Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Logitech G502 Proteus Core

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Logitech

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Logitech

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Logitech

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Υπάρχουν δεκάδες gaming ποντίκια στην αγορά από αρκετούς κατασκευαστές, ωστόσο αυτές που μονοπωλούν το ενδιαφέρουν είναι 2-3 εταιρείες. Μεταξύ αυτών είναι αναμφίβολα η Logitech, η οποία τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος μετά από ένα χρονικό διάστημα που έμεινε ανενεργή στο κομμάτι των gaming περιφερειακών. Μετά το εξαιρετικό, τόσο για ασύρματο όσο και συνολικά, G602, η εταιρεία έρχεται να ταράξει τα νερά στο χώρο φέρνοντας το πρώτο ποντίκι με αισθητήρα που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 12000dpi.

Logitech G502 Proteus Core Image 3

Ο λόγος για το G502 Proteus Core, ένα ενσύρματο ποντίκι με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης και claw-grip σχεδίαση που απευθύνεται σε πραγματικά απαιτητικούς χρήστες. Πάμε να δούμε πρώτα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Αισθητήρας: - (Delta Core Technology)
DPI: Έως και 12000
Προγραμματιζόμενα πλήκτρα: 11
Polling rate: 1000Hz/1ms
Μέγιστη ταχύτητα tracking: 300ips/40g
Καλώδιο: Braided, 2m
Διαστάσεις: 75 x 40 x 132 mm
Βάρος: 121g  (αυξομειούμενο)
Τιμή: 80€

Το Proteus Core G502 έρχεται να αντικαταστήσει το πετυχημένο G500, το οποίο ωστόσο είχε διάφορα προβληματάκια. Για να κάνει τη διαφορά, η Logitech δίνει στο G502 μια σειρά από ξεχωριστά χαρακτηριστικά, με αυτό που τραβάει τα βλέμματα να είναι φυσικά το γεγονός ότι υποστηρίζει ταχύτητες έως 12000dpi. Βέβαια, έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα και στο παρελθόν για τις ταχύτητες πάνω από τα 3000-4000dpi και πως είναι δύσκολο για το μέσο gamer να τις χρησιμοποιήσει, πόσω μάλλον τα 12000dpi, όμως σίγουρα υπάρχουν εκεί έξω χρήστες που μπορούν να παίξουν ακόμα και με μια τέτοια, εξωπραγματικά γρήγορη, ρύθμιση. Το G502 ακολουθεί τυπική σχεδίαση claw-grip και απαιτεί από το χρήστη να το κρατάει με τα τρια δάχτυλα για να το χρησιμοποιεί. Μας φάνηκε κάπως στενό για τα δικά μας γούστα, ειδικά μετά τη πολύμηνη συμβίωση με το χορταστικό στο χέρι G602, αλλά από πλευρά υφής των υλικών και αίσθησης στο χέρι, το Proteus Core είναι μια χαρά. Τα δυο πλαϊνά μέρη, στα οποία στηρίζονται από τη μια ο αντίχειρας και από την άλλη τα δυο ακριανά δάχτυλα προσφέρουν ανάγλυφες λαστιχένιες επιφάνειες με αποτέλεσμα να υπάρχει η απαραίτητη τριβή και τα δάχτυλα να μένουν κολλημένα πάνω τους. Επιπλέον, στην αριστερή πλευρά υπάρχει ένα «φτερό» πάνω στο οποίο στερεώνεται ο αντίχειρας. Το υπόλοιπο σώμα είναι ματ πλαστικό με μια ελαφρώς σαγρέ υφή, ούτως ώστε να μη γλιστράει η παλάμη, αν κάποιος αποφασίσει να το κρατάει έτσι και όχι με τα δάχτυλα. Όσον αφορά στο καλώδιο, αυτό είναι braided ικανοποιητικού μήκους. Γενικότερα, η ποιότητα κατασκευής είναι άριστη και δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο. 

