Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

LG G Flex

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    LG Electronics

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    LG Electronics

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    LG Hellas

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Τα τελευταία 2 χρόνια η LG προσπαθεί να κάνει πολύ έντονη την παρουσία της στο χώρο των smartphones και να σταθεί επάξια απέναντι τόσο στη Samsung όσο και σε άλλες αντίστοιχες εταιρείες. Ειδικά με το LG G2, κατάφερε πραγματικά πολλά αφού το μεγαλύτερο μέρος του ειδικού Τύπου μόνο καλά σχόλια είχε για τη συσκευή. Ωστόσο, για να καταφέρει μια εταιρεία να ξεχωρίσει ταχύτερα, πρέπει να δημιουργεί ξεχωριστά προϊόντα και κάπως έτσι σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε το LG G Flex, ένα spin-off θα μπορούσαμε να πούμε, του LG G2, με κυρτή -και εύκαμπτη- οθόνη και μερικούς ακόμα νεωτερισμούς.

LG G Flex Image 1

Ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Διαστάσεις: 160,5 x 81,6 x 8,7 mm
Βάρος: 177 γραμμάρια
Οθόνη: 6’’, 720x1080 (245ppi) P-OLED (Plastic OLED)
Κάμερα: 13MP με LED Flash, autofocus και HDR και 10800p video / 2MP
Αποθηκευτικός χώρος: ενσωματωμένα 32GB
Συνδεσιμότητα: LTE, Wi-Fi 802.11 ac, WiFi hotspot, Bluetooth 4.0 με A2DP, LE, USB Host, USB OTG, NFC, IrDA
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.2.2
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 800 2.26GHz (τετραπύρηνος)
Γραφικά: Adreno 330
Μπαταρία: Li-Po 3500 mAh
Τιμή: 899€

Πριν μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο, αυτό που ξεχωρίζει από το παραπάνω πινακάκι είναι η τιμή, η οποία ανέρχεται στα €899 (μιλώντας πάντα για αγορά από επίσημο μεταπωλητή). Τα χρήματα είναι προφανώς εξαιρετικά πολλά και από μόνο τους ρίχνουν τη βαθμολογία στο τέλος του παρόντος review, μαζί με κάποια άλλα πράγματα που μας ενόχλησαν και στα οποία θα αναφερθούμε λίγο πιο κάτω. Ωστόσο, μπορεί κάποιος να αγοράσει αυτή τη στιγμή το G Flex με σχεδόν τα μισά χρήματα, επιλέγοντας κάποιο από τα πολλά καταστήματα του Skroutz.gr. Δηλαδή να γλιτώσει περίπου €450, ξοδεύοντας εν τέλει ένα σχετικά φυσιολογικό ποσό για ένα high end smartphone που στην τελική, υλοποιεί και καινοτόμες τεχνολογίες. Το γιατί παρατηρείται αυτή η χαοτική διαφορά στη τιμή, είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι πάντα να αξιολογούμε ένα προϊόν με βάση την επίσημη τιμή του.

