Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

MLS Magic 11.6'' Review

*
Η MLS μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια κυρίως σε smartphone και κατά δεύτερο λόγο σε οικονομικά tablet. Το MLS Magic ανήκει μεν στη κατηγορία των tablet, αλλά αν μη τι άλλο πρόκειται για μια διαφορετική πρόταση που «πατάει» και στο χώρο των notebook, αφού στην ουσία έχουμε να κάνουμε με ένα ικανό convertible, που τρέχει δυο λειτουργικά συστήματα, Android και Windows 10.



Η συσκευασία του είναι τυπική και περιέχει, πέραν την ίδιας της συσκευής, φορτιστή, εγχειρίδια και κάποια βασικά καλώδια. Αφαιρώντας το Magic από μέσα, άμεσα γίνεται αντιληπτό το αυξημένο βάρος του, συγκριτικά με τα διάφορα tablet, και αυτό γιατί στη πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με ένα... notebook. Ουσιαστικά το Magic είναι ένα υβριδικό σύστημα, ένα convertible που τη μια στιγμή λειτουργεί σαν laptop και την άλλη σαν tablet, καθώς διαθέτει αποσπώμενο πληκτρολόγιο. Σε μεγάλο βαθμό το αυξημένο του βάρος οφείλεται και στις διαστάσεις του, καθώς ενσωματώνοντας οθόνη διαγωνίου 11’’, είναι σαφώς μεγαλύτερο από τα περισσότερα tablet. Κατασκευαστικά, έχουμε μια συσκευή καλής ποιότητας που συνδυάζει μεταλλικά και πλαστικά μέρη. Η οθόνη, που ενσωματώνει και όλα τα υποσυστήματα, έχει μεταλλική πλάτη, με το bezel της να είναι πάντως αρκετά μεγάλο (σχεδόν ένα δάχτυλο πάχος). Στο πίσω μέρος βρίσκεται μια τυπικών δυνατοτήτων camera ενώ στο πάνω τα βασικά πλήκτρα ελέγχου του ήχου και το power button. Στην αριστερή πλευρά συναντάμε μπόλικες θύρες, όπως την έξοδο ακουστικών, micro HDMI για σύνδεση με τηλεόραση, mini USB για φόρτιση, μια mini USB 3.0 που λειτουργεί για σύνδεση συσκευών μέσω OTG καθώς και την είσοδο καρτών μνήμης micro SD. Η τελευταία είναι σχεδόν απαραίτητη, λόγω του περιορισμένου αποθηκευτικού χώρου που προσφέρει το Magic. Καθώς μάλιστα φορτίζει μέσω micro USB, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και κάποιο power bank για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την αυτονομία του. Αλλά με αυτό θα ασχοληθούμε αργότερα. Στη δεξιά πλευρά συναντάμε τα ηχεία, τα οποία ακριβώς επειδή είναι εκεί, δεν δημιουργούν την αίσθηση του στερεοφωνικού ήχου όταν βάλουμε κάτι να παίξει, ενώ και η έντασή τους θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Όσον αφορά στη μπροστινή πλευρά της οθόνης, η οποία είναι αφής -φυσικά- βρίσκουμε ένα πλήκτρο αφής με το λογότυπο των Windows που παίζει το ρόλο του Start button όταν είμαστε στο λειτουργικό της Microsoft, αλλά λειτουργεί και σαν home button σε περιβάλλον Android. Η ίδια η οθόνη λειτουργεί σε ανάλυση Full HD, προσφέροντας υψηλή ευκρίνεια, καλή φωτεινότητα και ικανοποιητική χρωματική απόδοση. Επιπλέον, οι γωνίες θέασης είναι άριστες και το μόνο που μας προβληματίζει ελαφρώς είναι το γεγονός ότι είναι αρκετά ανακλαστική η επίστρωσή της, με αποτέλεσμα πολλές φορές να καθρεπτίζεται το περιβάλλον μας πάνω της.



Όπως είπαμε και νωρίτερα, η οθόνη είναι αποσπώμενη από το πληκτρολόγιο, με τον μηχανισμό ασφάλισης να χρησιμοποιεί τόσο δυο οδηγούς από το πληκτρολόγιο που «σφηνώνονται» στις σχετικές θέσεις της οθόνης, όσο και με ένα μαγνήτη που συγκρατεί τα δυο τμήματα μεταξύ τους. Έτσι, μπορεί κανείς να έχει τη μια στιγμή ένα tablet, αφαιρώντας την οθόνη και την άλλη να έχει ένα notebook, τοποθετώντας τη πάνω στο πληκτρολόγιο, το οποίο παρέχει και δυο κανονικές θύρε USB για σύνδεση εξωτερικών συσκευών. Από πλευράς μεγέθους, το keyboard είναι ικανοποιητικό, διαθέτοντας σχεδόν το σύνολο των βασικών πλήκτρων (πλην του αριθμητικού) ενώ χρησιμοποιώντας συνδυασμούς με το Fn έχουμε και επιπλέον λειτουργίες. Από πλευράς απόδοσης, το πληκτρολόγιο κάνει σχετικά καλά τη δουλειά του, με το spacing μεταξύ των πλήκτρων να είναι καλό, αλλά θα θέλαμε τα πλήκτρα να είχαν ελαφρώς μεγαλύτερη βύθιση. Κάτι ακόμα που θα θέλαμε θα ήταν το πληκτρολόγιο να έχει και δική του μπαταρία, ώστε το Magic να χρησιμοποιεί δυο για να αντέχει περισσότερο. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, όμως έτσι διατηρείται και το συνολικό βάρος σε περισσότερο φυσιολογικά επίπεδα. Όσον αφορά τώρα στην ισορροπία του Magic όταν λειτουργεί σαν notebook, μπορεί το μεγαλύτερο βάρος να βρίσκεται στην οθόνη, όμως ακόμα και όταν αυτή ανοίγει στο μέγιστο (περίπου 100-110 μοίρες), δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσει το Magic προς τα πίσω.



