνοδευτικά. Μόνο που αντί για ένα μικρό (και εξαιρετικά χαριτωμένο pouch) θα πρέπει να συμβιβαστείτε με σκληρή πλαστική θήκη στρογγυλού σχήματος και με φερμουάρ. Που, πέραν της όψης, είναι σαφώς καλύτερη από το pouch, οπότε δεν υπάρχει τελικά συμβιβασμός. Πέραν αυτού θα βρείτε τα ίδια τα ακουστικά αλλά και earbuds για διαφορετικά μεγέθη αυτιού. Τα ίδια τα ακουστικά διαθέτουν drivers 8 χιλιοστών και έρχονται με απόκριση συχνοτήτων 20Hz-20KHz, αντίσταση 20 Ohm και ευαισθησία 119 dB. Αντίστοιχα, για το πολυκατευθυντικό μικρόφωνο μιλάμε για απόκριση 100 Hz - 100KHz και ευαισθησία 58dB (ή περισσότερο).



Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω όμως; Πολλά και διάφορα. Αλλά πριν πάμε εκεί πρέπει να σας πούμε τι “εξουσία” έχει ο χρήστης επάνω στα ακουστικά. Για αρχή το flat cable σημαίνει πως θα μπερδευτεί πιο δύσκολα απ' ότι οι συμβατικοί τους αντίπαλοι, ενώ το μικρόφωνο μαζί με το πλήκτρο για έναρξη/λήξη μιας τηλεφωνικής κλίσης φέρνουν απροβλημάτιστη επικοινωνία (αν και χωρίς κάτι ιδιαίτερο στην ποιότητα του μικροφώνου) καθώς και τις κλασικές ευκολίες για πλοήγηση στη λίστα με τη μουσική σας. Τα ίδια τα ακουστικά έχουν και πάλι περίβλημα από αλουμίνιο, αν και αυτήν τη φορά είναι πολύ πιο δύσκολο να το αντιληφθείτε. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι ολόκληρο το περίβλημα αλουμινένιο, αλλά η πίσω πλευρά των ακουστικών (που είναι χρωματισμένα διαφορετικά το κάθε ένα ώστε με ένα απλό βλέμμα να κάνετε αμέσως το διαχωρισμό σε αριστερό και δεξί) διαθέτει μια μικρή ροδέλα που περιστρέφεται. Αυτή η περιστροφή ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί το bass boost και μάλιστα μπορεί να ενεργοποιηθεί σε κάθε ακουστικό ξεχωριστά, αν πραγματικά θέλετε να παθαίνετε κατά βούληση πονοκέφαλο.



Η λειτουργία αυτή θα συγκινήσει όσους έχουν ανάγκη το επιπλέον μπάσο στη ζωή τους μιας και η διαφορά είναι σημαντική, αλλά όχι και απαραίτητα καλή. Τα Cooler Master MasterPulse in-ear with Bass FX δεν απέχουν πολύ από τα Pitch Pro με το bass boost απενεργοποιημένο. Ο ήχος είναι καλά ισορροπημένος και συνολικά σωστός, χωρίς παραμορφώσεις στις υψηλές εντάσεις από καμία “μπάντα”. Και πάλι τα πρίμα μερικές φορές μένουν λίγο πιο κάτω απ' ότι θα τους άξιζαν χωρίς όμως καταστροφικά αποτελέσματα. Αυτό το αρκετά καλό αποτέλεσμα μπορεί να επιδεινωθεί σημαντικά με την ενεργοποίηση του bass boost που όσο εντυπωσιακό και αν δείχνει στην αρχή, τελικά θολώνει αχρείαστα τον ήχο και χαλά το τελικό αποτέλεσμα.



Το γεγονός πως το έξτρα μπάσο είναι προαιρετικό είναι σίγουρα ευτύχημα. Αλλά η εξαιρετική παθητική ηχομόνωση, που ωφελείται τόσο στα ίδια τα earbuds όσο και στο πόσο καλά μπορούν να κάτσουν στο αυτί σας, ακόμα και σε τεράστια αυτιά σαν του γράφοντα, είναι επίσης μια μικρή ευτυχία, μιας και σπάνια θα χρειαστεί να φέρετε στα όρια οποιαδήποτε συσκευή και αν έχετε συνδεδεμένη στα ακουστικά. Το 3,5 χιλιοστών (επιχρυσωμένο) jack άλλωστε σας επιτρέπει να τα χρησιμοποιήσετε παντού. Αν δεν έλειπαν και πάλι τα τόσο αυτονόητα volume controls θα ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Από τη στιγμή μάλιστα που το πλαστικό περίβλημα του audio jack μοιάζει τόσο αχρείαστα μεγάλο και κάνει πιο πιθανό το εύκολο στρίμωγμα της υποδοχής σε στενό χώρο (τσέπη, τσαντάκι) θα μπορούσε ίσως να αφαιρεθεί κομμάτι από αυτόν τον όγκο και να αναπληρωθεί με λίγο μεγαλύτερο “όγκο” για μικρόφωνο και προσθήκη volume controls.



Το σίγουρο είναι πως για τα παραπάνω θα μείνουμε με την όρεξη. Με προτεινόμενη τιμή διάθεσης τα 59,95 ευρώ δεν θα ματώσετε για να τα αποκτήσετε και αν το κάνετε, δεν θα το μετανιώσετε. Με την ηχητική ποιότητα πάντως να μην είναι ιδιαίτερα μακριά από τα Pitch Pro, τα 25 παραπάνω ευρώ που ζητούν τα MasterPulse είναι μάλλον αρκετά αν δεν σας νοιάζει τόσο το έξτρα μπάσο. Αν πάντως θεωρείτε αναγκαίο το επιπλέον μπάσο μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, βρήκατε το μάστορά σας.


 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Καλή εφαρμογή σε κάθε αυτί
  • Ισορροπημένος συνολικά ήχος
  • Στιβαρό pouch
  • Προαιρετικό επιπλέον μπάσο
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το ενεργοποιημένο μπάσο περισσότερο ζημιώνει τον ήχο
  • Απουσία (και πάλι) volume controls
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*