Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

LG G3 S (D722) Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    LG Electronics

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    LG Electronics

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    LG Hellas

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Τα τελευταία δυο χρόνια η LG έχει καταφέρει να κάνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου στο χώρο των high end smartphones, με τα LG G2 και LG G3 να εντυπωσιάζουν του πάντες με τις δυνατότητες, τα χαρακτηριστικά και κυρίως το λόγο απόδοσης/τιμή. Ειδικά το LG G2, έχει αγαπηθεί από χιλιάδες Έλληνες, κάτι που αποδεικνύεται από τις πολύ υψηλές πωλήσεις του, οι οποίες φανταζόμαστε ότι συνεχίζουν ακάθεκτες και σήμερα αν αναλογιστεί κανείς πως η επίσημη τιμή της συσκευής είναι μόλις €299. Βέβαια, δεν θα ασχοληθούμε ξανά με το G2, αλλά με ένα άλλο, ολοκαίνουριο τηλέφωνο, το G3 S, το οποίο όμως έρχεται σε παραπλήσια τιμή με αυτή του G2. Και αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα με το G3 S, γιατί η συσκευή τοποθετείται στη mid-range κατηγορία, όπως άλλωστε τα περισσότερα mini των ακριβών flagship.

LG G3 S Image 3

Ουσιαστικά, η νέα συσκευή της LG είναι μια μικρογραφία του G3 και πολλοί θα το πουν και G3 Mini. Ακολουθεί ακριβώς την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία, απλά σε μικρότερες διαστάσεις, αφού η οθόνη έχει διαγώνιο 5 ίντσες. Τα περιθώρια στο πλάι είναι μικρά, ενώ και αυτά πάνω και κάτω από την οθόνη είναι περιορισμένα. Όπως σε όλα τα πρόσφατα τηλέφωνα της LG, τα πλήκτρα ελέγχου βρίσκονται στο πίσω μέρος με τη σχεδίασή τους να είναι ακριβώς ίδια με αυτή που συναντήσαμε στο G3, δηλαδή τα πλήκτρα για τη ρύθμιση της έντασης είναι κοίλα ενώ το power button ανάμεσά τους στρογγυλό. Στο πίσω μέρος συναντάμε επίσης και τη κάμερα των 8Mpixel που συνοδεύεται από LED flash αλλά και το laser focus σύστημα που είδαμε και στο G3. Η πλάτη είναι αφαιρούμενη και κατασκευασμένη από πλαστικό καλής ποιότητας που όμως έχει ειδική επίστρωση και βαφή που θυμίζει βουρτσισμένο αλουμίνιο. Πίσω της κρύβεται η αρκετά μεγάλη μπαταρία παρέα με τις θύρες για τοποθέτηση καρτών Sim και microSD. Καλό θα είναι να έχετε κάποια κάρτα μνήμης διαθέσιμη πάντως, γιατί το G3 S έρχεται με μόλις 8GB χώρου, από τα οποία τα διαθέσιμα είναι σχεδόν τα μισά. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας και μόνο εγκαθιστώντας τα benchmarks και κάποιες ελάχιστες εφαρμογές ακόμα, ο διαθέσιμος χώρος έμεινε περίπου 1GB.

LG G3 S Image 5
Στο πίσω μέρος συναντάμε επίσης και τη κάμερα των 8Mpixel που συνοδεύεται από LED flash αλλά και το laser focus σύστημα που είδαμε και στο G3
Στο πίσω μέρος συναντάμε επίσης και τη κάμερα των 8Mpixel που συνοδεύεται από LED flash αλλά και το laser focus σύστημα που είδαμε και στο G3

