Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Keep Out F90 Gaming Keyboard Review

  • Keep Out F90 Gaming Keyboard
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://keep-out.eu/F90 FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Η αγορά καλού gaming keyboard θεωρείται αυτονόητη για το μέσο οπαδό της φράσης “PC Master Race”. Δεν θεωρείται όμως αυτονόητη και η ίδια η πράξη της αγοράς ενός τέτοιου keyboard, κυρίως λόγω τσέπης και όχι άποψης. Το ευτύχημα είναι πως εμφανίζονται όλο και περισσότερα gaming keyboards σε πιο φυσιολογικές τιμές, χωρίς ωστόσο να κάνουν εκπτώσεις σε αυτά που ο “γαλαζοαίματος” gamer επιθυμεί. Ένα τέτοιο keyboard είναι και το F90 της Keep Out, που μας υποδέχεται σε ένα μεγάλο μαύρο κουτί. Ανοίγοντάς το βρίσκουμε το ίδιο το πληκτρολόγιο, τα απαραίτητα manuals, CD με drivers, 8 επιπλέον πλήκτρα (τα κλασικά βελάκια, καθώς και τα W,A,S,D) σε διαφορετικό χρωματισμό αλλά και το απαραίτητο εργαλείο για να αφαιρέσετε κάθε πλήκτρο που επιθυμείτε. Για το F90 η Keep Out επέλεξε μαύρο χρώμα στο σύνολο των επιφανειών του, με μερικές πράσινες πινελιές να σπάνε τη μονοτονία. Αν και δεν έχει βλέψεις για πολλές μετακινήσεις το βάρος και οι διαστάσεις του δεν δημιουργούν πρόβλημα ενώ ως κατασκευή δεν στερείται στιβαρότητας. Ευχάριστη έκπληξη είναι πως απουσιάζουν εντελώς τα όποιου είδους γυαλιστερά πλαστικά, αλλά οι ματ επιφάνειές του F90 είναι και πάλι ικανές να λερωθούν εύκολα, ακόμα και αν το ακουμπήσετε χωρίς να έχετε φάει 2 σακουλάκια γαριδάκια προηγουμένως. Από τις πρώτες μέρες της δοκιμής μας τα στίγματα έκαναν σε αρκετά σημεία την εμφάνισή τους, χωρίς φυσικά να σημαίνει πως είναι μόνιμα.



Για να συνδεθεί στον υπολογιστή σας θα βρείτε ενσωματωμένο ένα καλώδιο USB 2.0 μήκους 2 μέτρων και με επένδυση nylon, κάτι που το κάνει πιο ανθεκτικό σε φθορές ή μπλέξιμο. Στην επάνω επιφάνεια βρίσκουμε 6 macro keys, ισάριθμα media keys αλλά και 3 “G” buttons για μετάβαση στα αντίστοιχα profiles του πληκτρολογίου. Το εκάστοτε profile μπορεί να διαθέτει διαφορετικές εντολές για κάθε macro key, σε απλά πλήκτρα (αν το θέλετε) και διαφορετικά επίπεδα φωτισμού (το software που έρχεται πακέτο με το πληκτρολόγιο βοηθά σε όλες τις ρυθμίσεις). Ο φωτισμός έρχεται πάντα σε πράσινο χρώμα και σε 10 διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας και το breathing mode. Αν και σε κανένα επίπεδο φωτισμού δεν δημιουργείται κάποιο ζήτημα με την ανάγνωση του κάθε πλήκτρου, οι 10 διαφορετικές σκάλες είναι μάλλον περιττές, μιας και οι 3 υψηλότερες δεν έχουν καμία διαφορά ουσίας για τα μάτια σας. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως το λογότυπο “Keep Out” αλλά οι τέσσερις πράσινες λωρίδες που στολίζουν περιφερειακά το πληκτρολόγιο, αφήνουν πολύ φως να “χυθεί” στο γραφείο σας, που αγγίζει τα όρια του ενοχλητικού. Οι λωρίδες κρατούν την ίδια ένταση φωτός όπως και τα πλήκτρα. Όμως ο φωτισμός του λογότυπου δεν σβήνει ποτέ. Χωρίς φωτισμό μένουν τα 6 media keys και τα 3 ”G” keys που προαναφέραμε.



