Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei Ascend G750

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Huawei

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    WIND

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    WIND

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η Huawei συνεχίζει την ανοδική της πορεία τα τελευταία χρόνια και στην αγορά της λιανικής, παρουσιάζοντας smartphones σε διάφορα επίπεδα τιμής. Πέρυσι, κατάφερε να εντυπωσιάσει με το σχεδιασμό του Ascend P6 το οποίο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν το λεπτότερο τηλέφωνο της αγορά. Επιπλέον, με το Honor 2 πέτυχε να έχει ένα εξαιρετικό Value-for-money smarthone. Τη θέση του δεύτερου φέτος έρχεται να πάρει το Ascend G750, ένα smartphone στα όρια του phablet, με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και επεξεργαστή της κινεζικής MediaTek που προσφέρει 8 πραγματικούς πυρήνες. Το Ascend G750 έρχεται αποκλειστικά από το δίκτυο καταστημάτων της Wind και των Public στη τιμή των €299 και μας έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Ας δούμε όμως πρώτα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Διαστάσεις: 149,5 x 77,4 x 8,9 mm
Βάρος: 162 γραμμάρια
Οθόνη: 5,5’’,1280x720 (IPS)
Κάμερα: 13 MPixel με LED Flash, 1080p video  / 5Mpixel, 720p video
Αποθηκευτικός χώρος: ενσωματωμένο 8GB, επεκτάσιμος με κάρτες micro SD
Δικτύωση: Wi-Fi 802.11 b/g/n (WiFi hotspot), Bluetooth 4.0 με A2DP
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.2.2
Επεξεργαστής: MediaTek T6592 1,7GHz (οχταπύρηνος)
Γραφικά: Mali 450MP4
Μπαταρία: Li-Ion 3000 mAh
Τιμή: €299

Το τηλέφωνο της Huawei έρχεται να τοποθετηθεί στο μέσο της αγορά από πλευράς κόστους απόκτησης, ζητώντας πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά των flagship και λίγο περισσότερα από αυτά που οι περισσότεροι χρήστες είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν (γύρω στα €200). Πρόκειται για μια συσκευή που τείνει προς τα phablet λόγω της οθόνης διαγωνίου 5,5’’, όμως πλέον θεωρούμε πως τα phablet είναι συσκευές με οθόνες γύρω ή και πάνω από τις 6 ίντσες. Όπως και να έχει είναι ένα μεγάλο τηλέφωνο, με τη Huawei πάντως να έχει κάνει καλή διαχείριση χώρου. Τα bezel γύρω από την οθόνη είναι σχετικά περιορισμένα και έτσι η πρόσοψη καταλαμβάνεται στο μέγιστο βαθμό από το IPS panel που έχει επιλέξει ο κατασκευαστής. Ένα panel που λειτουργεί σε HD ανάλυση, προσφέροντας πυκνότητα της τάξης των 267ppi και συνολικά πολύ καλή απεικόνιση. Η φωτεινότητα είναι υψηλή, με την οθόνη να είναι ευκρινής ακόμα και κάτω από το φως του ήλιου στη παραλία. Οι γωνίες θέασης επίσης είναι άριστες, αν και η αλήθεια είναι πως μετά από ελάχιστη κλήση της οθόνης, η φωτεινότητα μειώνεται ελαφρώς από νωρίς χωρίς όμως αυτό να αλλάζει μέχρι σχεδόν τις 180 μοίρες. Γενικότερα η οθόνη του smartphone είναι ένα από τα ατού της συσκευής, με τα ζωντανά χρώματα που προσφέρει αλλά και τη δυνατότητα αλλαγής της θερμοκρασίας τους μέσω του ειδικού slider ο οποίος βρίσκεται στο αντίστοιχο μενού επιλογών.

Huawei Ascend G750 Image 1

Συνεχίζοντας με τη σχεδίαση της συσκευής και τα χαρακτηριστικά της, το G750 διαθέτει τρια capacitive πλήκτρα κάτω από την οθόνη ενώ πάνω και στο αριστερό μέρος της πρόσοψης είναι η μια από τις δυο κάμερες με ανάλυση 5Mpixel. Αξίζει να σημειώσουμε πως η οθόνη καλύπτεται, από το εργοστάσιο, με ζελατίνα προστασίας. Στα δεξιά της συσκευής βρίσκουμε τα πλήκτρα power/volume, στο κάτω μέρος τη θύρα mini USB  και στο πάνω μέρος την έξοδο ακουστικών. Στο πίσω μέρος συναντάμε τη κεντρική κάμερα των 13Mpixel που συνοδεύεται από flash και το αφαιρούμενο καπάκι που φέρει τα λογότυπα της εταιρείας και αυτό του dts. Μιας και αναφερθήκαμε στη κάμερα, αξίζει να πούμε πως αυτή μας ικανοποίησε στο μέγιστο βαθμό. Σε φυσικό φωτισμό το αποτέλεσμα είναι διαυγές και με καλά χρώματα ενώ ακόμα και όταν οι συνθήκες φωτισμούς δυσκολέψουν, τα καταφέρνει ικανοποιητικά, με το παραγόμενο θόρυβο να είναι μέσα στα όρια του ανεκτού. Η λειτουργία burst επιτρέπει τη λήψη έως 20 φωτογραφιών σε ελάχιστο χρόνο, με το software να προσφέρει μια σειρά από χρήσιμες επιλογές, όπως διάφορα φίλτρα. Από πλευράς βίντεο, η κάμερα καταγράφει σε 1080p/30fps με δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικού σταθεροποιητή (με μικρή είναι η αλήθεια ικανότητα διορθώσεων), με το αποτέλεσμα να αφήνει το μέσο χρήστη ικανοποιημένο. Γενικότερα, η κάμερα του G750 είναι ένα από τα δυνατά του σημεία αφού καταφέρνει να είναι καλύτερη από ακριβότερες συσκευές.

