Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

PS4 Slim Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • PS4
    • 3+ pegi 3+
      • 8.9 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (104)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://gr.playstation.com/ps4/ FOLLOWERS 379 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
*
Μπορεί το PS4 Pro να «κλέβει» τα φώτα της δημοσιότητας αυτή την εποχή απόλυτα λογικά), ωστόσο η Sony έχει ρίξει στην αγορά και…τον αντικαταστάτη του απλού μοντέλου, το PS4 Slim. Η νέα -πιο λεπτή- έκδοση της κονσόλας ανακοινώθηκε στο ειδικό event που έγινε στη Νέα Υόρκη και έρχεται να αναλάβει τα ηνία πλέον στο οπλοστάσιο της ιαπωνικής εταιρείας. Το νέο μοντέλο διατηρεί τις δύο επιφάνειες που ενώνονται μεταξύ τους, αλλά στο εξωτερικό του περίβλημα συναντάμε αλλαγές.



Οι άκρες της κονσόλας είναι πλέον καμπυλωτές, ενώ υπάρχει διαφορά και στην αναλογία των πλευρών. Το πάχος έχει κατέβει κάτω από τα 40mm (σε σχέση με τα 50mm του αρχικού μοντέλου), ενώ ο όγκος της κονσόλας είναι συνολικά 45% μικρότερο. Αλλαγές έχουμε και στο βάρος, το οποίο από τα 2,8 κιλά έπεσε στα 2,1. Τα δυσδιάκριτα πλήκτρα Power και Eject του αρχικού μοντέλου έχουν αντικατασταθεί με ένα οβάλ και ένα κυκλικό που βρίσκονται στο μπροστινό τμήμα της κάτω «πλάκας», ενώ στο επάνω μέρος δεν βρίσκουμε πλέον και τη φωτιζόμενη μπάρα LED.

Οι δύο USB θύρες στο μπροστινό τμήμα έχουν χωριστεί μεταξύ τους, με τη μία να βρίσκεται ακριβώς δεξιά από το Blu-ray drive και την άλλη στην τέρμα δεξιά γωνία της πρόσοψης. Στο κάτω μέρος υπάρχουν οι βάσεις του συστήματος που πλέον έχουν το σχήμα των action buttons του DualShock (όπως και στο PS4 Pro), ενώ αλλαγές έχουμε και στο hardware. Το SoC του PS4 παραμένει ίδιο με αυτό της αρχικής έκδοσης, ωστόσο έρχεται με μέθοδο ολοκλήρωσης 16nm της TSMC, κάτι που του επιτρέπει να έχει πολύ μικρότερο θερμικό φορτίο και χαμηλότερη κατανάλωση. Αυτό επέτρεψε στη Sony να μειώσει και το χώρο του τροφοδοτικού, το οποίο έχει ισχύει 165W. Από πλευράς μνήμης και επεξεργαστή δεν έχουμε καμία διαφορά.

Οι είσοδοι/έξοδοι παραμένουν ίδιες εκτός της οπτικής που έχει αφαιρεθεί πλέον. Άρα, ο ήχος μεταφέρεται οπουδήποτε μόνο μέσω της θύρας HDMI. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, η νέα κονσόλα υποστηρίζει WiFi ac dual-band και Bluetooth 4.0, ενώ ο δίσκος των 500GB ή του 1TB που θα βρείτε σε διάφορα πακέτα είναι αφαιρούμενος. Το PS4 Slim έρχεται με το νέο DualShock 4 που φέρει τη διακριτική γραμμή στο touch pad (για να φαίνεται το χρώμα που εκπέμπεται από το περιφερειακό), το βελτιωμένο υλικό κατασκευής στην πλάτη που το κάνει να γλιστράει λιγότερο, αλλά και με τη δυνατότητα σύνδεσης με το σύστημα μέσω USB για την επίτευξη ακόμη μικρότερου lag.

