Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

LG Spirit 4G (H440) Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    LG Electronics

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    LG Electronics

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    LG Hellas

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η ευτυχής παρενέργεια κάθε κίνησης που "χαλάει την πιάτσα" είναι πως ο καταναλωτής είναι εκείνος που μένει να γελάει τελευταίος. Η απλή ύπαρξη του Moto G, σε συνδυασμό με τα όσα προσφέρει στην τιμή που τα προσφέρει, σημαίνει ότι δεν είναι μόνο οι συσκευές Nexus με καλή ισορροπία χαρακτηριστικών και τιμής στην αγορά, ούτε και πρέπει να κάνει κάποιος μανούβρες για να τις εξασφαλίσει. Το LG Spirit είναι μια από τις καλές αυτές παρενέργειες, αφού είναι η πρόταση της LG για τη μεσαία κατηγορία και φαίνεται να κάνει λογικές υποχωρήσεις λόγω κόστους (γύρω στα €180), ενώ ενσωματώνει και ανάλογες λογικές εξελίξεις που μέχρι πρότινος ανήκαν στο "φέουδο" των flagships.



Τα δάνεια αυτά είναι, σε πρώτη φάση, αισθητικά. Το πλαστικό αφαιρούμενο πλαίσιο είναι κοίλο, όχι όμως και η οθόνη. Η διαφορά αυτή βέβαια είναι αρκετή για να διατηρηθεί η βασική γραμμή των LG G Flex. Η πλαστική πλάτη έχει υφή και όψη που επιχειρεί να παραπέμψει σε "βουρτσισμένο" αλουμίνιο, όπως στο LG G3. Μπορεί να μην τα καταφέρνει ως προς την αίσθηση, αλλά αυτό δεν αλλάζει το απλό γεγονός πως κανείς δεν θα παραπονεθεί όταν κρατήσει τη συσκευή στα χέρια του. Οι κληροδοτημένες σχεδιαστικές επιλογές εκτείνονται και σε πιο λειτουργικό επίπεδο, αφού volume και power/lock buttons βρίσκονται στην πλάτη της συσκευής. Το τελευταίο περιστοιχίζεται από τα πρώτα, όλα όμως είναι τοποθετημένα προσεκτικά ώστε να μπορεί να τα φτάνει εύκολα και χωρίς σκέψη ο χρήστης. H κάμερα των 8MP με το LED flash αλλά και το μονοφωνικό ηχείο είναι τα μόνα άλλα πράγματα που βρίσκονται στην πλάτη της συσκευής και μια θύρα micro USB κλείνει τον κύκλο των εμφανών παροχών.
Το πλαστικό αφαιρούμενο πλαίσιο είναι κοίλο, όχι όμως και η οθόνη. Η διαφορά αυτή βέβαια είναι αρκετή για να διατηρηθεί η βασική γραμμή των LG G Flex.
Στο εσωτερικό βρίσκουμε υποδοχή για κάρτες micro SIM, αλλά και για microSD. Η μία υποδοχή βρίσκεται ακριβώς κάτω από την άλλη, οπότε, την πρώτη φορά, θέλει λίγη προσοχή παραπάνω ώστε να μη σφηνώσει το λάθος πράγμα στο λάθος μέρος. Ο αρχικά παρεχόμενος αποθηκευτικός χώρος είναι μόλις 8GB, εκ των οποίων μόνο τα 3GB είναι ελεύθερα για το χρήστη όταν ανοίγει για πρώτη φορά το LG Spirit. Το παράξενο είναι ότι η θύρα microSD είναι σε θέση να αναγνωρίσει κάρτες μέχρι 32GB. Δεν είναι λίγα τα GB, αλλά είναι τόσο απλή υπόθεση να βρει κανείς εξευτελιστικά τιμολογημένα μοντέλα με υποστήριξη για ακόμη μεγαλύτερες χωρητικότητες ώστε να μένει μια περίεργη εντύπωση. Περνώντας από τη μία χωρητικότητα σε μια άλλη, η παρεχόμενη και αποσπώμενη μπαταρία προσφέρει 2100mAh, αλλά θα επανέλθουμε στο πώς μεταφράζεται αυτό σε πραγματική χρήση. Η οθόνη 4,7" και ανάλυσης 1280x720 με πυκνότητα 321ppi δεν είναι ό,τι πιο πυκνό έχει δει κανείς σε smartphone ή σε αυτό το μέγεθος, αλλά, στην πράξη, δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για διαμαρτυρία. Η LG διάλεξε πολύ καλά. Σε φωτεινό περιβάλλον και κατά τη γνωριμία μας με το smartphone, αναρωτηθήκαμε στιγμιαία για το αν έχουμε μπροστά μας πολύ καλό LCD panel ή υποφωτισμένο OLED panel. Η ένταση του χρώματος γεννά την πρώτη υποψία και η εμφανής αντίθεση την εντείνει. Η απόκρισή της δε αποδείχθηκε εξαιρετική σε κάθε περίπτωση. Μερικές φορές αυτό αποδείχθηκε προβληματικό, χωρίς όμως να φταίει η LG. Η νέα lock screen στο Android 5.01 Lollipop (η έκδοση 5.1 δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για το Spirit) θεωρεί οποιοδήποτε άγγιγμα στα κατώτερα δύο τρίτα της οθόνης ενδεχόμενη απόπειρα για ξεκλείδωμα εφόσον φωτίζεται το panel. Όποιος έχει τη συνήθεια να πατά μηχανικά το power button και να κρατά καλά στο χέρι του τη συσκευή, θα ακούει κάθε τόσο το ηχητικό εφέ του unlock (δεν γίνονται ξεκλειδώματα στην τύχη πάντως). Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ιδιαιτερότητα του λειτουργικού συστήματος, όχι θέμα της συσκευής. Ακουστικό, LG logo και camera 1MP είναι τα μόνα στοιχεία που σπάνε τη μονοτονία που γυαλιού και του αρκετά λεπτού πλαισίου που περιβάλλει την οθόνη.



