Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Logitech Daedalus Apex G303 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Logitech

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Logitech

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Logitech

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Για τον casual gamer υπάρχουν οι δικαιολογίες του lag, του κακού mousepad, του ανάδρομου Ερμή. Για τον επαγγελματία είναι οι προβληματικοί αισθητήρες, τα λανθασμένα gaming profiles, τα random frame drops. Η Logitech έρχεται να λύσει μερικά από αυτά τα θέματα με το Daedalus Apex G303 Gaming Mouse. Για μια λογική τιμή που βρίσκεται περίπου στα 70 ευρώ, ο κάθε casual gamer μπορεί να πάρει μια δυνατή γεύση από τον εξοπλισμό που συναντώνται σε επαγγελματικά events.



Για την ιστορία, το Daedalus Apex χρησιμοποιεί την πετυχημένη συνταγή (δηλαδή τον αισθητήρα) του G302, ενός mouse που φτιάχτηκε κυρίως για τον κόσμο των MOBA, και του γνωστότερου μοντέλου G502, το κατά πολύ ακριβότερο επαγγελματικό ποντίκι με πανίσχυρο αισθητήρα. Το όνομά αυτού είναι PMW3366 και η τεχνολογία στην οποία βασίζεται λέγεται Delta Zero Technology. Το καταπληκτικό είναι ότι φτάνει τα 12.000 dpi χωρίς να χρησιμοποιεί smoothing ή filtering. Η μετάφραση όλων αυτών είναι πως οι απότομες κινήσεις σε μεγάλες αποστάσεις δεν θα κάνουν τον κέρσορα να μεταπηδήσει σε κάποιο τυχαίο σημείο και τον παίκτη να χάσει το προσανατολισμό του στο παιχνίδι.

Logitech Daedalus Apex G303 Image 1

Το σώμα του G303 είναι μικρό και απευθύνεται σε δεξιόχειρες. Είναι ιδανικό για μεγάλα χέρια που έχουν συνηθίσει να δουλεύουν σε claw grip, χωρίς να σημαίνει ότι αριστερόχειρες και όσοι έχουν μικρά χέρια δεν θα καταφέρουν να το χειριστούν. Θα προτείναμε πάντως σε υποψήφιους αγοραστές να το δοκιμάσουν πρώτα. Η κατασκευή του Daedalus είναι στιβαρή αν και ελαφριά. Τα κουμπιά είναι σχεδιασμένα με προσοχή, και ο μηχανισμός πίσω από τα δύο click πρωτόγνωρος.  Κάτω από αυτά υπάρχει μεταλλικός μηχανισμός με ελατήριο, και ειδική προσοχή να έχει δοθεί στο travel αυτών. Το αποτέλεσμα είναι τα click να είναι εκπληκτικά ακριβή. Αυτό φαίνεται κυρίως σε FPS όπως το Quake Live, όπου ανάλογα με τη διάρκεια των click προκύπτει το ύψος του άλματος. Σε αντίθεση με το G302, το G303 έχει μαλακό καλώδιο και δεν φέρνει αντίσταση επάνω στο mousepad. Το μήκος του είναι 211 εκατοστά και δεν μπλέκεται εύκολα, είναι όμως λίγο βαρύ. Στη γενικότερη σταθερότητα του Daedalus συμβάλουν και τα “ποδαράκια” κάτω από αυτό, που είναι κατανεμημένα σε σχήμα σταυρού και το στηρίζουν σε κάθε άξονα. Όλα αυτά φέρνουν λίγη τριβή με το mousepad. Το πολύ καλά ζυγισμένο βάρος των 82 γραμμαρίων (χωρίς καλώδιο) δεν παρασέρνει το χέρι ούτε γίνεται αμελητέο.

Το Daedalus Apex χρησιμοποιεί την πετυχημένη συνταγή (δηλαδή τον αισθητήρα) του G302, ενός mouse που φτιάχτηκε κυρίως για τον κόσμο των MOBA, και του γνωστότερου μοντέλου G502.