LG G Flex Image 2

Αφήνοντας στην άκρη το θέμα κόστους, ερχόμαστε στην ίδια τη συσκευή, η οποία αποτελεί δυο πράγματα για την LG. Από τη μια είναι η πρότασή της στο χώρο των phablet και ως τέτοια έχει να ανταγωνιστεί συσκευές όπως το Note III της Samsung, το Xperia Z Ultra της Sony και το One Max της HTC. Από την άλλη όμως, είναι ο Δούρειος Ίππος της εταιρείας για να μπει για τα καλά στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού, μια συσκευή κράχτης που τραβάει τα βλέμματα και.. ανοίγει τα στόματα. Το G Flex είναι ένα από τα δυο πρώτα smartphone με πραγματικά κυρτή οθόνη (το άλλο ανήκει στη Samsung, αλλά δεν θα έρθει στα μέρη μας), για την κατασκευή της οποίας χρησιμοποιήθηκε προφανώς η τεχνογνωσία από τις αντίστοιχες τηλεοράσεις της εταιρείας. Η ίδια η οθόνη, αν δε βρισκόταν στο σώμα του G Flex, δεν είναι απλά κυρτή αλλά πλήρως εύκαμπτη, ωστόσο το τηλέφωνο δε θα μπορούσε να… λυγίζει σαν λάστιχο καθώς υπάρχουν πολλά συμπαγή τμήματα, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Πέρα από την κυρτή οθόνη, η LG διαφημίζει πως το σώμα του G Flex, το οποίο είναι πλήρως πλαστικό, καλύπτεται από μια μεμβράνη που έχει την ικανότητα για αυτό-ίαση, εξαφανίζοντας μικρές χαρακιές και γρατσουνιές, σαν αυτές που συνήθως δημιουργούνται όταν έχουμε τη συσκευή στη τσέπη. Η αλήθεια είναι ότι πραγματικά, κατά τη διάρκεια των 2 εβδομάδων που ο υπογράφων χρησιμοποίησε τη συσκευή χωρίς θήκη και μονίμως σε ένα τσαντάκι με κλειδιά ή σε κάποια τσέπη, το μοναδικό που παρατηρήσαμε είναι η μεγάλη ευκολία του G Flex να… μαζεύει τη σκόνη λες και είναι μόνιμα ηλεκτρικά φορτισμένο. Αν παρατηρήσετε και τις φωτογραφίες, θα δείτε πως έχει μαζευτεί η σκόνη γύρω του. Πέρα από τη σκόνη πάντως, κάποιες ελάχιστες μικρο-γρατσουνιές απορροφήθηκαν από το σώμα του G Flex και εξαφανίστηκαν.

LG G Flex Image 3

Πηγαίνοντας τώρα στην ίδια τη συσκευή, έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο smartphone, ένα πραγματικό phablet, το οποίο σχεδιαστικά έχει εμπνευστεί από το LG G2. Πέρα από την κυρτή οθόνη η οποία έχει μηδαμινά περιθώρια στα δεξιά/αριστερά και τα άκρως απαραίτητα πάνω κάτω, η πρόσοψη έχει μόνο το ακουστικό, τους βασικούς αισθητήες και τη μπροστινή κάμερα των 2Mpixel (από το LG G2). Στο πίσω μέρος συναντάμε το γνωστό πλέον σετ πλήκτρων, με το power στο κέντρο και τα volume control πάνω και κάτω από αυτό, τα οποία μάλιστα έχουν στο κέντρο ένα μικρό μεταλλικό εξόγκωμα, προφανώς για να αντιλαμβάνεται καλύτερα ο χρήστης τη θέση των δαχτύλων του. Η κάμερα βρίσκεται λίγο πιο πάνω και προσφέρει 13Mpixel, αλλά όχι τον οπτικό σταθεροποιητή του G2, κάτι που σημαίνει αντίστοιχη ποιότητα φωτογραφιών γενικά αλλά χαμηλότερη τη νύχτα. Τέλος, έχουμε και το ηχείο το οποίο θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο καθώς ο παραγόμενος ήχος είναι κατώτερος του μετρίου. Στο κάτω μέρος έχουμε τη θύρα USB με λειτουργία OTG και την έξοδο των ακουστικών, ενώ αριστερά βρίσκουμε τη θύρα για κάρτες micro SIM.Δυνατότητα επέκτασης των 32GB αποθηκευτικού χώρου δεν έχουμε, ενώ και η μπαταρία είναι μη αποσπώμενη. Μιας και αναφερθήκαμε στη μπαταρία, πρέπει να αναφέρουμε ότι το σώμα της είναι και αυτό κυρτό, ακολουθώντας το αντίστοιχο του smartphone. Eίναι κατασκευασμένη από την LG και το Chemicals τμήμα της εταιρείας, βασίζεται σε πολυμερή ιόντα λιθίου και καταφέρνει να δώσει εξαιρετική αυτονομία στο G Flex, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι καλύτερη και από αυτή του G2. Γενικότερα, η 1,5 μέρα χρήσης βγαίνει άνετα, ενώ είδαμε ακόμα και δυο 24ωρα χωρίς να χρειαστούμε το φορτιστή. Η μεγάλη της χωρητικότητα σίγουρα παίζει ρόλο για τη μεγάλη αυτονομία, αφού τα 3500mAh πλησιάζουν τη χωρητικότητα των 7/8’’ τάμπλετ, όμως και η ίδια η οθόνη παίζει από τη μεριά της το δικό της, ξεχωριστό ρόλο καθώς η τεχνολογία OLED καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

