Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Microsoft All-In-One Media Keyboard Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Microsoft

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Microsoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Microsoft Hellas

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Microsoft All In One Media Keyboard είναι αυτό ακριβώς που ορίζει το όνομά του, δηλαδή η προσπάθεια της Microsoft να ενσωματώσει σε μια ασύρματη συσκευή, πληκτρολόγιο, ποντίκι και δυνατότητα ελέγχου πολυμέσων, με ένα λογικό κόστος απόκτησης. Και σε μεγάλο βαθμό το πετυχαίνει. Αφαιρώντας το πληκτρολόγιο από τη συσκευασία, παρατηρούμε αμέσως την απουσία “ποδιών” για το ανασήκωμα του πληκτρολογίου. Είναι αρκετά παράξενο μιας και υπάρχει ξεκάθαρα χώρος για τις δύο μικρές εγκοπές που θα φιλοξενούσαν το μηχανισμό. Παρόλα αυτά η Microsoft φρόντισε, δίνοντας κυμαινόμενο πάχος στο πληκτρολόγιο, να δώσει μικρή κλίση προκειμένου να γίνει λίγο πιο ξεκούραση η πληκτρολόγηση. Ανοίγοντας το καπάκι για να τοποθετήσουμε τις μπαταρίες ανακαλύπτουμε μια μικρή εσοχή όπου αποθηκεύεται ο μικροσκοπικός ασύρματος δέκτης. Μια πολύ έξυπνη λύση που δεν αφήνει πολλά πράγματα στην τύχη.

Το παρουσιαστικό του All In One Keyboard είναι απλό χωρίς να έχει γίνει καμία προσπάθεια εντυπωσιασμού με πολύχρωμα πλήκτρα, εξεζητημένες σχεδιαστικές γραμμές και ανατομικές καινοτομίες. Στα δεξιά υπάρχει το μεγάλο touchpad που καταλαμβάνει το χώρο που υπό άλλες συνθήκες θα διατίθετο για αριθμητικός πληκτρολόγιο και δίπλα σε αυτό υπάρχει ένας τυπικός διακόπτης on/off. Το touchpad είναι αρκετά μεγάλο για να επιτρέψει άνετη κίνηση στα δάχτυλα, με δυνατότητες multitouch και λειτουργίες click. Παρόλο που η επιφάνεια ενσωματώνει ένα κουμπί πίεσης και όχι δύο όπως θα περίμενε κανείς, τα clicks δεν μπερδεύονται ποτέ μεταξύ τους. Στην επάνω αριστερή άκρη του σκελετού υπάρχει και ένα μικρό στρογγυλό κουμπί που λειτουργεί σαν εναλλακτικό αριστερό click. Στην αρχή αυτό φαίνεται περιττή προσθήκη όμως με λίγη χρήση γίνεται προφανές ότι το touchpad δεν είναι αρκετά ακριβές με τη θέση του κέρσορα και αρκετά συχνά το tap ή το click όλης της επιφάνειας μετατοπίζει ελάχιστα τη θέση του. Είναι προτιμότερο λοιπόν να κάνουμε τα περισσότερα πατήματά μας με το συγκεκριμένο στρογγυλό κουμπάκι παρά με το trackpad. Το touchpad υποστηρίζει και όλα τα gestures των Windows 8 σε συσκευές με οθόνη αφής.
Πίσω από το καπάκι για τη θέση των μπαταριών υπάρχει μια μικρή μαγνητική εσοχή στην οποία μπορεί να αποθηκευτεί το USB dongle.
Περνώντας τώρα στα πλήκτρα και τη διάταξή τους, αυτά βρίσκονται αρκετά κοντά μεταξύ τους και παρόλο που τα λάθος keystrokes δεν “ευνοούνται”, η παρατεταμένη χρήση κουράζει τα χέρια και τους καρπούς. Τα ίδια τα κουμπιά έχουν ικανοποιητικό μέγεθος και είναι χαμηλού προφίλ που παραπέμπει σε laptop. Το touchpad δεν εμποδίζει κατά την πληκτρολόγηση αλλά είναι φανερό ότι έχει κλέψει πολύτιμο χώρο με κύριο θύμα τα βελάκια, που είναι εξαιρετικά μικρά. Σημειώνονται τρεις μεγάλες απουσίες αφού τα home, insert και end δεν κατάφεραν να βρουν τη θέση τους στη συσκευή. Τα τρία προγραμματιζόμενα πλήκτρα που βρίσκονται επάνω ακριβώς από την επιφάνεια αφής έρχονται ρυθμισμένα ως Internet Browser, Music και My Computer. Το τέταρτο και τελευταίο προγραμματιζόμενο πλήκτρο είναι το F4 που έχει και το εικονίδιο του sleep για την ομώνυμη λειτουργία. Όλα (σχεδόν) αυτά αλλάζουν μέσα από την εφαρμογή Μicrosoft Mouse And Keyboard Settings (παρέχεται ως ξεχωριστό download) και με αυτό καταφέρνουμε να ρυθμίσουμε λειτουργίες ακόμη και για συγκεκριμένες εφαρμογές. Εκτός αν πρόκειται για το πλήκτρο F4. Εξ ορισμού ενεργοποιεί το sleep mode αντί να λειτουργεί ως function key. Για να συμβεί το τελευταίο, πρέπει να ενεργοποιήσουμε πρώτα το πλήκτρο Fn, αντίθετα με ό,τι μας έμαθαν τόσα και τόσα πληκτρολόγια πριν από το εν λόγω. Η αναστροφή αυτή δεν διορθώνεται από επίσημο λογισμικό και ισχύει για όλα τα F-keys.