Η ροδέλα αρχικά μοιάζει να μην είναι τόσο καλής κατασκευής. Η κύλιση γίνεται με βήματα και όχι συνεχόμενα. Τα βήματα αυτά είναι διακριτά, όμως μοιάζουν μη ακριβή στο desktop.  Βέβαια το Daedalus Apex φτιάχτηκε για FPS και όχι για γραφείο. Σε περιβάλλον πρώτου προσώπου αυτή η περίεργη κύλιση της ροδέλας κάνει το zoom in / zoom out άμεσο. Για τον υπογράφοντας, ήταν η πρώτη φορά που το middle mouse button και το hover σε web browsers ήταν όχι απλά απροβλημάτιστο, αλλά απολαυστικό. Το σημείο όπου έχει γίνει η όποια έκπτωση, είναι τα backward και forward πλήκτρα. Ίσως επειδή η υπόλοιπη κατασκευή βρίσκεται σε τόσο υψηλό επίπεδο, αυτά να φαίνεται ότι τους δόθηκε λιγότερη προσοχή. Ο διακόπτης εναλλαγής των DPI έχει όμορφο καμπυλωτό σχήμα προς τα πίσω, και λειτουργεί όπως θα περιμέναμε. Μπορεί να μας μεταφέρει από τα 200 στα 12.000 dpi, με βήματα όπως έχουμε ορίσει από το πραγματικά εντυπωσιακό συνοδευτικό software.

Logitech Daedalus Apex G303 Image 2

Η σουίτα της Logitech για τα περιφερειακά της αφήνει λίγο χώρο για αρνητική κριτική. Από τα απλά που μπορούμε να ορίσουμε για το G303 είναι ο φωτισμός του, που “περιορίζεται” στα 16,8 εκατομμύρια διαφορετικά χρώματα για το λογότυπο και τα πλαϊνά του grip. Με όλες τις αναμενόμενες λειτουργίες όπως breathing, απομόνωση των LED στο λογότυπο, το πλάι η την πλήρη απενεργοποίησή τους. Το ποντίκι έρχεται calibrated σε δύο διαφορετικά mouse pads (G240 Cloth Gaming Mouse Pad και G440 Hard Gaming Mouse Pad). Εμείς μπορούμε να επιλέξουμε ένα από αυτά, ή να προσθέσουμε το δικό μας. Με αυτό το calibration το κυριότερο που ανιχνεύεται είναι το lift off distance. Θα χρειαστεί να γίνουν αρκετές ρυθμίσεις όμως στην ίδια επιφάνεια μέχρι να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα. Σημαντικό είναι ότι αμέσως μετά την εγκατάσταση, το λογισμικό αναλαμβάνει να αναβαθμίσει το…firmware του mouse. Το Daedalus έρχεται άλλωστε με 32-bit ARM CPU και αρκετή μνήμη για να κρατήσει 3 gaming profiles, τις επιλογές μας για το χρώμα του, το custom calibration βάσει του mouse pad και όλα τα dpi settings. Αυτό σημαίνει ότι αφού το ρυθμίσουμε, θα διατηρήσει τις επιλογές μας και σε συστήματα που δεν διαθέτουν τη σουίτα της Logitech.

Logitech Daedalus Apex G303 Image 3

Ξεχωριστή εφαρμογή αποτελεί το Arx Controll, για iOS και Android. Με εργαλεία για να ελέγχουμε τα dpi, την ελεύθερη RAM συστήματος αλλά και το φόρτο της CPU, μετατρέπουμε τη φορητή μας συσκευή σε ένα άμεσο εργαλείο πληροφόρησης για την κατάσταση του υπολογιστή…εν ώρα παιχνιδιού. Εξαιρετικά τολμηρή ιδέα. Φυσικά η χρήση και μόνο του software στο background θα έλεγε κανείς ότι επηρεάζει το σύστημα. Όμως η πληροφορία που παρέχεται είναι μόνο μια γενική ιδέα. Άλλωστε την ώρα του FPS gaming, ποιος θα έχει το χρόνο να κοιτάξει λεπτομέρειες; Το μοναδικό feature που δεν βρήκαμε στο software που έρχεται με το mouse, ήταν η ρύθμιση του acceleration speed. Χωρίς να έχει κάποια προφανή χρηστικότητα, υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε track τον αριθμό των clicks, τη συχνότητά τους και να δούμε τα αποτελέσματα σε ένα heat map. To Daedalus Apex G303 είναι από τα καλύτερα gaming mice της αγοράς. Είναι γρήγορο, ελαφρύ, εκπληκτικά κατασκευασμένο και ακριβέστατο. Αν συνδυαστεί με gaming πληκτρολόγιο της Logitech, οι πιθανές συνδυαστικές παραμετροποιήσεις, μέσω του σχετικού λογισμικού, θα καλύψουν και τον απαιτητικότερο gamer.


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ποιότητα κατασκευής.
  • Εξαντλητική παραμετροποίηση
  • Επαγγελματικός αισθητήρας
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Σχήμα που δεν είναι για όλους
  • Βαρύ καλώδιο
  • Σχετικά υψηλή τιμή
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*