Huawei Ascend G750 Image 2

Επιστρέφοντας στο σώμα της συσκευής και συγκεκριμένα στο πίσω μέρος, το καπάκι είναι πλαστικό με ανάγλυφη υφή που θυμίζει δέρμα και βοηθάει ούτως ώστε το μεγάλο G750 να μη γλιστράει από το χέρι. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως το περίγραμμα της συσκευής είναι πλαστικό μεν αλλά έχει βαφεί με μια ματ νίκελ βαφή. Γενικότερα, το G750 είναι και όμορφο και μαζεμένο (αναλογικά με την οθόνη του) και με ποιότητα κατασκευής που ικανοποιεί. Αφαιρώντας το καπάκι της πλάτης πέφτουμε στη μπαταρία των 3000mAh, η οποία φροντίζει ούτως ώστε το τηλέφωνο να βγάζει άνετα πολύ πάνω από μια μέρα χρήσης. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας τις διάφορες επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας που προσφέρει η Huawei μέσω του software της, είναι πολύ πιθανό κάποιος να δει το τηλέφωνο να αγγίζει –έστω και οριακά- τις δυο μέρες κανονικής χρήσης. Γενικότερα ο τομέας της αυτονομίας είναι κάτι που μας άφησε ιδιαίτερα ικανοποιημένους και αποτελεί χαρακτηριστικό επιλογής για πολλούς. Πέρα από τη μπαταρία, πίσω από το καπάκι βρίσκουμε και τις δυο θέσεις για τοποθέτηση καρτών SIM, με το G750 να είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό mid-to-high end smartphone που προσφέρει τέτοια δυνατότητα.

Huawei Ascend G750 Image 6

Η αριστερή θέση SIM δέχεται κάρτες micro και είναι αυτή που προσφέρει τις λειτουργίες data ενώ η δεξιά δέχεται κανονικού μεγέθους κάρτες και λειτουργεί αποκλειστικά για voice/sms. Δυστυχώς, και αυτό είναι μειονέκτημα της συσκευής, το G750 δεν υποστηρίζει δίκτυα 4G. Μπορεί να μη τα συναντάμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας και σίγουρα όχι από τη Wind –που κάνει τη διάθεση της συσκευής- όμως για ένα τέτοιο τηλέφωνο με μεγάλη και εύχρηστη οθόνη η υποστήριξη δικτύων LTE θα ήταν πολύ χρήσιμη. Μεταξύ των δυο θέσεων για κάρτες Sim βρίσκουμε και το micro SD card reader που δέχεται κάρτες μέχρι 64GB. Με τα 8GB εγκατεστημένου χώρου εκ των οποίων διαθέσιμα είναι λίγο πάνω από τα 5GB, μια κάρτα μνήμης αν μη τι άλλο θα φανεί χρήσιμη στους περισσότερους. Αξίζει να σημειώσουμε πως η εγκατεστημένη Nand μνήμη προσφέρει αρκετά υψηλές ταχύτητες, πρωτίστως ως προς την ανάγνωση δεδομένων (της τάξης των 60MB/sec), κάτι που αν μη τι άλλο βοηθάει στη smooth εμπειρίας χρήσης του UI.

