Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

LG Music Flow P7 (NP7550) Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    LG Electronics

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    LG Electronics

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    LG Hellas

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Μπορεί να ακούγεται τελείως ανούσιο, αλλά θέλουμε πραγματικά να πούμε έναν καλό λόγο παραπάνω για την απόφαση της LG να χρησιμοποιήσει λαστιχένια ουσιαστικά βάση για το φορητό της ηχείο. Αλλά επειδή είμαστε και περίεργοι, θα εξηγηθούμε παρακάτω. Αυτό που έχει νόημα σε πρώτη φάση είναι πως το P7 της LG είναι ένα μόνο μέλος της οικογένειας Music Flow που θέλει να σταθεί απέναντι στα συστήματα Sonos, τα οποία βέβαια δεν βλέπουμε δεξιά κι αριστερά στην Ελλάδα. Μπορείτε να βρείτε ηχόμπαρες 2.1, ασύρματο sub woofer και άλλου είδους ηχεία με τη στάμπα Music Flow και όλα αυτά συνεργάζονται τελικά μεταξύ τους χωρίς να χρειάζεται modem/router. Το καθένα έχει το δικό του κύκλωμα ενίσχυσης αλλά και δικτύωσης, κάποια εξ αυτών μπορούν να έχουν απευθείας πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως το Spotify, όχι όμως και εκείνα τα ηχεία που είναι σχεδιασμένα για να πηγαίνουν πέρα-δώθε μαζί με τον ιδιοκτήτη και την παρέα του.



Το P7 ανήκει σε αυτήν την τελευταία κατηγορία και είναι πιο ουσιαστική πρόταση από αυτό που υπονοεί η εμφάνισή του. Σε όποιο χρώμα και να το δει κανείς (στα χέρια μας έπεσε το ασημί) δεν έχει κάτι σχεδιαστικά ενδιαφέρον να πει. Το περίβλημα είναι πλαστικό φυσικά, οι εκατέρωθεν γρίλιες κρύβουν το woofer αλλά και τα δύο βασικά drivers ισχύος 20W το καθένα, τιμή διόλου ευκαταφρόνητη για φορητό/ασύρματο και, φυσικά, στερεοφωνικό ηχείο. Πάνω υπάρχει ένας δακτύλιος με πλήκτρα για συγχρονισμό μέσω Bluetooth, αυξομείωση της έντασης του ήχου, εκκίνηση/παύση και όλα αυτά περιβάλλουν τελικά το πλήκτρο με το οποίο ενεργοποιείται και απενεργοποιείται το ηχείο της LG. Η βάση έχει λαστιχένια επικάλυψη καλύτερη πρόσφυση στην επιφάνεια στην οποία αφήνουμε το ηχείο. Η επιλογή αυτή είναι πολύ σημαντική στην πράξη, ειδικά σε συνδυασμό με την ισχύ των drivers, διότι διαχέει τους κραδασμούς ομοιόμορφα και γλιτώνουμε τα τριξίματα που θα ήταν δεδομένα αν είχαμε κάποια ταπεινά “ποδαράκια” για να κρατούν τα μπόσικα, καθώς ανεβαίνουν οι εντάσεις. Πριν διαπιστωθούν όλα αυτά στην πράξη βέβαια, υπονοούνται. Όχι από το σχέδιο φυσικά που δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί έχει βραβευθεί, αλλά από το βάρος του ηχείου που γίνεται αντιληπτό καθώς βγαίνει για πρώτη φορά από τη συσκευασία. Το ομοιόμορφα κατανεμημένο βάρος δείχνει ότι η LG δεν αντιμετώπισε κατασκευαστικά το P7 ως φτωχό συγγενή και πως θέλει κάθε ηχείο της οικογένειας Music Flow να πείθει στην κατηγορία του. Και το καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό και στην πράξη. Η επικοινωνία με το ηχείο γίνεται όπως και με κάθε άλλη συσκευή Bluetooth, αν και η εμβέλεια θα μπορούσε να είναι καλύτερη, καθώς τα πράγματα καταρρέουν μετά τα πέντε μέτρα. Ακόμα και σε απόσταση ενός μέτρου, καμιά φορά, προκύπτει “λόξιγκας” στην αρχή ενός κομματιού, με το φαινόμενο να μοιάζει πως εμφανίζεται τυχαία. Η LG έχει σχετική εφαρμογή που μεταξύ κάποιον έτοιμων ρυθμίσεων κρύβει και ισοσταθμιστή, αλλά δεν είναι απαραίτητη η χρήση της για τη μετάδοσή του ήχου.