Η LG δεν έκανε ιδιαίτερο κόπο για μεγάλες αλλαγές στο δικό της skin, που δεν συμβαδίζει ιδιαίτερα πλέον με το Material Design του Lollipop. Τέτοιου είδους προσαρμογές γίνονται πάντα με διαφορά φάσης βέβαια, οπότε η όποια προσαρμοστική αλλαγή είναι θέμα χρόνου. Πιο πολύ ανησυχήσαμε στην εφαρμογή Update Center που έρχεται να απλοποιήσει θεωρητικά τόσο τα OS όσο και τα app updates. Τα τελευταία απλά δεν λένε να λειτουργήσουν με τίποτα από την εφαρμογή της LG. Γίνεται σωστό scan, εμφανίζονται τα updates, η εφαρμογή όμως δεν θέλει να αφήσει το χρήστη να ξεκινήσει από εκεί το όποιο download. Μέσω του Play Store app πάντως, όλα βαίνουν καλώς. Μια λειτουργία που στηρίζει η LG και χαιρόμαστε που τη βλέπουμε είναι το λεγόμενο Knock On Code. Με διπλό tap στην οθόνη, η συσκευή ξεκλειδώνεται, ενώ ο χρήστης είναι ελεύθερος να δημιουργήσει το δικό του μοτίβο, εν είδει προσωπικού κωδικού, για καλύτερη αλλά και απλούστερη, σε σχέση με κάποια αλφαριθμητική λύση, μέθοδο. Ακόμη και στο διπλό tap να μείνει κανείς πάντως, είναι σημαντικό πως η συσκευή δεν έχει κρίσεις υπερευαισθησίας όταν βρίσκεται σε τσέπη, άρα, πάλι, αποφεύγονται τα τυχαία ξεκλειδώματα. Σημαντική προσθήκη στην κατηγορία τιμής, ειδικά για τους selfie-thusiasts είναι ο μηχανισμός που επιτρέπει στο χρήστη να ξεκινήσει αντίστροφη μέτρηση 3 δευτερολέπτων σφίγγοντας το χέρι του μπροστά στο φακό. Δεδομένου ότι κάθε διαθέσιμο πλήκτρο βρίσκεται στην πλάτη της συσκευής η ευκολία αυτή, εκτός από εύχρηστη, είναι και απαραίτητη.
Η LG διάλεξε πολύ καλά. Σε φωτεινό περιβάλλον και κατά τη γνωριμία μας με το smartphone, αναρωτηθήκαμε στιγμιαία για το αν έχουμε μπροστά μας πολύ καλό LCD panel ή υποφωτισμένο OLED panel.
Καλά όλα αυτά, αλλά η χρήση είναι που μετράει και ακριβώς εδώ είναι που η LG φαίνεται πως έχει κάνει τις σωστές θυσίες. Μπορεί οι κάμερες λοιπόν να υπάρχουν για τα απαραίτητα, όχι για επιδόσεις, ωστόσο κάθε άλλο στοιχειό εξασφαλίζει απρόσκοπτη λειτουργία. Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon 410 της Qualcomm λειτουργεί στο 1,2GHz και στηρίζεται από 1GB RAM. Ο συνδυασμός δεν είναι γεννημένος για gaming -όπως και τίποτα άλλο σε αυτήν την κατηγορία τιμής άλλωστε-, αλλά δεν μας απογοήτευσε ποτέ στη φυσιολογική ροή της ημέρας. Ακόμη κι εκεί που είδαμε κάποια κομπιάσματα, ήταν προφανές ότι η ποιότητα της εφαρμογής ήταν ο πραγματικός ένοχος ή κάποια animations του λειτουργικού που διαρκούν λίγο παραπάνω και δημιουργούν την ψευδαίσθηση της καθυστέρησης. Δεδομένης και της ποιότητας της οθόνης, εντυπωσιαστήκαμε από την αυτονομία του LG Spirit. Με ελαφριά χρήση είναι απόλυτα ρεαλιστικό να αντέξει και τρεις μέρες, ενώ στα περισσότερα άλλα σενάρια, οι δύο μέρες πρακτικής αυτονομίας μπορούν να θεωρούνται λίγο-πολύ δεδομένες. Όταν η μπαταρία είναι στα τελευταία της, ενεργοποιείται αυτόματα το low power mode, που σηματοδοτείται με μόνιμα κόκκινη και κάπως ενοχλητική λόγω αυτού info bar, ώστε να έχουμε τηλέφωνο για περισσότερο ώρα σε περίπτωση που βρεθούμε στα δύσκολα.



