Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei Talkband B1 Review

*
Η κατηγορία των wearables έχει αρχίσει να μεγαλώνει σημαντικά και τα επόμενα χρόνια φαίνεται πως θα γίνει το next big thing στο χώρο της τεχνολογίας. Ξεκινώντας από τα smartband και φτάνοντας στα έξυπνα ρολόγια και γυαλιά, η κατηγορία έχει αρχίσει να αποκτά πλήθος προϊόντων από διάφορες εταιρείες. Στο παρελθόν έχουμε παρουσιάσει αντίστοιχα προϊόντα μέσα από τις σελίδες του Enternity, κυρίως στην κατηγορία των smartwatches. Το Huawei Talkband B1 είναι το πρώτο smartband που παρουσιάζουμε. Κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της Wind και των Public, στο πλαίσιο του Μαραθωνίου. Κοστίζει €129 και το χρησιμοποιούμε σε εικοσιτετράωρη βάση τις τελευταίες εβδομάδες.

Huawei Talkband B1 Image 1

Η συσκευασία είναι λιτή και περιέχει μια σειρά από εγχειρίδια χρήσης καθώς και το ίδιο το περικάρπιο. Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα πλαστικό λουράκι που ενσωματώνει την αφαιρούμενη έξυπνη συσκευή. Το περικάρπιο είναι εξαιρετικά μεγάλο, καθώς και η συσκευή είναι αρκετά μεγάλη σε μήκος, με αποτέλεσμα να δείχνει.. τεράστιο αν φορεθεί σε γυναικείο χέρι. Στο χέρι του υπογράφοντα πάντως ταιριάζει μια χαρά. Το λουράκι ασφαλίζει με ένα κούμπωμα δυο ακίδων που εισέρχονται σε αντίστοιχες τρύπες, ενώ διαθέτει και δυο φυσικά πλήκτρα. Το πρώτο είναι απελευθερώνει την ασφάλεια που συγκρατεί την έξυπνη συσκευή, ενώ το δεύτερο ενεργοποιεί την οθόνη της συσκευής. Ο λόγος που κάποιος θα ήθελε να απελευθερώσει τη συσκευή είναι απλός, αφού αυτή πέρα από το να καταγράφει κάποια βιομετρικά στοιχεία του κατόχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν Bluetooth hands free! Ναι, μπορεί κανείς να αφαιρέσει τη συσκευή από το λουράκι και να τη βάλει στο αυτί για να μιλήσει χωρίς να χρησιμοποιείται το τηλέφωνο, με τη συσκευασία να περιλαμβάνει δυο ακόμα μεγέθη του λαστιχένιου καλύματος του ακουστικού, για να ταιριάξει στο αυτί του κάθε χρήστη. Μάλιστα, καθώς έχουμε να κάνουμε με μια συσκευή που χρησιμοποιεί μπαταρία, η επαναφόρτισή της γίνεται συνδέοντας… τη μια άκρη του λουριού σε μια θύρα USB, είτε υπολογιστή είτε φορτιστή, αφού εσωτερικά λουρί και συσκευή επικοινωνούν. Πρόκειται για μια έξυπνη υλοποίηση και ταυτόχρονα εντυπωσιακή, θυμίζοντας gadget… James Bond.