Ο ήχος πάντως είναι εντυπωσιακός για τα δεδομένα ασύρματων ηχείων για φορητές συσκευές. Είναι τουλάχιστον ευχάριστο το ότι δεν έχουμε παραμόρφωση στις υψηλές εντάσεις, ενώ έχουμε δυνατό μπάσο και πειστικά μεσαία. Στα υψηλά χάνεται η λεπτομέρεια, αλλά κι αυτό δεν είναι παράξενο, αφού δεν ενσωματώνονται tweeters σε τέτοιες συσκευές για αυτό και η αδυναμία αυτή είναι απολύτως λογική. Μπορούμε να σκεφτούμε ηχεία με μεγαλύτερη καμπίνα που και χειρότερες κατασκευές είναι αλλά και πιο αδιάφορο ήχο έχουν. Είναι ξεκάθαρο ότι το P7 δεν φαίνεται να έχει “μπόι”, αλλά στην πράξη του δίνει και καταλαβαίνει. Αν πάντως δεν θέλετε να μεταφέρετε τον ήχο ασύρματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και audio jack. Η μοναδική άλλη θύρα στο σασί είναι για την micro USB μέσω της οποίας φορτίζει η μπαταρία των 2600mAh. Αυτά υπόσχονται αυτονομία 9-10 ωρών αλλά ο στόχος αυτός δεν είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικός. Η πραγματικότητα μένει γύρω στις καθόλα βολικές 7 ώρες περίπου (μετά από τετράωρη φόρτιση βέβαια). Η μπαταρία φορτίζει πάντως με την ίδια τάση που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι φορτιστές κινητών τηλεφώνων, άρα, ακόμη και δεν έχετε πρόχειρο τον παρεχόμενο φορτιστή, σίγουρα δεν χάθηκε ο κόσμος. Όλο και κάποια εναλλακτική λύση θα πέσει στα χέρια σας. Για το τέλος όμως αφήσαμε τα στοιχεία εκείνα που κάνουν διαφορετικό το P7 ακόμη και αν ξεπεράσουμε τον ευχάριστο ήχο του. Το P7 μπορεί λοιπόν να συγχρονιστεί παράλληλα με τρεις διαφορετικές συσκευές και όλες να μπορούν ανά πάσα στιγμή να στείλουν ήχο, αρκεί φυσικά να είναι εντός εμβέλειας. Αν βρεθεί κοντά σας άλλο ένα τέτοιο ηχείο τότε αυτά μπορούν να συγχρονιστούν, να στηθούν σε διαφορετικά σημεία και να δώσουν περισσότερο “σώμα” στον ήχο, καλύπτοντας ακόμη μεγαλύτερο χώρο με αυτόν. Επιπλέον τα ίδια ηχεία μπορούν να συγχρονιστούν τόσο με ηχόμπαρες Music Flow, ως περιφερειακά ηχεία σε πολυκάναλο σύστημα για παράδειγμα, αλλά με και με τηλεοράσεις της LG που υποστηρίζουν το λεγόμενο Sound Sync. Το «αδυνάτισμα» των τηλεοράσεων δεν έχει κάνει και πολύ καλό στα ηχεία τους, άρα το σενάριο αυτό δεν είναι τόσο ανούσιο στην πράξη, ταυτόχρονα δεν είναι λόγος για να προτιμήσει κάποιος είτε τηλεόραση LG είτε κάποιο ηχείο Music Flow. Αν όμως υπάρχει ήδη το ένα εκ των δύο, ο καθένας μπορεί να μπει σε σκέψεις.



Με λίγα λόγια το P7 της LG είναι ηχείο για διάφορα σενάρια και ορέξεις, όχι μόνο για τα προφανή που συνδέονται με μύρια άλλα Bluetooth speakers. Ακόμη και αν δεν συγκινήσουν οι επιπλέον παροχές, θα συγκινήσει, με βάση τα δεδομένα της αγοράς και της κατηγορίας φυσικά, ο ήχος. Και αυτό είναι, τελικά, και το πιο δύσκολο. Και το πιο σημαντικό.


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πολύ καλός ήχος
  • Αναπάντεχα καλή κατασκευή
  • Πολλές ευκολίες αν και όχι απαραίτητα για όλους
  • Ο ήχος κρατά σε υψηλές εντάσεις
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ο περιστασιακός “λόξιγκας”
  • Η ταχύτητα φόρτισης
  • Τα €100 που ζητάει μπορεί να φανούν πολλά
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*