Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Genesis Thor 420 RGB Review

*
Δεν έχουμε παρουσιάσει ξανά προϊόντα της Genesis στο Enternity με το παρόν πληκτρολόγιο να είναι το πρώτο από μια σειρά gaming περιφερειακών που η εταιρεία έστειλε στα γραφεία μας για review. Το Genesis Thor 420 RGB δεν είναι και καινούριο όμως είναι μια ξεχωριστή λύση για όσους αναζητούν ένα μαζεμένο σε διαστάσεις gaming πληκτρολόγιο με μηχανικούς διακόπτες και δυνατό φωτισμό.



Η συσκευασία του keyboard είναι λιτή, περιλαμβάνοντας το ίδιο το πληκτρολόγιο και ένα μικρό εγχειρίδιο χρήσης. Σε αυτό αναφέρονται όλοι οι διαθέσιμοι συνδυασμοί που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να ενεργοποιήσει ή αλλάξει λειτουργίες χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση software. Πηγαίνοντας στο ίδιο το πληκτρολόγιο, αυτό είναι πραγματικά εξαιρετικά μικρό και ελαφρύ, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι χρησιμοποιεί μηχανικούς διακόπτες. Με βάρος κάτω από 600 γραμμάρια, πραγματικά είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι έχει μηχανικούς διακόπτες. Ταυτόχρονα, το ύψος του είναι και αυτό ιδιαίτερα μικρό στα 24mm, με δυο πλαστικά πόδια που βρίσκονται στην επίσης πλαστική βάση να του ανασηκώνουν ελαφρώς και μόνο σε μια θέση τη πίσω πλευρά για να αποκτήσει μια μικρή γωνία. Στη πίσω πλευρά και κεντρικά τοποθετημένο είναι το καλώδιο USB 2.0 (δεν είναι braided, δυστυχώς)  μήκους 1,65m .




Το πάνω μέρος όμως του πληκτρολογίου, εκεί δηλαδή που είναι τοποθετημένοι τα πλήκτρα, είναι κατασκευασμένο από βουρτσισμένο αλουμίνιο, δίνοντας μια ξεχωριστή εικόνα οπτικά, μεταφέροντας ταυτόχρονα μια ποιοτική αίσθηση. Στη πραγματικότητα, αυτό που έχει κάνει η εταιρεία σχεδιάζοντας το Genesis Thor 420 RGB είναι να τοποθετήσει τους διακόπτες ακριβώς πάνω στην αλουμινένια βάση, χωρίς δηλαδή αυτοί να «χώνονται» στο σώμα του πληκτρολογίου. Οι ίδιοι οι διακόπτες είναι οι Content Slim Blue και έρχονται με μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Απαιτούν ελάχιστη δύναμη για να ενεργοποιηθούν (μόλις 45gr) με την ενεργοποίησή τους να γίνεται στο 1,2mm, τερματίζουν στα 2,5mm, με το response time να είναι μόλις 1ms. Όσον αφορά στο θόρυβο που παράγουν, αυτός είναι ελάχιστος και καθόλου ενοχλητικός.




Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, με αυτά τα νούμερα, ο χρήστης δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να πατήσει κάποιο πλήκτρο. Για όσους παίζουν παιχνίδια, τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι πραγματικά εξαιρετικά. Για όσους όμως χρησιμοποιούν το πληκτρολόγιο και για να γράφουν (όπως ο υπογράφοντας) η αλήθεια είναι πως το Genesis Thor 420 RGB δεν είναι βολικό. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να «ξεκουράσει» κανείς τα δάχτυλά του πάνω στα πλήκτρα, με το πρόβλημα της πληκτρολόγησης να γίνεται εντονότερο λόγω της σχεδίασης της key caps. Αυτά είναι εντελώς επίπεδα (σε αντίθεση με άλλα key caps που έχουν καμπυλωτή σχεδίαση) ενώ η μεταξύ τους απόσταση είναι ελάχιστη με αποτέλεσμα αρκετές φορές να μπερδεύεται ο χρήστης και να πατάει λάθος πλήκτρα. Προσπαθήσαμε να γράψουμε το παρόν review στο Genesis Thor 420 RGB, όμως τα λάθη ήταν τόσα πολλά που τελικά γυρίσαμε στο αρχικό μας πληκτρολόγιο. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν μπορεί κανείς να γράψει μεγάλα κείμενα, απλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για εξοικείωση.