Huawei Talkband B1 Image 2

Πηγαίνοντας τώρα στην ίδια τη συσκευή, κατ’ αρχάς πρέπει να πούμε πως είναι πλήρως αδιάβροχη και δεν κινδυνεύει αν κανείς τη ξεχάσει στο χέρι την ώρα που κάνει μπάνιο. Διαθέτει μια μονόχρωμη curved OLED οθόνη 1.4’’ μιας γραμμής,  η οποία εμφανίζει τις πληροφορίες που καταγράφουν οι αισθητήρες της συσκευής. Πέρα από την ώρα, μπορεί να εμφανίσει τα βήματα που έχει κάνει ο χρήστης σε μια μέρα, τις θερμίδες που έχουν καταναλωθεί με βάση τα βήματα καθώς και το πόσες ώρες έχει κοιμηθεί. Όλες αυτές οι πληροφορίες καταγράφονται από τη συσκευή χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεση με Bluetooth με κάποιο smartphone. Επιλέγοντας όμως να κάνουμε τη σύνδεση, η οποία γίνεται ευκολότερα μέσω NFC, μπορούμε να μεταφέρουμε τα στοιχεία που έχει καταγράψει η συσκευή στην αντίστοιχη εφαρμογή που υπάρχει για λειτουργικά Android και iOS. Η εφαρμογή είναι απλή και δείχνει στο χρήστη τις παραπάνω πληροφορίες σε ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία κλίμακα, προσφέροντας και μερικές παραπάνω πληροφορίες που δεν εμφανίζονται στη συσκευή όπως την απόσταση που έχει διανυθεί και το είδος του ύπνου (βαρύς ή ελαφρύς) ανά ώρα. Η απόσταση που έχει διανυθεί υπολογίζεται αυτόματα με βάση κάποια αναλογία που σχετίζεται με τα βήματα, τα οποία καταμετρώνται από τον αισθητήρα της συσκευής.

Huawei Talkband B1 Image 3

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως η συσκευή αρχίζει να δονείται αν αντιληφθεί ότι ο χρήστης είναι ακίνητος για κάποιο -ρυθμιζόμενο μέσω της εφαρμογής- χρονικό διάστημα, υπενθυμίζοντάς του μέσω σχετικού εικονιδίου στην οθόνη να περπατήσει. Επιπλέον, εφόσον υπάρχει σύνδεση Bluetooth με κάποιο smartphone, οι εισερχόμενες κλήσεις εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής, με τα ελληνικά πάντως να εμφανίζονται «σπασμένα». Δυστυχώς όμως δεν εμφανίζεται κάποια ενημέρωση για mails, sms, ούτε οπτική ούτε ηχητική. Αν για κάποιο λόγο απομακρυνθούμε από το smartphone μας, πάλι θα έχουμε δόνηση και σχετική ένδειξη στην οθόνη που μας θυμίζει ότι έχουμε ξεχάσει το τηλέφωνο. Όσον αφορά στην αυτονομία, αυτή είναι πραγματικά εντυπωσιακή καθώς μετρήσαμε σχεδόν 1 εβδομάδα συνεχούς λειτουργίας, χωρίς όμως συνεχή σύνδεση μέσω Bluetooth. Το μοναδικό πρόβλημα που παρατηρήσαμε είναι πως η οθόνη είναι αρκετά εύκολο να γρατσουνιστεί, κάτι συνέβη στο δείγμα μας σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις όπου ακούμπησε σε μεταλλικά αντικείμενα κατά τη διάρκεια προπόνησης. Η προσπάθεια της Huawei είναι ενδιαφέρουσα. Μπορεί να μην είναι το τέλειο smartband και οι πληροφορίες σχετικά με τα βιομετρικά στοιχεία του χρήστη να είναι λίγα και όχι πάντα ακριβή σε σχέση με άλλες -ακριβότερες όμως- συσκευές, ωστόσο κατάφερε να γίνει ένα μόνιμο αξεσουάρ για τον υπογράφοντα, τόσο για τη καταγραφή της καθημερινότητας όσο και για τη χρήση του σαν hands free. Με αυτά τα δεδομένα, το κόστος του δε φαντάζει τόσο μεγάλο, οπότε μπορείτε να το σκεφτείτε σαν ένα δώρο για τον εαυτό σας.


 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Καλή αυτονομία
  • Λειτουργία Hands Free
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μη αντιχαρακτική οθόνη
  • Κάποιες φορές δημιουργείται πρόβλημα στη σύνδεση Bluetooth
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*