Huawei Ascend G750 Image 3

Μιας και αναφερθήκαμε στο UI, αυτό αποτελεί εξέλιξη της έκδοσης που χρησιμοποιούσε το Ascend P6, πάντα τρέχοντας το Android 4.2.2. Έτσι, δε υπάρχει το κλασσικό εικονίδιο όπου μας μεταφέρει από την αρχική οθόνη στις εσωτερικές με τις εγκατεστημένες εφαρμογές, αλλά το στήσιμο έχει πλήρη λογική iOS, με όλα τα εικονίδια εφαρμογών να τοποθετούνται στις αρχικές οθόνες. Προφανώς και μπορούμε να έχουμε φακέλους και να τα τακτοποιήσουμε όπως θέλουμε, απλά όσοι θέλουν να έχουν μια σχετικά άδεια αρχική οθόνη με τα απολύτως απαραίτητα, αυτό δε γίνεται. Από εκεί και πέρα, και η εμφάνιση έχει αλλάξει σημαντικά με πολλές διαφάνειες σε όλες τις λειτουργίες, με το UI να υποστηρίζει skins και να προσφέρει τρία προεγκατεστημένα. Σίγουρα μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική Android εμπειρία που ξενίζει έμπειρους χρήστες, όμως στη πορεία δε φαίνεται να είναι λιγότερο λειτουργική από το stock Android ή τα UI άλλων εταιρειών όπως η LG και η Samsung. Πηγαίνοντας όμως ένα βήμα παραπέρα, η Huawei δίνει την επιλογή ενός δεύτερου, απλούστερου στη χρήση UI, το οποίο προορίζεται προφανώς σε χρήστες με μικρή εμπειρία από smartphone. Γενικότερα υπάρχει αυτή η τάση από πολλούς κατασκευαστές, τη καταλαβαίνουμε και την υποστηρίζουμε.

Huawei Ascend G750 Image 4

Από πλευράς ταχύτητας, το Ascend G750 τα πηγαίνει εξαιρετικά, τουλάχιστον όσον αφορά στη χρήση του. Το UI τρέχει σαν νερό, χωρίς καθυστερήσεις, αναμονές και κολλήματα. Η εναλλαγή εφαρμογών γίνεται ταχύτατα και γενικότερα η εμπειρία που προσφέρει το τηλέφωνο είναι αντίστοιχη –και κάποιες φορές καλύτερη- από αυτή των πολύ ακριβότερων flagship. Βέβαια, τα benchmarks δε συμφωνούν ιδιαίτερα με την εμπειρία που μας προσέφερε το G750, με τις επιδόσεις στα διάφορα προγράμματα που τρέξαμε να είναι χαμηλότερες από αυτές συσκευών που βασίζονται στο παραδοσιακό τετραπύρηνο Snapdragon 800. Η μεγαλύτερη διαφορά βρίσκεται στο κομμάτι των γραφικών 3D, με το Mali 450MP4 να μη μπορεί να συγκριθεί με το Adreno 330, προσφέροντας επιδόσεις της τάξης του 40% σε σχέση με το Adreno. Αυτό βέβαια δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία στη πράξη, γιατί σε γενικές γραμμές το Mali 450MP4 μπορεί να κινήσει άνετα τα pixel της οθόνης στα περισσότερα, αν όχι όλα τα παιχνίδια. Όμως, πρέπει να αναφέρουμε ότι εν τέλει, ο συνδυασμός του οχταπύρηνου επεξεργαστή με το Mali GPU δε καταφέρνει να συγκριθεί με το κορυφαίο μέχρι σήμερα SoC Snapdragon 800 ή ακόμα περισσότερο το νεώτερο 801. Σίγουρα, σημαντικό ρόλο παίζει και η διαφορά στη συχνότητα λειτουργίας, ειδικά από τη στιγμή που οι περισσότερες εφαρμογές δε μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους 8 πυρήνες του SoC της MediaTek.

Huawei Ascend G750 Image 5

Το Ascend G750 είναι ένα καλό smartphone με 2-3 βασικά πλεονεκτήματα. Το γεγονός ότι είναι δίκαρτο αποτελεί σημαντικό ατού για πολλούς που αναζητούν μια επώνυμη λύση με καλά specs και μεγάλη οθόνη. Η αυτονομία του ικανοποιεί και τους δύσκολους ενώ σε γενικές γραμμές η εμπειρία χρήσης που προσφέρει είναι ομαλή και απροβλημάτιστη, έχοντας μάλιστα και μια κάμερα με ικανότητες. Ο λίγος αποθηκευτικός χώρος αντιμετωπίζεται με τη χρήση καρτών μνήμης, όμως η έλλειψη υποστήριξης 4G δικτύων είναι κάτι που ίσως προβληματίσει χρήστες που ζουν σε κέντρα με υποστήριξη τέτοιων δικτύων.



Και φτάνουμε στη τιμή, η οποία αν μη τι άλλο είναι αρκετά καλή, όμως δε παύει να έχει να ανταγωνιστεί τις τιμές των γνωστών «σκρουτζομάγαζων» που σε αυτά τα χρήματα διαθέτουν συσκευές όπως τα LG G2 και Nexus 5, συσκευές με σαφώς καλύτερα specs. Βέβαια, για κάποιον που θέλει να πάρει ένα phablet χρησιμοποιώντας την επιδότηση ενός συμβολαίου της Wind, το G750 είναι πολύ φθηνότερο. Όπως και να έχει, η συσκευή αξίζει τα χρήματα που ζητάει, καθώς η εμπειρία χρήσης που προσφέρει είναι απόλυτα ικανοποιητική.


 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
9 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*