Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

MSI B360M Mortar Review

*
Η Intel εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη στο χώρο των επεξεργαστών, αν και τα τελευταία χρόνια έχει βρει σκληρό αντίπαλο στο πρόσωπο της AMD. Ακόμα και έτσι όμως, αποτελεί για πολύ κόσμο τη πρώτη λύση στο τομέα των επεξεργαστών, οι οποίοι φυσικά απαιτούν τα αντίστοιχα motherboard. Με την έλευση των νεώτερης (8ης και 9ης) γενιάς Core επεξεργαστών, νέα chipset έκαναν την εμφάνισή τους. Το MSI B360M Mortar αποτελεί ένα χαμηλού κόστους chipset που απευθύνεται σε χρήστες με τυπικές απαιτήσεις και είναι αυτό που βρίσκεται στη καρδιά του παρόντος motherboard της MSI.



Για όσους δε γνωρίζουν, σε σχέση με ένα high end chipset όπως το Z370, υστερεί σε αρκετά πράγματα με το σημαντικότερο να είναι το γεγονός ότι δεν υποστηρίζει overclocking. Ακόμα και αν κανείς βάλει πάνω ένα K επεξεργαστή, δε μπορεί να κάνει overclocking σε αυτόν ενώ και οι μνήμες δε μπορούν να χρονιστούν πάνω από τα 2666Mhz. Υπάρχουν και άλλες ελλείψεις, όπως για παράδειγμα η υποστήριξη μιας κάρτας γραφικών και ο μικρότερος μέγιστος αριθμός θυρών USB. Όπως είναι κατανοητό, τα παραπάνω καθιστούν το B360M Mortar μια βασική λύση για χτίσιμο υπολογιστή. Ο χρήστης μπορείς να βάλει οποιοδήποτε CPU 8ης και 9ης γενιάς σε socket 1151, αν και μάλλον προορίζεται για συνεργασία με μέσου/χαμηλού κόστους CPUs.



Το board ακολουθεί διάταξη micro ATX και από πλευράς υποστήριξης καρτών, διαθέτει 4 PCI-Express, εν των οποίων οι 2 είναι πλήρους μήκους (μια x16 και μια x4) και τις άλλες 2 να είναι μικρού μήκους PCI-E x1, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τοποθέτηση καρτών επέκτασης. Η MSI έχει «ντύσει» τη βασική PCI-E x16 με μεταλλικό περίβλημα που ονομάζει Steel Armor, το οποίο ενισχύει την ανθεκτικότητά της, μειώνοντας στο ελάχιστο την πιθανότητα να σπάσει από το μεγάλο βάρος μιας GPUs. Πηγαίνοντας στις θύρες επικοινωνίας, θα βρούμε στο πίσω από μέρος 2 USB 3.1 Gen1, μια USB 3.1 Gen 2, μια Type-C και 2 απλές USB 2. Επιπλέον, συναντάμε μια PS/2 για πληκτρολόγιο ή ποντίκι, HDMI+DVI+Display Port για την υποστήριξη του ενσωματωμένου στον επεξεργαστή υποσυστήματος, μια Gigabit LΑΝ και τη γνωστή πεντάδα αναλογικών εισόδων/εξόδων ήχου μαζί με μια οπτική. Όλο το σύστημα ήχου χαρακτηρίζεται σαν Audio Boost . Υποστηρίζεται από το Realtek ALC892 chip, το PCB που αφορά τον ήχο είναι απομονωμένο από τα υπόλοιπα κυκλώματα, χρησιμοποιούνται ειδικά σχεδιασμένοι για παραγωγή ήχου πυκνωτές, διπλός ενισχυτής για χρήση ακουστικών με εξειδικευμένα headers για την έξοδο ακουστικών στη πρόσοψη του case και άλλα τέτοια καλούδια. Επιπλέον, υπάρχει και μια διάταξη με LED φωτισμό που διαχωρίζει το ολοκληρωμένο του ήχου, με το χρήστη να μπορεί να αλλάξει τα χρώματα και πως φωτίζει μέσω software. Όσον αφορά τώρα στον τομέα σύνδεσης αποθηκευτικών μέσων, προσφέρει 4 θύρες SATA III ενώ πέρα από αυτές βρίσκουμε και δυο M.2.



Όσον αφορά στην υποστήριξη μνήμης, βρίσκουμε τέσσερις θέσεις DDR4 (έως 64GB), με το chipset να υποστηρίζει μνήμες στα 2666Μhz. Χάρη στο DDR4 Boost, μια ειδικού τύπου σχεδίαση του PCΒ γύρω από τα Dimm,, η MSI υπόσχεται σταθερότητα σε υψηλές συχνότητες, κάτι που επιτυγχάνεται από το διαχωρισμό του εν λόγω κυκλώματος από τα υπόλοιπα. Κάτι άλλο που συναντάμε στο board, είναι το One click VR, μια αυτόματη μέθοδος overclocking που χρονίζει όλα τα απαραίτητα υποσυστήματα στα μέγιστα ρολόγια, για τις βέλτιστες επιδόσεις. Από εκεί και πέρα, έχουμε τα κλασσικά της εταιρείας, όπως μεγάλη προσοχή στα υλικά που έχει χρησιμοποιήσει, τα οποία περιλαμβάνουν υψηλής ποιότητας μεταλλικούς πυκνωτές, dark chockes και γενικότερα ποιοτικά components, τα οποία διασφαλίζουν την καλή λειτουργία του board ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Με κόστος που βρίσκεται στα €100, το B360M Mortar μπορεί να αποτελέσει μια καλή λύση για όσους ζητούν ένα φθηνό PC. Προσθέτοντας σε αυτά 16GB DDR4 μνήμης (€140), ένας Core i3 8100 (€150) και μια GTX1050Ti (€180), ο χρήστης μπορεί να έχει ένα ικανοποιητικό PC με κόστος που δε θα ξεπεράσει τα €800-€900 ανάλογα τα case/PSU/δίσκο που θα επιλέξει. Σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι ενσωματώνει φωτισμό αλλά και το ότι μπορεί να συνδεθεί και με RGB Led strip, μπορεί να δημιουργήσει και ξεχωριστή εμφάνιση στο εσωτερικό του case. 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Led φωτισμός
  • Χαμηλό κόστος
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Λίγες θύρες
  • Μή υποστήριξη overclocking
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*