LG G Flex Image 4

Και αφού αναφερθήκαμε στην οθόνη, πρέπει να πούμε 1-2 πράγματα παραπάνω γι' αυτή. Η τεχνολογία Plastic OLED που ανέπτυξε η LG καθιστά την οθόνη πλήρως εύκαμπτη, με την εταιρεία πάντως να έχει επιλέξει μια συγκεκριμένη γωνία κλίσης έπειτα από έρευνες. Ουσιαστικά τα κινητό ακολουθεί τη καμπύλη του προσώπου και έτσι όταν το βάζουμε στο αυτό για να μιλήσουμε, προσφέρει καλύτερη εμπειρία. Όταν κρατάμε το κινητό σε landscape θέση, η οθόνη θεωρητικά προσφέρει καλύτερη εμπειρία θέασης φωτογραφιών και βίντεο, αν και στη πράξη αυτό που μετράει είναι η διαγώνιος των 6’’ και όχι η κυρτότητα. Σύμφωνα με την LG, κάτι τελευταίο που αυξάνει τη λειτουργικότητα της συσκευής λόγω της κυρτής οθόνης είναι οι λιγότερες αντανακλάσεις. Οι δικές μας δοκιμές έδειξαν  πάντως έδειξαν πως το G Flex δεν είναι το καλύτερο smartphone για χρήστη κάτω από ηλιακό φως. Η όχι πολύ μεγάλη μέγιστη φωτεινότητα και το αρκετά ανακλαστικό γυαλί, δυσκολεύουν πολύ τη θέαση όταν χρησιμοποιούμε το τηλέφωνο σε εξωτερικούς χώρους.



Όσον αφορά στην ποιότητα απεικόνισης της οθόνης καθεαυτής, η LG επέλεξε να χρησιμοποιήσει χαμηλή ανάλυση 720p, η οποία ειδικά για τις 6’’ διαγωνίου κρίνεται πολύ μικρή με αποτέλεσμα η πυκνότητα να βρίσκεται στα 245ppi. Το νούμερο από μόνο του δεν είναι αποθαρρυντικό, όμως όταν κάποιος αγοράζει ένα high end smartphone το 2014 το οποίο κοστίζει μάλιστα €900, δε θέλει να διακρίνει τα pixel στην οθόνη, κάτι που συμβαίνει κυρίως με τις γραμματοσειρές και τα εικονίδια. Γενικότερα, η εικόνα παρόλο που χρωματικά είναι άριστη, με βαθύ και πλούσιο μαύρο αλλά και δυνατότητα επιλογής θερμοκρασίας χρώματος, δεν είναι αυτή που περιμένει κάποιος, αφού το αποτέλεσμα δεν έχει την οξύτητα που θα θέλαμε.

LG G Flex Image 5

Στα του software τώρα, το G Flex πρακτικά είναι ένα LG G2 με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, καθώς τρέχει Android 4.2.2 όπως και το G2 όταν κυκλοφόρησε. Η αναβάθμιση σε KitKat θα έρθει κάποια στιγμή μέχρι τον Ιούνιο, η οποία λογικά θα φέρει όλες τις βελτιώσεις που είδαμε στην αντίστοιχη αναβάθμιση του G2. Βάζοντας το ίδιο theme και στις δυο συσκευές, το G Flex δε ξεχωρίζει από το G2 πέραν ίσως της εφαρμογής Quick Theater. Πρόκειται για software εμφάνισης φωτογραφιών και βίντεο, η οποία ενεργοποοιείται άμεσα έχοντας το G Flex σε portrait θέση και ξεκλειδώνοντας με double-pitch-out την οθόνη. Η εφαρμογή προσφέρει από μόνη της μια κυρτή απεικόνιση που ταιριάζει στην οθόνη, δίνοντας έτσι ακόμα περισσότερο μια IMAX αίσθηση κατά τη θέαση. Κάτι ακόμα που έχει προστεθεί είναι η λειτουργία Dual View που επιτρέπει εύκολα σε δυο εφαρμογές να μοιραστούν την οθόνη για καλύτερο multitasking, πλησιάζοντας περισσότερο τις αντίστοιχες λειτουργίες των συσκευών της Samsung. Από εκεί και πέρα έχουμε όλα τα γνωστά «κόλπα» από το G2, όπως το Knock On, το Slide Aside κτλ. Γενικότερα, το G Flex λειτουργεί όπως ακριβώς το G2 πριν το τελευταίο λάβει την αναβάθμιση σε KitKat και αποδίδει το ίδιο, καθώς εν τέλει μιλάμε για το ίδιο hardware. Μάλιστα, επειδή ακριβώς η ανάλυση της οθόνης είναι 720p και όχι 1080p, σε μερικά πράγματα φαίνεται ελαφρώς ταχύτερο το G Flex ενώ και αρκετά παιχνίδια -καθώς γίνονται rendering σε χαμηλότερη ανάλυση- παίζουν πιο καλά (αν και γενικά δεν έχει πρόβλημα το Adreno 330 σε ανάλυση 1080p).