Με το F90 να μη στοιχίζει μια περιουσία αφού μπορείτε να το βρείτε σε τιμή περίπου στα 55 ευρώ στα ελληνικά καταστήματα, οι μηχανικοί διακόπτες κάτω από τα πλήκτρα παύουν να αποτελούν πιθανότητα. Οι γνωστές μεμβράνες δίνουν το παρόν με υποσχέσεις για αντοχή 20.000.000 πατημάτων, μικρά επίπεδα θορύβου για τα δεδομένα της κατηγορίας και πολύ καλό βάθος πατήματος. Τα πλήκτρα είναι στιβαρά τοποθετημένα στη θέση τους (χωρίς να “παίζουν”) ενώ ακόμα και τα δευτερεύοντα πλήκτρα δεν κάνουν εκπτώσεις σε ποιότητα κατασκευής ή “πατήματος”. Το F90 αναγνώρισε χωρίς δυσκολία 10 πλήκτρα πατημένα ταυτόχρονα. Μετά... ξεμείναμε από δάχτυλα.



Κάπως έτσι το Keep Out F90 δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια για παράπονα. Δεν εξέθεσε ποτέ ούτε εμάς ούτε τον εαυτό του, είτε σε συνθήκες “πολέμου”, είτε κειμένου. Ακόμα και σε καταστάσεις που θεωρούσαμε πως βρήκαμε το αδύνατό του σημείο, όπως η καθυστέρηση ενός περίπου δευτερολέπτου αναγνώρισης παραπάνω του ενός πατημένων πλήκτρων μετά το πάτημα οποιουδήποτε macro key, το πρόβλημα λυνόταν με μικρό ψάξιμο στις ρυθμίσεις των Windows. Υπήρξαν όμως και πολύ λίγες φορές που το profile άλλαξε μόνο του, χωρίς κάποια εμφανή συγκυρία, και πάντα σε περιβάλλον Windows, όχι κατά τη διάρκεια κάποιου παιχνιδιού. Μικρό ζήτημα πάντως ίσως αποτελέσει η τοποθέτηση των media και G keys που μάλλον βρίσκονται πολύ άκρη στην πάνω πλευρά του πληκτρολογίου. Δεν τίθεται θέμα δυσκολίας στο να τα πατήσετε, όσο απόστασης που θα χρειαστεί να καλύψετε. Συνολικά πάντως δεν μας άφησε κάποια κακή εντύπωση όσον αφορά την άνεση στη χρήση του.



Κάπου εδώ τελειώνουν (όντως) τα παράπονα και έρχεται η ουσία. Το Keep Out F90 είναι μια πολύ καλή επιλογή για τον gamer που θέλει να ξοδευτεί αλλά δεν μπορεί. Δεν κάνει καμία ουσιαστική έκπτωση σε αυτά που αυτός θέλει (είτε λειτουργικά είτε αισθητικά) και διατίθεται σε αρκετά προσιτή τιμή για να κάνει μαζί του την αρχή. Αν μάλιστα θέλει και το κάτι παραπάνω σε εφέ, υπάρχει άπλετο φως και πολύχρωμα πλήκτρα. Για να βγάλετε τον “κάγκουρα” από μέσα σας.


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Τιμή
  • Καμία ουσιαστική έκπτωση για τα δεδομένα της κατηγορίας
  • Ποιοτική κατασκευή
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Αμφίβολη η τοποθέτηση κάποιον πλήκτρων
  • Υπερβολική διαρροή φωτισμού
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*