Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Logitech G402 Hyperion Fury

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Logitech

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Logitech

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Logitech

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η αγορά των gaming περιφερειακών τα τελευταία χρόνια γνωρίζει άνθηση - και ένας από τους «δυνατούς παίκτες» του χώρου είναι αδιαμφισβήτητα η Logitech. Φυσικά, από το «οπλοστάσιο» της εταιρείας δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα gaming ποντίκια, έτσι μετά τα G602 και G502 έρχεται ακόμα ένα μοντέλο για να συμπληρώσει την γκάμα των προτάσεων στην συγκεκριμένη κατηγορία. Αυτό είναι το G402 Hyperion Fury, ένα ενσύρματο gaming ποντίκι - με ένα όνομα εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία που, αν μη τι άλλο, αφήνει πολλές υποσχέσεις. Ας ξεκινήσουμε όμως από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του:

Αισθητήρας: Fusion Engine hybrid
DPI: 240 - 4000
Προγραμματιζόμενα πλήκτρα: 8
Polling rate: 1000Hz/1ms
Μέγιστη ταχύτητα tracking: 500ips
Καλώδιο: 2m
Διαστάσεις: 72 x 41 x 136 mm
Βάρος: 144gr (με το καλώδιο)
Τιμή: €54.9

Η λιτή συσκευασία του Hyperion Fury φέρει περιέχει παρά το mouse και κάποια φυλλάδια οδηγιών. Εκ πρώτης όψεως το G402 δεν διεκδικεί δάφνες αισθητικής, με τις matte επιφάνειες και τις glossy λεπτομέρειες να μην προκαλούν τα βλέμματα, ενώ το logo “G” στο κέντρο (το οποίο μάλιστα διαθέτει και επιλογή για να «αναβοσβήνει» με ρυθμιζόμενη ένταση και συχνότητα) είναι μια μάλλον περιττή προσθήκη. Αν και στην όψη δεν «προσκαλεί» τον χρήστη για να το δοκιμάσει, όταν τελικά κάποιος πιάσει στο χέρι του το G402 τότε δικαιώνεται και με το παραπάνω. Από πλευράς αφής, το matte φινίρισμα στα δύο κεντρικά πλήκτρα και την περιοχή της παλάμης χαρίζει «σιγουριά» στις κινήσεις, ενώ η ανάγλυφη επιφάνεια στο δεξί μέρος και ο χώρος «υποδοχής» του αντίχειρα δίνουν επιπλέον πόντους στην εργονομία, αφού βοηθάει τα δάχτυλα να μένουν επάνω στη συσκευή ανά πάσα στιγμή. Επιπρόσθετα, η κυρτή γωνία στην κορυφή επιτρέπει στην παλάμη να κάθεται αναπαυτικά σε σχεδόν ολόκληρη την επιφάνεια του Hyperion Fury, ενώ ιδιαίτερα ευχάριστη είναι η ανεπαίσθητη «ανύψωση» κατά μήκους της άκρης του κάτω μέρους, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το mouse να μην υπάρχει επαφή των άκρων με το pad, αποφεύγοντας δυνητικά ‘σκισίματα’ που μπορεί να συμβούν με απότομες κινήσεις. Τα δύο κεντρικά πλήκτρα έχουν σωστή θέση και άμεση ανταπόκριση, με το ίδιο να ισχύει και για το scroll button. Τα πλήκτρα Back και Forward είναι τοποθετημένα ιδανικά, ακριβώς πάνω από τον αντίχειρα, με τα δύο πλήκτρα που προσαρμόζουν το DPI να βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο ύψος και πιο κοντά στην "κορυφή" της συσκευής. Με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα αλλαγής DPI "on-the-fly" γίνεται γρήγορα και χωρίς να εμποδίζει τις υπόλοιπες λειτουργίες ή κάποιο ακούσιο πάτημα του ίδιου (ή άλλου) πλήκτρου. Τέλος, στο πάνω μισό του αντίχειρα (όπως αυτός τοποθετείται στο ειδικό "φτερό" του αριστερού μέρους) βρίσκεται το πλήκτρο “DPI-Shift” που επιτρέπει άμεση μείωση των DPI σε έναν προκαθορισμένο από τον χρήστη αριθμό, όσο αυτό είναι πατημένο. Όπως είναι προφανές, ένα τέτοιο πλήκτρο μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε απαιτητικά FPS ή κάποιους λεπτούς χειρισμούς στο desktop, όπως για παράδειγμα την επεξεργασία εικόνας. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως το G402 Hyperion Fury είναι ένα gaming ποντίκι αποκλειστικά για δεξιόχειρες.



Με τα 4000 dpi και την αναφορά θέσης να φτάνει και το 1ms, η ακρίβεια κινήσεων κατά τη διάρκεια της χρήσης του G402 είναι ασφαλώς κάτι περισσότερο από δεδομένη. Εκεί όμως όπου το G402 παρουσιάζει σαφή υπεροχή έναντι του ανταγωνισμού είναι στην καταγραφή των κινήσεων, με τα όριο των περισσότερων ποντικιών να φτάνουν τα 100 με 150 ips (ίντσες ανά δευτερόλεπτο), και το Hyperion Fury να ξεπερνάει (θεωρητικά) τα 500 ips. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του συνδυασμού του laser αισθητήρα, ενός επιταχυνσιόμετρου και ενός γυροσκόπιου. Με αυτόν τον τρόπο η συσκευή μπορεί να 'συμπληρώσει' την κίνηση και να προβλέψει την θέση με ακρίβεια. Υπεύθυνος για αυτό είναι ο 32-bit ARM επεξεργαστής που αναλαμβάνει τους παραπάνω υπολογισμούς και χαρίζει στο G402 ακρίβεια σε εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες. Για την πλήρη εμπειρία απαραίτητη είναι η χρήση του Logitech Gaming Sofware. Μέσα από το ειδικό λογισμικό οι χρήστες μπορούν να παραμετροποιήσουν τα DPI, να ορίσουν την εναλλαγή αυτών μέσα από τα ειδικά πλήκτρα, να εισάγουν μακροεντολές, να ρυθμίσουν λεπτομέρειες όπως ο φωτισμός ή ακόμα και να δοκιμάσουν πόσο γρήγορα μπορούν να κινήσουν το mouse στον χώρο. Επίσης, ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη είναι και η δυνατότητα αποθήκευσης των προφίλ στην on-board μνήμη του ποντικιού.



Το Logitech G402 αδιαμφισβήτητα αποτελεί μια καλή πρόταση στον χώρο των gaming ποντικιών. Μπορεί από αισθητικής πλευράς να μην αποτελεί το... eye-candy που κάποιος θα επιθυμούσε για το gaming σύστημά του, ωστόσο στην πράξη αποζημιώνει και με το παραπάνω, με εξαιρετική απόκριση, ακρίβεια κινήσεων και εργονομία. Οι προτάσεις του ανταγωνισμού είναι πολλές, ωστόσο για όσους οι επιδόσεις είναι το απόλυτο ζητούμενο, το Logitech G402 Hyperion Fury είναι μια εξαιρετική αγορά.


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*