Logitech G502 Proteus Core Image 1

Ένα από τα χαρακτηριστικά που ο υπογράφων έχει λατρέψει σε διάφορα ποντίκια της εταιρείας είναι η δυνατότητα αλλαγής του βάρους. Από την εποχή των G9/G9x, ήταν κάτι που έδινε σημαντικούς πόντους στα αντίστοιχα μοντέλα της εταιρείας με τη δυνατότητα αυτή να έρχεται και στο G502. Εδώ όμως η Logitech έχει αλλάξει τον τρόπο τοποθέτησης των βαριδίων, αφού πλέον στη συσκευασία έχουμε 6 βαράκια των 3,6 γραμμαρίων έκαστο, τα οποία τοποθετούνται άμεσα στο κάτω μέρος του G502 (και όχι σε κασετίνα) σε μια ειδική θέση που σχηματίζει εξάγωνο. Στη δική μας περίπτωση χρησιμοποιήσαμε όλα τα βαρίδια, όμως αυτό είναι κάτι που παραμένει στη διακριτική ευχέρεια του καθενός, καθώς αφορά αποκλειστικά τις συνήθειες του. Δεν είναι όμως μόνο η αυξομείωση του βάρους ο μοναδικός τρόπος παραμετροποίησης του ποντικιού. Η Logitech προσφέρει μια σειρά από on-the-fly ρυθμίσεις που αλλάζουν την απόδοση του G502 άμεσα. Αυτό συμβαίνει αξιοποιώντας τα 11 προγραμματιζόμενα πλήκτρα με τα οποία είναι εφοδιασμένο και τα οποία μπορούμε να ρυθμίσουμε όπως θέλουμε μέσα από το Logitech Gaming Software. Αξίζει να σημειώσουμε πως το software προσφέρει και ειδικό calibration για την επιφάνεια πάνω στην οποία χρησιμοποιούμε το ποντίκι.

Logitech G502 Proteus Core Image 2

Συγκεκριμένα έχουμε τα δυο βασικά πλήκτρα ελέγχου παρέα με τη ροδέλα, η οποία είναι αρκετά μεγάλη, έχει μεταλλική αίσθηση και μέσω του ειδικού διακόπτη που βρίσκεται πίσω της μπορεί είτε να γυρνάει ελεύθερα είτε σε βήματα. Επιπλέον, η ροδέλα έχει δυνατότητα κίνησης προς τα αριστερά και δεξιά, κινήσεις που είναι επίσης προγραμματιζόμενες σαν κλικς. Κάτω από το διακόπτη συναντάμε το ένα από τα πολλά προγραμματιζόμενα πλήκτρα του οποίου η εργοστασιακή ρύθμιση αφορά την εναλλαγή μεταξύ των τριών προφίλ ρυθμίσεων.  Δυο ακόμα βρίσκονται έξω από το αριστερό mouse buttοn για να χρησιμοποιούνται από το δείκτη και άλλα δυο ακριβώς πάνω από το σημείο στήριξης του αντίχειρα. Στην επέκταση του ίδιου σημείου βρίσκουμε ένα τελευταίο πλήκτρο, το οποίο μπορεί να έχει τη λειτουργία Shift ή τη G-Shift. Στην πρώτη περίπτωση, κρατώντας το πατημένο, αλλάζει το DPI σε μια δεύτερη τιμή που έχουμε ορίσει, ενώ αφήνοντάς αυτή επιστρέφει στη προκαθορισμένη τιμή του εκάστοτε προφίλ. Αν το ρυθμίσουμε σαν G-Shift, όταν το κρατάμε πατημένο, γίνεται αλλαγή των ρυθμίσεων για όλα τα άλλα πλήκτρα, δίνοντας την ευκαιρία στο χρήστη να έχει μια δεύτερη δεκάδα προγραμματιζόμενων πλήκτρων! Στην «καμπούρα» του ποντικιού υπάρχει το φωτιζόμενο λογότυπο της Logitech, ενώ και τρια μικρά LED ενημερώνουν για τη ρύθμιση DPI ή το προφίλ που χρησιμοποιούμε, ανά πάσα στιγμή.

Logitech G502 Proteus Core Image 4

Στην πράξη, όλα τα παραπάνω λειτουργούν αρμονικά και χωρίς προβλήματα. Η ταχύτητα και η ακρίβεια του ποντικιού είναι εξαιρετική, οι αποστάσεις των πλήκτρων ιδανικές ούτως ώστε να μη μπερδεύεται ο χρήστης ενώ και στον τομέα του κρατήματος παίρνει άριστα. Χάρη στο εξαιρετικό software μπορούμε να ρυθμίσουμε το G502 όπως ακριβώς θέλουμε, είτε για χρήση σε Windows είτε για διάφορα παιχνίδια και το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει είναι να μπορούμε να θυμόμαστε απ’ έξω όλα τα πλήκτρα και πως τα έχουμε ρυθμίσει, κάτι που γίνεται ευκολότερο με τη πάροδο του χρόνου. Εν τέλει, το G502 είναι ένα εξαιρετικό all-around gaming ποντίκι με τιμή που κρίνεται εξαιρετική αναλογικά με αυτά που προσφέρει.


