Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Creative T15 Wireless

*
Η ετικέτα “Wireless” αποτελεί μουσική στα αυτιά όσων μισούν τα μπερδεμένα καλώδια που κυριαρχούν στο γραφείο τους. Τα ηχεία, ειδικά, αποτελούν μία από τις κατηγορίες προϊόντων που συντελούν στο μπέρδεμα, αφού συνεισφέρουν σε αυτό με πολλά διαφορετικά καλώδια, ακόμη και όταν έχουμε να κάνουμε με απλές 2.0 διατάξεις. Αν συμφωνείτε με τα παραπάνω, τότε τα T15 Wireless αποτελούν εξ ορισμού ελκυστική επιλογή για εσάς, εμπίπτοντας στην κατηγορία των 2.0 ασύρματων ηχείων, η οποία όμως συνήθως δεν εντυπωσιάζει με την ηχητική της απόδοση…

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Διαστάσεις: 200 x 90 x 170mm για τον αριστερό δορυφόρο και 200 x 90 x 180mm για τον δεξιό
Βάρος: 940g (αριστερός δορυφόρος) και 1.06kg (δεξιός δορυφόρος)
Μήκος καλωδίου αριστερό δορυφόρου: περίπου 1.5m
Bluetooth: 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate),  A2DP (Wireless Stereo Bluetooth)
Υποστηριζόμενα codecs: SBC
Τύποι σύνδεσης: Bluetooth, Line-In, Headphone jack
Τιμή: 69,90€

Φυσικά, το ότι κάποια ηχεία ανήκουν στην κατηγορία των ασύρματων δε σημαίνει ότι ξεχνάτε εντελώς τα καλώδια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση περιλαμβάνεται, προφανώς, το καλώδιο της τροφοδοσίας, όπως κι ένα ακόμη, μήκους 1,5 μέτρων, που συνδέει τα δύο ηχεία μεταξύ τους. Σε ό,τι αφορά τις υποδοχές, στο πίσω μέρος του δεξιού ηχείου θα βρείτε μία υποδοχή για ακουστικά και μία ακόμη για καλώδιο 3,5mm line-in, μέσω του οποίου μπορείτε να συνδέσετε τα ηχεία με οποιαδήποτε υποστηριζόμενη συσκευή. Η πιο προφανής χρήση αυτής της υποδοχής είναι η σύνδεση με desktop PC, αν και το target group των T15 Wireless είναι οι χρήστες laptop, κινητών και tablets, πράγμα που φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία το σχετικό καλώδιο.

Creative T15 Wireless Image 1

Εμφανισιακά τα ηχεία δεν επιχειρούν να καινοτομήσουν, όμως κερδίζουν το χρήστη λόγω της υψηλής ποιότητας κατασκευής τους. Για το μπροστινό μέρος χρησιμοποιείται μαύρο glossy πλαστικό, που γίνεται matte στο υπόλοιπο σώμα των ηχείων. Στο πίσω μέρος του δεξιού ηχείου περιλαμβάνονται οι τέσσερις υποδοχές που προαναφέραμε, ενώ στο μπροστινό του υπάρχει ένα πλήκτρο Bluetooth με μπλε χαρακτηριστικό φωτισμό που αναβοσβήνει όποτε είναι συνδεδεμένη μια συσκευή, όπως και δύο ρυθμιστικά, ένα για την τονικότητα που αναλαμβάνει την ισορροπία ανάμεσα σε μπάσα και πρίμα κι ένα για την ένταση του ήχου. Στο επάνω μέρος και των δύο ηχείων εντοπίζονται τα port tubes που αναλαμβάνουν τα μπάσα, μέσω της τεχνολογίας BasXPort, σκοπός της οποίας είναι στην ουσία να «ρεφάρει» για την απουσία subwoofer. Τέλος, στο μπροστινό τους μέρος υπάρχει από ένα tweeter για την καλύτερη απόδοση των υψηλών συχνοτήτων και οι κλασικοί mid-range drivers μεγάλης διαμέτρου με παλλόμενη μεμβράνη.

Creative T15 Wireless Image 2

Παρατηρούμε λοιπόν ότι υπάρχει σε επίπεδο κατασκευής πρόβλεψη για τις τρεις κατηγορίες συχνοτήτων, γεγονός που ευτυχώς μεταφράζεται και στην πραγματικότητα σε επιτυχημένη απόδοση και αρκετά καλή ισορροπία μεταξύ τους, πάντα στο πλαίσιο ενός συστήματος 2.0. Ο ήχος γενικά παρουσιάζεται πλούσιος και βαθύς, με καλό διαχωρισμό μουσικών οργάνων στα τραγούδια, όπως και καθαρούς διαλόγους και «γεμάτα» εφέ στις ταινίες και τα παιχνίδια. Σε ό,τι αφορά την εμβέλεια λειτουργίας, χρησιμοποιώντας σαν συσκευή αναπαραγωγής το Motorola Moto G, βρεθήκαμε… εκτός σπιτιού και τα ηχεία έπαιζαν κανονικά. Η έντασή τους δεν είναι η μεγαλύτερη που έχουμε ακούσει και στην απόλυτα ανώτερη τιμή μπορεί να παρουσιάσει παραμορφώσεις, αλλά θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες σας, τουλάχιστον αν δε σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε για πάρτι στο εξοχικό σας. Δεδομένου ότι έχουμε να κάνουμε με stereo ηχεία, ο διαχωρισμός των δύο καναλιών είναι αποτελεσματικός, ενώ η σύνδεση μέσω Bluetooth επιτυγχάνεται γρήγορα και εύκολα, ενώ εξίσου εύκολο είναι και το switching ανάμεσα σε πολλαπλές συνδεδεμένες συσκευές.

Creative T15 Wireless Image 3

Τα Creative T15 Wireless δεν είναι πάμφθηνα, αλλά αποδεικνύεται ότι δικαιολογούν τα λεφτά τους μέσω της ικανοποιητικής και ισορροπημένης απόδοσης του ήχου και της χρήσης τεχνολογίας Bluetooth, που προσθέτει εξ ορισμού στο κόστος. Εάν λοιπόν ψάχνετε για αξιόλογα ασύρματα ηχεία για το laptop σας ή επιθυμείτε να ακούσετε το media περιεχόμενο του tablet σας με κάτι καλύτερο από τα συνήθως απογοητευτικά ενσωματωμένα ηχεία, τότε τα Creative T15 Wireless αποτελούν μία καλή επιλογή.


 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*