Πηγαίνοντας τώρα στην πρόσοψη, όπως είπαμε καταλαμβάνεται από τη μεγάλη οθόνη διαγωνίου 5 ιντσών τεχνολογίας IPS. Η οθόνη έχει πολύ καλή φωτεινότητα, άριστα χρώματα και εξαιρετικές γωνίες θέασης αλλά λειτουργεί σε ανάλυση μόλις 720p. Προφανώς και δε περιμέναμε την 1440p ανάλυση που έχει το G3, θα θέλαμε όμως να βλέπαμε οθόνη 1080p. Βέβαια, σε γενικές γραμμές ακόμα και με 720p ανάλυση το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από αξιοπρεπές, με την αναλυτικότητα να είναι καλή. Άλλωστε, έχουμε δει και άλλα 5άρια τηλέφωνα με τέτοια ανάλυση, όπως το νέο Moto G της Motorola και το ZTE Blade VEC 4G. Πέρα από την οθόνη, στη πρόσοψη βρίσκουμε και τη δεύτερη κάμερα, δίπλα από τον αισθητήρα απόστασης. Αυτό που δε βρήκαμε όμως είναι αισθητήρας φωτεινότητας, κάτι πραγματικά περίεργο γιατί μόνο πολύ φθηνά τηλέφωνα δε το χρησιμοποιούν. Η έλλειψη αυτή σημαίνει πως ο κάτοχος της συσκευής πρέπει να ρυθμίσει συνεχώς μόνος του τη φωτεινότητα ή να την έχει πάντα σε μέγιστη ένταση εις βάρος της αυτονομίας. Παρόλο που δεν υπάρχει αυτός ο αισθητήρας, το τηλέφωνο φέρει IrDA πομποδέκτη και παρέα με το σχετικό software επιτρέπει στη συσκευή να μετατραπεί σε τηλεχειριστήριο. Όσον αφορά τη φόρτιση, αυτή γίνεται μέσω της θύρας MicroUSB που βρίσκεται στο κάτω μέρος, παρέα με την έξοδο ακουστικών. Η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης που διαθέτει το μεγάλο G3 δεν έχει μεταφερθεί εδώ.

LG G3 S Image 2
Ουσιαστικά, η νέα συσκευή της LG είναι μια μικρογραφία του G3 και πολλοί θα το πουν και G3 Mini.
Ουσιαστικά, η νέα συσκευή της LG είναι μια μικρογραφία του G3 και πολλοί θα το πουν και G3 Mini.

Στα του hardware τώρα και ξεκινώντας από τη κάμερα, τα πράγματα είναι εξαιρετικά τυπικά. Η LG έχει μεν ενσωματώσει το σύστημα laser focus που είδαμε στο G3, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε στις περισσότερες των περιπτώσεων πολύ γρήγορη εστίαση αντικειμένων, όμως ο αισθητήρας της κάμερας είναι μέτριος. Έτσι, το αποτέλεσμα που παίρνει κανείς είναι τυπικό στις περιπτώσεις που έχουμε καλό εξωτερικό φωτισμό και κάτω του μετρίου όταν μειωθεί ο φωτισμός, κάτι που παρατηρούμε και κατά τη βιντεοσκόπηση. Πέρα από τη γρήγορη εστίαση, η ίδια η λήψη φωτογραφιών είναι σχετικά αργή, ειδικά όσο μειώνεται ο εξωτερικός φωτισμός. Και η μπροστινή κάμερα δε προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Όσον αφορά στα ενδότερα, η LG έχει επιλέξει το δρόμο που ακολουθούν και άλλο κατασκευαστές για τα τηλέφωνα της κατηγορίας, με το τετραπύρηνο Snapdragon 400 στο 1.2GHz να αναλαμβάνει να βγάλει εις πέρας τις λειτουργίες του κινητού, παρέα με 1GB μνήμης. Καθώς το smartphone τρέχει το νεότερο UI της LG (με Android 4.4.2), η εμπειρία που έχει ο χρήστης είναι σε γενικές γραμμές καλή. Που και που μπορεί να συναντήσουμε κάποιες μικρές καθυστερήσεις, αλλά σε λογικά πλαίσια. Σίγουρα βοηθάει ιδιαίτερα τη συσκευή το γεγονός ότι η NAND μνήμη είναι γρήγορη, αλλά όπως είπαμε είναι και λίγη. Το υποσύστημα γραφικών Adreno 305 δεν βάζει φωτιές, όμως αρκεί για να τρέξει καλά τα διάφορα games στη native ανάλυση της οθόνης. Εκεί όμως που το τηλέφωνο παίρνει πραγματικά άριστα είναι στον τομέα της αυτονομίας. Η μεγάλη μπαταρία σε συνδυασμό με το όχι τόσο ενεργοβόρο hardware δίνουν στο G3 S τη δυνατότητα να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα για 2 μέρες. Αν μάλιστα υπήρχε και δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης της φωτεινότητας, τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα.