Όσοι όμως παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή με πληκτρολόγιο και ποντίκι, δε θα έχουν κανένα πρόβλημα με το Genesis Thor 420 RGB. Χάρη στο N-Key rollover, όσα πλήκτρα και αν χρειαστεί κανείς να πατήσει ταυτόχρονα, θα μεταφερθούν σε εντολές. Ταυτόχρονα, η ελάχιστη δύναμη που απαιτείται παράλληλα με το μικρό βύθισμα, προσφέρουν στο gamer αυτό που θέλει: κορυφαία απόκριση στις εντολές του. Φυσικά το πληκτρολόγιο προσφέρει δυνατότητα για απενεργοποίηση του Windows key ενώ έχει μια ακόμα ενδιαφέρουσα δυνατότατα, αυτή της άμεσης αξιοποίησης των WASD σαν cursor keys με το πάτημα των Fn+W, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται η παραμετροποίηση πλήκτρων μέσα από το εκάστοτε game. Σαν gaming –κυρίως- πληκτρολόγιο, δε θα μπορούσε να μην έχει φωτισμό LED, ο οποίο είναι εντυπωσιακά έντονος στη μέγιστη ρύθμισή του. Μάλιστα, ο φωτισμός δε διαπερνά μόνο τα γράμματα που είναι σχεδιασμένα πάνω στα keycaps αλλά διαχέεται περιμετρικά από κάθε πλήκτρο, καθώς όπως είπαμε οι διακόπτες είναι τοποθετημένοι στην επιφάνεια του keyboard.  Ο φωτισμός μπορεί να ελεγχθεί τόσο μέσω shortcut του πληκτρολογίου όσο και μέσω του ειδικού software του Genesis Thor 420 RGB. Υπάρχουν πραγματικά πολλοί διαφορετικοί τρόποι να φωτίσουν τα πλήκτρα, πχ απλά με ένα ομοιόμορφο χρώμα σε όλα τα πλήκτρα, διαφορετικά αλλά σταθερά χρώματα ανά πλήκτρο και από εκεί και πέρα πολλές επιλογές με χρώματα που αλλάζουν και «κινούνται» πάνω στα πλήκτρα (βροχή, ουράνιο τόξο, ανά πάτημα κτλ). Υπάρχουν όμως και πέντε game mode φωτισμού που μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει με το Fn και τα 1-5, ανάλογα με το είδος του παιχνιδιού που παίζουμε (FPS, CF, COD, LOL, Race). Σε καθένα από αυτά, φωτίζονται αποκλειστικά συγκεκριμένα πλήκτρα (τα συνήθη σε καθένα από τα παραπάνω παιχνίδια πχ στο FPS τα βελάκια και τα WASD) χωρίς να μπορούμε να προβούμε σε επιπλέον αλλαγές. Από εκεί και πέρα, εγκαθιστώντας την εφαρμογή της Genesis, ακόμα περισσότερες επιλογές γίνονται διαθέσιμες για το φωτισμό ενώ πλέον μπορεί κανείς να φτιάξει και μακροεντολές και να τις χρησιμοποιήσει όπως θέλει.



Συνολικά, το Genesis Thor 420 RGB είναι ένα ενδιαφέρον gaming πληκτρολόγιο. Μικρό και με χαμηλό ύψος, χωράει σε κάθε γραφείο χωρίς να υστερεί σε απόδοση, με τους διακόπτες που έχει επιλέξει η εταιρεία να είναι ξεκούραστοι για ώρες gaming. Από πλευράς φωτισμού έχει τα πάντα και το μόνο μας παράπονο είναι ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος να συνηθίσει κανείς τα επίπεδα keycaps και την ευκολία ενεργοποίηση των διακοπτών κατά την πληκτρολόγηση κειμένων. Για τα χρήματα που κοστίζει (κάτω από €100), είναι μια καλή επιλογή. Να σημειώσουμε πως τα προϊόντα της εταιρείας (https://genesis-zone.com) μπορεί κανείς να τα αποκτήσει από το E-shop.gr . 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εύκολη ενεργοποίηση διακοπτών
  • Χαμηλό προφίλ
  • Πολλά εφέ φωτισμού RGB
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Επίπεδα keycaps
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*