Δείτε στη συνέχεια ένα video, στο οποίο παρουσιάζουμε με τον Δημήτρη Καρέτσο τι θα βρείτε στο κουτί αγοράς, αλλά και το ίδιο το σύστημα.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
15 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • stefoukos
    • Ωραίο βιντεακι εγω θα πω πως δεν υπάρχει λόγος να παρεις σλιμ μοντέλο μόνο το προ αξίζει τώρα αν το σλιμ το πουλαγανε στα 200 θα εκανε δουλειά

    • Nicholas
    • Συμφωνώ με stefoukos. Ένας που δεν έχει PS4 και σκοπεύει να αγοράσει, (όπως εγώ π.χ.) Σε καμία περίπτωση δεν θα κοιτάξω το slim, κι' ας μην έχω 4Κ TV. Σαφώς και θα πάρω το Pro.

    • joehok
    • ετσι πιστευα και γω αλλα βγηκαν αναφορες που λενε οτι μερικα και οχι πολλα παιχνιδια τρεχουν χειροτερα στο pro επειδη αναγκαζεται οταν δεν εχει 4k τηλεοραση να τα κανει downgrade ...για να συμβαδισει με την αναλυση... θα δειξει το κοντινο μελλον....

    • Nicholas
    • Δεν το πολυπιστεύω αυτά joehok, από την στιγμή που έχει επιλογές στα γραφικά και για το επιθυμητό frame rate, π.χ. σε trailer του Tomb Raider, είδα πως έχει επιλογή για υψηλά fps, και όντως το παιχνίδι είχε τελείως διαφορετική εικόνα στα 60 fps, που το απλό PS4 δεν τα πιάνει με τίποτα. Αλλά και σε κριτικές από γνωστά sites του χώρου, όλοι λένε πως εάν κάποιος σκοπεύει να αγοράσει PS4, τότε το Pro είναι μονόδρομος.

    • Nicholas
    • Και εντάξει, ας υποθέσουμε πως 2-3 παιχνίδια από τα παλιά, στο pro να εμφανίζουν κάποια προβληματάκια πιθανότατα λόγω όχι τόσο καλοφτιαγμένου patch. Τα μελλοντικά παιχνίδια που θα βγουν μετά από 6 μήνες, 1 χρόνο κ.λ.π. Είμαι σίγουρος πως στο Pro θα δείχνουν πολύ καλύτερα, ενώ το απλό PS4, πλέον θα αγκομαχάει για να κρατήσει ένα αξιοπρεπές frame rate.

    • yaponvezos
    • @joehok

      Δεν έχεις καταλάβει σωστά. Όταν τρέχει κάτι χειρότερα είναι επειδή τρέχει σε υψηλότερη ανάλυση, είτε τη ρίξει μετά για να ταιριάξει στην οθόνη είτε όχι. Αυτό είναι θέμα μόνο σε τίτλους που δεν δίνουν ξεχωριστές ρυθμίσεις για υψηλή ανάλυση και 1080p, αλλά έχουν μία, βαράνε όσο πιο ψηλά μπορούν και ό,τι γίνει.

    • Spinnet
    • Ωραία και κατατοπιστική παρουσίαση. Προσωπικά, ως υποψήφιος κάτοχος PS4 για πρώτη φορά θα προτιμήσω με κλειστά μάτια το Slim έναντι του Pro. Οι λογοι αρκετοί: 1) δεν με έχουν πείσει για σημαντική οπτική βελτίωση στο Pro (έλπιζα σε 1080/60 και απογοητεύτηκα), ιδιαίτερα όντας κάτοχος μιας πτωχής Full HD τηλεόρασης, 2) οι μικρότερες διαστάσεις, το μικρότερο βάρος και (κυρίως) η πιο ήσυχη λειτουργία κάνουν το slim μια πιο "living room friendly" συσκευή, 3) η χαμηλότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανακουφίζει την τσέπη και είναι και πιο οικολογική, όπως και να το κάνουμε, 4) η χαμηλότερη τιμή, 5) το μηδαμινό ενδιαφέρον για VR πρώτης γενιάς, είναι ακόμα πολύ άγουρο.

    • yaponvezos
    • @blackmore

      Όχι γιατί δεν αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί εσωτερικά το σύστημα. Αν ο developer είχε ξεχωριστά settings για 720p, τότε θα μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο.