Φτάνοντας στο τέλος της παρουσίασής μας για το LG G3S και μη σχολιάζοντας σε πρώτη φάση τη τιμή του, το τηλέφωνο μας άφησε καλές εντυπώσεις. Για mid-range συσκευή έχει καλή ποιότητα, εξαιρετική αίσθηση στο χέρι και ιδανικές διαστάσεις. Η οθόνη προσφέρει καλή ευκρίνεια, η αυτονομία είναι εξαιρετική, υποστηρίζονται δίκτυα 4G, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου. Από την άλλη όμως, η κάμερα δε καταφέρνει να ξεχωρίσει, ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος είναι λίγος ενώ η έλλειψη αισθητήρα φωτεινότητας πραγματικά εκπλήσσει. Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω, αν η συσκευή κόστιζε γύρω στα €200, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αξίζει κάποιος να της ρίξει μια ματιά, αφού άλλωστε αντίστοιχα χρήματα ζητάει το Moto G (2014) με αντίστοιχα specs (χωρίς να είναι 4G) , ενώ λιγότερα χρήματα κοστίζει το ZTE Blade VEC 4G με επίσης αντίστοιχα specs (με περισσότερο χώρο αλλά μη επεκτάσιμο). Ωστόσο, όταν η επίσημη τιμή του LG G3 S ανέρχεται στα €309, τότε δε μπορούμε καν να αντιληφθούμε τη θέση του στην αγορά, ειδικά από τη στιγμή που η επίσημη τιμή του πολύ καλύτερου σε όλους τους τομείς LG G2 είναι… €10 λιγότερα!

LG G3 S Image 9

Είναι απορίας άξιο με ποια λογική αποφάσισε αυτή τη τιμολογιακή πολιτική η LG. Σίγουρα σαν ανταγωνισμό για το τηλέφωνο θεωρεί το Samsung Galaxy S5 Mini και το  HTC One Mini m8, όμως και πάλι, το G2 απλά είναι δυο σκαλιά πάνω σε επιδόσεις και χαρακτηριστικά. Μπορεί βέβαια να μην υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα (δεν το γνωρίζουμε αυτό) όμως δεν παύει να είναι αυτή τη στιγμή ό,τι καλύτερο μπορεί να αγοράσει κανείς σε αυτά τα χρήματα. Από εκεί και πέρα όμως, δεν πρέπει να ξεχάσουμε να σχολιάσουμε το LG G3 S και σαν μη επίσημο κόστος, αφού μπορεί κανείς να το βρει στο Skroutz.gr σε τιμές που ξεκινάνε από τα… €197, δηλαδή σχεδόν τα μισά χρήματα. Γενικότερα υπάρχουν πολλά καταστήματα που το διαθέτουν κάτω από τα €200, οπότε στην περίπτωση αυτή έχει το ενδιαφέρον του. Εμείς ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να το αξιολογήσουμε με βάση την επίσημη τιμή λιανικής και γι' αυτό δυστυχώς, παίρνει κάτω από τη βάση.


 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

    • Διαστάσεις
    • 137,7 x 69,6 x 10,3 mm
    • Βάρος
    • 134 γραμμάρια
    • Οθόνη
    • 5" IPS LCD, 1280x720, 294 ppi
    • Κάμερα
    • 8MP με LED Flash και Laser Focus, 1080p@30fps video/ Μπροστινή κάμερα 1.3MP
    • Αποθηκευτικός χώρος
    • 8GB, επεκτάσιμος με κάρτες MicroSD
    • Δικτύωση
    • Wi-Fi 802.11 n (Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot), Bluetooth v4.0 με A2DP και LE, IrDa, LTE, USB 2.0, NFC
    • Λειτουργικό σύστημα
    • Android 4.4.2
    • Επεξεργαστής
    • Qualcomm MSM8926 Snapdragon 400 1,2 GHz (Τετραπύρηνος) / 1GB RAM
    • Γραφικά
    • Adreno 305
    • Μπαταρία
    • 2540mAh Li-Ion

6.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Σχεδίαση
  • Knock On / Knock Code
  • Αυτονομία
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Κόστος (επίσημη τιμή)
  • Έλλειψη αισθητήρα φωτεινότητας
  • Κάμερα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Raphael
    • Ντάξει άμα το πάρεις από internet καλή λύση είναι. Η μπαταρία 2 μέρες είναι μεγάλο ατού πάντως....

    • T_K_L_L_LUIGI
    • Είναι αδιανόητο αυτό που γίνετε στο skroutz.Πως γίνετε να υπάρχουν καταστήματα που να φέρνουν προϊόντα που η επίσημες τιμές είναι συγκεκριμένες και αυτοί να τα φέρνουν σε τιμές σχεδόν στην μισή τιμή.Δούλευα σε κατάστημα πληροφορικής και η χοντρική πολλές φορές άγγιζε την λιανική των άλλων!!! Το κινητό με τέτοια αυτονομία αξίζει,αλλά και εγώ προσωπικά θα πήγαινα σε Lg g2 λόγο επιδόσεων.

*