Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Genesis OXID 850 Review

*
Η Genesis OXID 850 ενσωματώνει ανεμιστήρες, φωτισμό LED και αρκετές ρυθμίσεις ύψους ώστε οι gamer να τοποθετήσουν το laptop τους όπως τους βολεύει.

Τα gaming laptop γίνονται ολοένα και δημοφιλέστερα, ειδικά δε τα τελευταία χρόνια με τη μεγάλη έλλειψη σε κάρτες γραφικών για desktop PCs. Άλλωστε τα gaming laptop έχουν γίνει αρκετά ισχυρά πλέον. Εξακολουθούν όμως να έχουν ένα βασικό πρόβλημα: ο περιορισμένος χώρος τους έχει σαν αποτέλεσμα το σύστημα ψύξης που χρησιμοποιεί το εκάστοτε laptop να έχει συγκεκριμένες δυνατότητες απόδοσης και έτσι είτε να δημιουργούνται προβλήματα υπερθέρμανσης είτε ο παραγόμενος ήχος των ανεμιστήρων να είναι υπερβολικός, είτε  ακόμα και τα δυο. Μια λύση σε αυτά τα προβλήματα έρχεται να δώσει το gaming laptop stand Genesis OXID 850, που κοστίζει γύρω στα €52.




Πρόκειται για μια βάση στήριξης laptop με ενσωματωμένους ανεμιστήρες που τροφοδοτούνται από το ίδιο το laptop. Η συσκευασία είναι λιτή και περιλαμβάνει το ίδιο το stand καθώς και ένα καλώδιο USB Type-A σε Type A. Αφαιρώντας από τη συσκευασία το Oxid 850, το πρώτο που παρατηρούμε είναι πως έχουμε να κάνουμε με μια σχετικά ελαφριά κατασκευή από πλαστικό. Στη πάνω πλευρά του τοποθετείται το laptop και εκεί βρίσκονται συνολικά 5 ανεμιστήρες, ένα μεγάλος (140mm) στο κέντρο με ενσωματωμένο φωτισμό και τέσσερις μικρότεροι (60mm) γύρω του. Ο κεντρικός ανεμιστήρας φαίνεται αμέσως με τους τέσσερις μικρότερους να «κρύβονται» πίσω από τις μεταλλικές γρίλιες που καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της πάνω επιφάνειας. Στο κάτω άκρο της πάνω πλευράς υπάρχουν δυο ποδαράκια που ανασηκώνονται ώστε να συγκρατούν το laptop στη περίπτωση που κάποιος τοποθετήσει τη βάση υπό γωνία. Ανάμεσά τους βρίσκεται ένα πλήκτρο παρέα με τρια led, το οποίο αλλάζει τη ταχύτητα περιστροφής των ανεμιστήρων μεταξύ τριών επιπέδων, ενώ μπορούμε και να τους απενεργοποιήσουμε.



Όπως είπαμε, υπάρχει η δυνατότητα για τοποθέτηση του laptop υπό γωνία. Αυτό γίνεται εύκολα ανασηκώνοντας τη πίσω πλευρά της πάνω επιφάνειας. Εκεί βρίσκεται ένα μεταλλικό στήριγμα το οποίο μπορούμε να τοποθετήσουμε σε μια από τις πέντε διαφορετικές εγκοπές ώστε να επιλέξουμε τη κατάλληλη γωνία. Κάτι άλλο που μπορεί κανείς να κάνει είναι να σηκώσει ψηλότερη όλη τη βάση στήριξης καθώς στη κάτω πλευρά υπάρχουν δυο κρυμμένα πόδια. Πριν τα σηκώσουμε, η βάση έχει ύψος περίπου 3,5 εκατοστά ωστόσο ανασηκώνοντας τα πόδια, το ύψος αυξάνεται κατά περίπου 8 εκατοστά χωρίς να υπάρχει κάποια ενδιάμεση δυνατότητα ρύθμισης.



Σε αυτή τη περίπτωση βέβαια, το πληκτρολόγιο του laptop είναι σχεδόν αδύνατο να χρησιμοποιηθεί, όμως η οθόνη του laptop έρχεται σε περισσότερη φυσική θέση απέναντι από τα μάτια μας. Όσοι θελήσουν να χρησιμοποιήσουν τα ποδαράκια, θα πρέπει να έχουν πρόχειρο πληκτρολόγιο και ποντίκι καθώς τα ενσωματωμένα στο laptop δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Όμως θα έχουν σίγουρα καλύτερο airflow καθώς υπάρχει άπλετος χώρος κάτω από τη βάση (και κατ’ επέκταση το laptop).



Οι πέντε ανεμιστήρες για να λειτουργήσουν χρειάζονται ρεύμα και για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε το USB καλώδιο που βρίσκεται στη συσκευασία. Στην αριστερή πλευρά του OXID 850 συναντάμε δυο θύρες USB. Αφού συνδέσουμε το καλώδιο στη μια από αυτές, συνδέουμε την άλλη άκρη σε μια ελεύθερη USB του laptop και αμέσως οι ανεμιστήρες παίρνουν μπρος ενώ ανάβει και ο φωτισμός του μεγάλου. Ταυτόχρονα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δεύτερη θύρα για άλλες συσκευές ώστε να μη μείνουμε με λιγότερες θύρες USB. Βέβαια, επειδή οι USB του OXID 850 είναι USB 2.0, καλό είναι η σύνδεση με το laptop να γίνει σε USB 2.0 ώστε να μη σπαταλήσουμε κάποια USB 3.0.



Στη πράξη τώρα, τοποθετήσαμε στο OXID 850 ένα HP Omen 15,4’’ (η βάση δέχεται και 17άρια laptop) και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα σταθερότητας. Τα τέσσερα ποδαράκια στο κάτω μέρος τη καθιστούν σταθερή πάνω στο γραφείο ενώ ακόμα και ανασηκώνοντας τα πόδια, δεν παρατηρήσαμε κάποιο πρόβλημα. Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι όταν η βάση δεν έχει καθόλου χώρο από κάτω (πριν σηκώσουμε τα πόδια προφανώς) για να βάλει κανείς χαρτιά κτλ. Όσον αφορά στους ανεμιστήρες, ακόμα και στη μέγιστη ταχύτητα περιστροφής ακούγονται ελάχιστα και σίγουρα πολύ λιγότερο από από αυτούς του laptop που ούτως ή άλλως κάποια στιγμή παίρνουν μπρος και… παίρνουν τα αυτιά. Πάντως, παρατηρήσαμε χαμηλότερες θερμοκρασίες κατά την ώρα του gaming σε σχέση με αυτές που είχαμε συνηθίσει. Όσον αφορά στο φωτισμό που προσφέρει ο βασικός ανεμιστήρας, αυτός μάλλον δεν γίνεται αντιληπτός όταν η βάση είναι επίπεδη, ενώ και ανασηκωμένη φαίνεται ελάχιστα, καθώς το laptop σε κάθε περίπτωση τον κρύβει. Συνολικά πάντως, το OXID 850 έκανε τη δουλειά που υπόσχεται.  Να σημειώσουμε πως τα προϊόντα της εταιρείας (https://genesis-zone.com) μπορεί κανείς να τα αποκτήσει από το E-shop.gr. 
ΘΕΤΙΚΑ
  • Καλό airflow
  • Αθόρυβοι ανεμιστήρες
  • Σταθερό πάνω στο γραφείο
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Θα θέλαμε μια ακόμα ρύθμιση ύψους
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*