Η χρηστικότητα του πληκτρολογίου γίνεται αντιληπτή σε περιβάλλον σαλονιού και εδώ τα φαινομενικά μειονεκτήματα του All In One Media Keyboard γίνονται πλεονεκτήματα και αποκαλύπτουν την πραγματική του αξία. Δεν υπάρχουν ποδαράκια που να μπλέκονται στις ίνες από κουβέρτες ή ρούχα, το όχι τόσο ακριβές trackpad συγχωρεί τα λάθη που γίνονται όταν προσπαθούμε να κάνουμε scroll σε μη επίπεδη επιφάνεια και το στρογγυλό κουμπί για το αριστερό click αρχίζει και πατιέται όλο και περισσότερο. Έτσι δεν φαίνεται και η αδυναμία του πληκτρολογίου να παρακολουθήσει περισσότερα από 3 ταυτόχρονα πατημένα πλήκτρα. Με μια μόνο συσκευή ομαδοποιούμε ό,τι χρειάζεται για να μην μπλεχτούμε με καλώδια, πολλαπλές συσκευές και νεύρα.


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Όλα-σε-ένα λύση
  • Οικονομικό
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μέτρια αίσθηση πληκτρολόγησης
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • alex4444
    • Επανέρχομαι μετα απο καποιο καιρο χρησης του με γνωμη.

      Πολυ βολικο, αθορυβο και αρκετα ποιοτικη κατασκευη για τα χρηματα που ζηταει. Το trackpad επισης λειτουργει αρκετα καλα και αντικαθιστα το ποντικι ευκολα στις περισσοτερες λειτουργιες. Μου αρεσει πολυ το κλικ του που ειναι παρμενο απο την apple, το θεωρω ανωτερο απο πολλα λαπτοπ, ενω τα multi touch gestures ειναι πολυ χρησιμα.

      Τα μειονεκτηματα του ειναι στην ουσια και τα πλεονεκτηματα του, δηλαδη το μεγεθος. Δεν ειναι για πολυωρη πληκτρολογηση, δεν ειναι για gaming. Αυτα, ευχαριστω τον reviewer γιατι μου ελυσε τα χερια :)

*