Ως απλό τηλέφωνο πάντως το LG Spirit συμπεριφέρεται πολύ καλά στα κλασικά σενάρια, με ένταση, λήψη και ευαισθησία μικροφώνου να μην προβληματίζουν καθόλου. Το αντίθετο ισχύει για το ενσωματωμένο ηχείο που μπορεί να θεωρηθεί λύση για ανοιχτή ακρόαση σε ήσυχο μέρος, αλλά με λίγο θόρυβο παραπάνω τα πράγματα δυσκολεύουν. Βάζοντας τα πάντα σε σειρά πάντως, είναι ξεκάθαρο ότι η LG έκανε σωστές επιλογές ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ένα smartphone ικανό για όλα σε λογικά πλαίσια, λογική τιμή, με την εμπειρία χρήσης να μένει πάντα σε ξεκάθαρα ευχάριστα επίπεδα. Η οθόνη και μόνο υπονοεί υψηλότερη τιμή από την αγορά. Δεδομένου ότι δεν παρατηρείται κάποια συγκλονιστική παράλειψη/έκπτωση και πως η οθόνη αυτή είναι η αρχή και το τέλος της αλληλεπίδρασης χρήστη-συσκευής, το LG Spirit είναι μια τίμια και όχι και τόσο φτωχή πρόταση στη μεσαία κατηγορία συσκευών Android.


 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

    • Διαστάσεις
    • 133,3 x 66,1 x 10 mm
    • Βάρος
    • 124,4 γραμμάρια
    • Οθόνη
    • 4,7” IPS , 1280x720 (312ppi)
    • Κάμερα
    • 5Mpixel (1080p video) με Led flash/ 1Mpixel
    • Αποθηκευτικός χώρος
    • 8GB, επεκτάσιμος με κάρτες micro-SD (έως 32GB)
    • Δικτύωση
    • LTE Cat4, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE), microUSB v2.0, FM
    • Λειτουργικό σύστημα
    • Android 5.01 (Lollipop)
    • Επεξεργαστής
    • Qualcomm Snapdragon 410 (1,2 GHz, Τετραπύρηνος) / 1GB RAM
    • Γραφικά
    • Adreno 306
    • Μπαταρία
    • 2100mAh Li-Ion

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εντυπωσιακή οθόνη για την κατηγορία
  • Ελαφρύ και φιλικό στο χέρι
  • Ενσωματώνει λειτουργίες που προηγουμένως συναντώνταν σε ακριβότερα μοντέλα LG
  • Πολύ καλή απόκριση
  • Ποιοτική και προσιτή επιλογή με 4G
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Διεκπεραιωτικές φωτογραφικές μηχανές
  • Περιορισμός 32GB σε microSD
  • Ηχείο κατώτερο των περιστάσεων
  • Το skin της LG έχει να καλύψει μια κάποια απόσταση
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*