 
EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
13 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • taskos
    • το ποντίκι το έχω από όταν έχει βγει στην κυκλοφορία οποιος είχε το g9 αυτό θα το συνηθίσει άμεσος τα προβλήματα που έχει και αν κοιτάξετε και στο site τις logitech θα με επιβεβαιώσουνε το surface tuning δεν δουλεύει σε όσους το βάλουνε σε θήρα USB 3.0 δεύτερον η ροδέλα κάποιες φορες είναι σαν να μην δουλεύει σωστά όλα αυτά βεβαια φτιάχνονται με firmware update το πιο σημαντικό για μένα και για πολύ κόσμο είναι ότι τα μαξιλαράκια από κάτω μαζεύουνε σκόνη και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ξεκολλάνε ειδικά οποιος έχει τύπου mousepad goliathus αν φτιάξουνε τα προβλήματα αυτά για μένα είναι ένα τέλειο mouse

    • Sisyphus
    • Είπαμε ρε παιδιά το τερματίσατε, άκου εκεί 12000 dpi. Με ένα φύσημα και μόνο έχει βρεθεί εκτός οθόνης ο κέρσορας...
      Τέσπα ωραίο και βολικό φαίνεται αλλά θα μείνω στο g500s που με έχει βολέψει αφάνταστα. Πάντως, ευτυχώς η logitech έχει μπει για τα καλά, ξανά στο παιχνίδι.

    • mariodm22
    • Eχω παιξει με πολλα gaming ποντικια και προσφατα δοκιμασα το corsair vengeance M65 που δεν με ενθουσιασε . Δεν ξερω για τα logitech G500 και 502 καθολου και δεν εχω αρκετη εμεπειρια γενικα πανω στα logitech αλλα θεωρω ακομα ως καλυτερο ποντικι το Mad Catz Rat 9 ...

    • taskos
    • μήπως πρέπει να ασχοληθείς? mariodm22 όλα καλά είναι razer. mad catz και τα λοιπά αλλα για μένα προσφέρουνε μονο ομορφιά και καθόλου αντοχή είχα το G9x 4 χρονια χωρίς πρόβλημα και μπορώ να πω ότι το χρησιμοποιούσα παρα πολύ μιας και έπαιζα και competitive κάποια games

    • mariodm22
    • Μιας και ειχα ασχοληθει επαγγελματικα με το gaming πολλα χρονια και σε πολλα τουρνουα εκτος ελλαδος και δεν μιλαω για wow και τετοια χαζοπαιχνιδα αλλα για starcraft 2 και battlefield 4 λεω καθαρα την αποψη μου ...

    • mariodm22
    • Επισης θεωρω πως το ποντικι παει καθαρα και με το ποσο μεγαλη παλαμη εχει ο καθενας κατι το οποιο πρεπει να ρυθμιζεται σωστα και δεν γινεται στο G9x ... Το G9x ειναι πολυ καλο ποντικι αλλα δεν θεωρω καλυτερο απο μεριας επιδοσεων απο cyborg και razer

    • dasterin
    • Παιδιά τι να πω εγώ έχω ένα TRUST red bull EDITION το αγόρασα 20 ευρώ και τα σπάει, κανένα ρεβιού και σε φτηνότερα ποντίκια παίζει?? ή θα βλέπουμε μόνο το όνειρο.

    • Fitsou
    • Για ποντίκι για μένα πάντα Logitech.
      ιδανικα για τα χέρια μου. είχα πάρει το mamba από Razer καταπληκτικό ποντίκι, μεγάλη μαγκιά η δυνατότητα να είναι και ασύρματο και ενσύρματο αλλά τόσο άβολο στα χέρια μου που έχει μείνει στο κουτί του να σκονίζετε..

    • Volga
    • Είναι τέτοια η υποστήριξη (σε drivers software κλπ) που κάνει τη Logitech ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ στα περιφερειακά.

    • kortex
    • Μόλις το παρέλαβα και μπορώ να πω ότι όποιος θέλει να το αποκτήσει θα καταλάβει μεγάλη διαφορά ακόμη και με ακριβότερα ποντίκια της αγοράς....μπράβο στη logitech γιατί όντως είχε μείνει πίσω στα gaming ποντίκια και στο συγκεκριμένο έχουν κάνει απίστευτη δουλειά....Λίγο υπομονή στην αρχή να το συνηθίσεις θέλει μόνο και όλα καλά.

*