Πέρα από το γεγονός πως το Magic λειτουργεί σαν convertible, είναι ένα από τα λίγα συστήματα στην Ελληνική αγορά που τρέχει δυο λειτουργικά συστήματα, Android 5 και Windows 10, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο κάτοχό του να τρέξει ανά πάσα στιγμή αυτό που θα του κάνει καλύτερα τη δουλειά. Αν χρειάζεται εφαρμογές Windows, φορτώνει το λειτουργικό της Microsoft, ενώ στη περίπτωση που αναζητά κάτι ποιο ελαφρύ σε απαιτήσεις (αλλά και τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία) ,φορτώνει το Android. Η σχετική επιλογή είναι διαθέσιμη κάθε φορά που κάνει boot το σύστημα, ενώ υπάρχει και άμεση δυνατότητα επιλογής επανεκκίνησης σε Android μέσα από τα Windows 10. Πέρα από τα άπειρα καλά που έχει μια τέτοια σύνθεση, το Magic έχει ένα μειονέκτημα, το οποίο οφείλεται στον περιορισμένο -εξ αρχής- αποθηκευτικό του χώρο. Τα συνολικά 32GB είναι μοιρασμένα εξίσου στα δυο λειτουργικά, με τα διαθέσιμα για αποθήκευση σε καθένα από αυτά να είναι περίπου 6-7GB. Στη περίπτωση του Android θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σχετικά ικανοποιητικά για εγκατάσταση εφαρμογών, αλλά σε περιβάλλον Windows 10 είναι πραγματικά πολύ λίγα.



Εδώ έρχεται και η χρησιμότητα της θύρας MicroSD, μέσω της οποίας μπορεί να αυξηθεί η χωρητικότητα εγκατάστασης, αν και σίγουρα η ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής σε μια κάρτα δε μπορεί να συγκριθεί με αυτή ενός ενσωματωμένου αποθηκευτικού μέσου. Βέβαια, πάντα είναι διαθέσιμες και οι θύρες USB για τοποθέτηση εξωτερικών σκληρών δίσκων και USB flash drives, στα οποία ο χρήστης μπορεί να έχει τα μεγάλα και πολλά αρχεία όπως βίντεο και φωτογραφίες. Όπως και να το κάνουμε όμως ο διαθέσιμος χώρος είναι λίγος και έτσι απαιτείται προσοχή από πλευράς χρήστη στο τι θα βάλει και που. Αφήνοντας στην άκρη το κομμάτι της αποθήκευσης και πηγαίνοντας στη χρηστικότητα, η αλήθεια είναι πως το Magic μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Τα υποσυστήματα που κρύβονται στο εσωτερικό του είναι αυτά που θα περίμενε κανείς από ένα τέτοιο σύστημα, δηλαδή επεξεργαστής Atom της Intel με αντίστοιχο υποσύστημα γραφικών. Όμως τα 4GB μνήμης δίνουν σημαντική βοήθεια ούτως ώστε τόσο το Android όσο και τα Windows 10 να τρέχουν απροβλημάτιστα τις διάφορες εφαρμογές. Δε περιμένει κανείς video editing και Photoshop μεγάλων αρχείων, ωστόσο όλες οι καθημερινές εργασίες, η περιήγηση στο Internet και η θέαση ταινιών πραγματοποιούνται απρόσκοπτα και στα δυο λειτουργικά. Επιπλέον, σαν added value, στο Android λειτουργικό συναντάμε και όλη τη σουίτα εφαρμογών της MLS, με τη βοηθό MAIC που καταλαβαίνει ελληνικά αλλά και τους χάρτες πλοήγησης της MLS. Στο κομμάτι της αυτονομίας τέλος, το Magic θα προσφέρει 5-8 ώρες συνεχούς χρήσης -ανάλογα με το τύπο χρήσης και το λειτουργικό- και περίπου 2 μέρες αναμονής.



Τo MLS Magic δεν κάνει μαγικά, όμως καταφέρνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του χρήστη. Με τα πολλαπλά του πρόσωπα προσαρμόζεται σε διάφορες συνθήκες χρήσης και μπορεί να γίνει ένα καλός σύντροφος σε δουλειά και διασκέδαση.  Τις περισσότερες ώρες θα τις περάσει σε περιβάλλον Android, όπου και η απόδοσή του είναι καλύτερη, αλλά και στα Windows, μπορεί να αντεπεξέλθει σαν ένα μικρό notebook.


 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Διπλή χρήση notebook/tablet
  • Φόρτιση από USB
  • Καλη οθόνη
  • Δυο λειτουργικά συστήματα
  • Επαρκές hardware
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μέτρια αυτονομία
  • Ηχεία στη μια μόνο πλευρά
  • Μικρός αποθηκευτικός χώρος
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*