      @Spinnet

      Η απογοήτευση που δεν είναι αυτονόητο το 1080p60 είναι λογική. Διαφορά σε 1080p έχει όμως (εφόσον έχει τέτοια ρύθμιση το παιχνίδι βέβαια). Η τηλεόρασή σου δεν είναι θέμα. Και όντως, δεν πρόκειται να συγκλονιστείς από τίτλο PS VR στην παρούσα.

      Η τιμή από την άλλη είναι κάπως σχετική υπόθεση. Γιατί η πραγματική διαφορά είναι γύρω στα 50 αν συγκρίνεις PS4 και PS4 Pro με 1TB.

    • periklis
    • μάγκες, εγω εχω το c-chassis και εχω το κεφάλι μου ησυχο. Σλιμ και pro αυτα ειναι κολπα αγορας για να πουλάνε οι εταιρίες. Σιγα τις διαφορες...πρεπει να εχεις την σουπερ 4κ τηλεόραση για να δεις διαφορές αξιοπροσεχτες...
      Εγώ αν δεν ειχα ps4 και ηθελα να πάρω, θα επαιρνα οτι με συμφαιρει η τσέπη μου. Αυτη τη στιγμη μπορει να βρει κανεις ps4 καινουριο με 230 ευρω. γιατι λοιπον να παει να δωσει 300 η 400 ευρω για κατι που δεν ειναι ακομα ετοιμο να κανει τη διαφορα???
      αποψεις ειναι αυτες θα μου πεις....οκ......

    • joehok
    • Ορισμένα παιχνίδια τρέχουν σε υψηλότερη ανάλυση από την Full HD με την εικόνα να γίνεται scale down για τηλεοράσεις 1080p –διαδικασία γνωστή ως super-sampling- ώστε να είναι ευκρινέστερη, ωστόσο αυτή η διαδικασία απαιτεί αρκετή ισχύ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό πηγαίνει ενάντια στις τεχνικές απαιτήσεις της Sony σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται από τους gamers developers να δημιουργούν παιχνίδια που τρέχουν στο PS4 Pro με το ίδιο ή υψηλότερο frame rate από το πρωτότυπο PS4.

      εγω αυτα διαβασα σε αρθρο και κραταω επιφυλαξεις οπως παντα.....θα δουμε.....παντως γνωριζω οτι ενω εχω hd ready και οχι hd full δεν κερδιζω σε frames env κανονικα χαλαρωνει η αναλυση μ...

    • yaponvezos
    • @joehok

      Αυτό ακριβώς περιέγραψα πιο πάνω. Αρχικά έγραψες ότι η διαφορά στην απόδοση προκύπτει από το downscale και σε αυτό σε διόρθωσα. Διότι το downscale δεν κοστίζει σε πόρους. Οπότε το πρόβλημα είναι στο ζύγι μεταξύ υψηλότερης ανάλυσης, ρυθμίσεων γραφικών και απόδοσης.

      Για να κερδίσεις σε frames πρέπει να έχει τέτοια ρύθμιση το παιχνίδι. Όταν έχει, κερδίζεις. Αν όχι, όπου και να βάλεις το Pro δεν πρόκειται να κερδίσεις frames.

      @blackmore

      Αυτό έχει να κάνει με το πώς έχει στήσει η MS τον emulator. Ένα μηχάνημα μπορεί να είναι δυνατότερο αλλά αν θέλει η εταιρεία αφήνει να μεταφραστεί σε κάτι επί του πρακτέου η διαφορά αυτή, με την ανάλογη δουλειά στον emulator. Όπως π.χ. το PS3 έκανε scale κ.λπ. σε τίτλους PS2. Θα μπορούσε να μην το κάνει κι ας είχε διαθέσιμη ισχύ.

      Το ότι είναι ξεκλείδωτο το frame rate δεν είναι αυτόματα ιδανικό πάντως. Γιατί η σταθερότητα μπορεί να είναι σημαντικότερη. Και όταν κάποιος μιλάει για "ξεκλείδωτο", εννοεί ότι πάει πάνω κάτω όλη την ώρα, ανάλογα με το ζόρι.

*