Με αυτά και με αυτά, φτάνουμε στο τέλος της παρουσίασης για το G Flex. Μετά από δυο εβδομάδες καθημερινής χρήσης, έχουμε εμπεριστατωμένη άποψη για το smartphone. Όποιος θέλει ένα σύγχρονο phablet, το G Flex αποτελεί μια καλή επιλογή αλλά κυρίως μια πρωτότυπη, ξεχωριστή πρόταση. Η χρήση της κυρτής οθόνης δεν είναι πάντως κάτι που κάνει την εμπειρία διαφορετική, πέρα ίσως από το να κάθεται ευκολότερα στην… κωλότσεπη το smartphone. Η πίσω επιφάνεια πάλι που μπορεί να γιατρεύει τις "πληγές" της φαντάζει κάτι σαφώς πιο χρήσιμο και θα είναι ακόμα καλύτερα όταν η τεχνολογία αυτή βελτιωθεί τόσο ώστε να είναι διάφανη και να μπορεί να εφαρμοστεί και σε οθόνες. Από εκεί και πέρα, έχουμε ένα LG G2 όσον αφορά σε λειτουργίες και επιδόσεις. Τα €899 που είναι η επίσημη τιμή διάθεσης πάντως, είναι εξαιρετικά πολλά χρήματα για να μπορέσουμε να το προτείνουμε, ειδικά όταν έχει 1-2 σημαντικές αδυναμίες. Στα €450-€460 που μπορεί να το βρει ο Έλληνας καταναλωτής, εξακολουθεί να μην είναι φθηνό αλλά είναι ευκολότερο να το επιλέξει κανείς. Εν τέλει, όπως γράψαμε παραπάνω, το LG G Flex είναι ένας Δούρειος Ίππος, ένα παράδειγμα για το τι θα φέρει στο μέλλον η LG.


 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Sisyphus
    • Μάλιστα, τα smartphones πλέον γίνονται και ηλεκτρικές σκούπες.Περιμένουμε στα επόμενα χρόνια να φτιάχνουν και τον εσπρέσο μας...
      Πέρα από την όλη gimmick φάση δε το κόβω να αξίζει ούτε τα 450Ε όταν στην ίδια τιμή(και ένα πενηντάρι παρακάτω) βρίσκεις το xperia Ζ1 που έχει και καλύτερη κάμερα αλλά παίρνει και microsd.
      Υ.Γ Ρε Δημήτρη πέρα από την κωλότσεπη(και ουχί σε όλους του κώλους, μόνο στους καμπυλωτούς) πως στο καλό βολεύει σε τσέπη παντελονιού αυτό το πράμα?

    • mysterious
    • Καλά η επίσημη τιμή είναι αποτυχημένο ανέκδοτο...πέρα από αυτό η όλη φύση του project περισσότερο με καγκουριά θυμίζει.

    • gamelover
    • καλά τα 900 ευρώ μόνο στην ελλάδα πρέπει να τα ζητάνε αλλά και σε χώρες του εξωτερικού να ήταν είναι απλά για γέλια..Εγώ αν ήμουν επίσημος μεταπωλητής θα ντρεπόμουν να βάλω μια τέτοια τιμή σε ένα κινητό με τέτοια χαρακτηριστικά...(αν και το όλο σκηνικό με τα 900 έχει να κάνει με την πατέντα ευλυγιστη οθόνη και τέλος).Γενικά αξίζει μ'ονο απο κάποιο skroutz που είναι στα 450 περίπου που και πάλι για μένα είναι πολλά τα λεφτά και όταν εννοώ πολλά λεφτά εννοώ γενικά για οποιοδήποτε κινητό αλλά αν ήταν να τα δώσω δεν θα ήταν για κάτι τέτοιο...

*