Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Samsung Galaxy A3 (2016)

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Samsung

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Samsung

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Samsung

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Samsung Galaxy A3 (2016)
      • 7.5 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (2)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http:// FOLLOWERS 1 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7.5

    ENTERNITY SCORE
*
Πριν φτάσουμε στη παρουσίαση των νέων S7/S7 Edge, η Samsung έφερε στα καταστήματα την ανανεωμένη σειρά των Galaxy A, μια σειρά που μετά το αρχικό A και τη προσθήκη των A3/A5, κατάφερε να ξεχωρίσει στη mid-range κατηγορία. Το νέο A3 έρχεται να αντικαταστήσει το προκάτοχό του, βασιζόμενη στην ίδια φιλοσοφία και φέρνοντας σχεδιαστικές λεπτομέρειες που προέρχονται από τα flagship της εταιρείας.



Το A3 πρακτικά έρχεται να αντικαταστήσει πλήρως τη σειρά Galaxy S Mini της εταιρείας και με αυτή τη λογική θα το αποκτήσει κανείς. Πρόκειται για ένα φυσιολογικού μεγέθους smartphone με ποιότητα κατασκευής εφάμιλλη των Galaxy S, αφού η εταιρεία χρησιμοποιεί αλουμίνιο και γυαλί. Αν αφήσουμε στην άκρη το μικρότερό του μέγεθος, θυμίζει πάρα πολύ S6, με τις στρογγυλεμένες γωνίες, το 2,5D γυαλί που αγκαλιάζει στις άκρες του το αλουμίνιο, το ένα κεντρικό φυσικό πλήκτρο ανάμεσα στα δυο φωτιζόμενα capacitive και την κάμερα στο πίσω μέρος που εξέχει ελάχιστα από το σώμα. Με διαγώνιο οθόνης στις 4,7’’, διατηρεί πολύ μικρές διαστάσεις και έτσι εύκολα μπορεί κανείς να το κρατήσει και χρησιμοποιήσει με το ένα χέρι. Τα πλήκτρα ελέγχου της έντασης ήχου βρίσκονται στην πάνω αριστερή πλευρά, ίσως λίγο υψηλότερα από όσο θα θέλαμε, αφού για να φτάσουμε το πάνω πλήκτρο ο δείκτης πρέπει να τεντωθεί λίγο. Το power βρίσκεται δεξιά και ακριβώς από κάτω είναι η θέση για τη κάρτα SIM παρέα με τη θύρα micro SD που δέχεται κάρτες έως 128GB. Είναι πιθανό να χρειαστείτε μια, αφού τα 16GB που ενσωματώνει η συσκευή είναι μάλλον λίγα, πόσο μάλλον όταν τα ελεύθερα είναι λιγότερα από δέκα. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι δυο κάθετες πλευρές, κάνουν μια μικρή εσοχή στο μεγαλύτερο μέρος του μήκους τους, κερδίζοντας έτσι 1-2mm πλάτους και έτσι το χέρι αγκαλιάζει ευκολότερα τη συσκευή.



Στο κάτω μέρος του τηλεφώνου έχουμε έξοδο ακουστικών, τη micro USB, τρύπες για το ηχείο και το ένα από τα δυο μικρόφωνα, με το δεύτερο να βρίσκεται στο πάνω μέρος. Η οθόνη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης, με τις κάθετες πλευρές να απέχουν ελάχιστα από την άκρη. Σε συνδυασμό με το στρογγυλεμένο γυαλί, η αίσθηση που μεταφέρεται στο χρήστη είναι πως τα περιθώρια είναι σχεδόν μηδαμινά. Πάνω από την οθόνη είναι το γνωστό λογότυπο της Samsung με το κεντρικό ακουστικό και τη selfie cam, ενώ κάτω από αυτή η βασική τριάδα πλήκτρων ελέγχου. Η πλάτη δεν αφαιρείται και έτσι ο χρήστης δεν έχει πρόσβαση στη μπαταρία των 2300mAh, η οποία όμως οφείλουμε να ομολογήσουμε πως επαρκεί για χρήση που μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 2 μέρες. Η αυτονομία είναι ένα από τα σημαντικά ατού της συσκευής, και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο ίδιο το hardware. Η οθόνη είναι τεχνολογίας Super AMOLED και λειτουργεί σε ανάλυση 720p, με την πυκνότητα να ξεπερνάει τα 300ppi. Χρωματικά, είναι εξαιρετική (όπως άλλωστε όλα τα AMOLED panel), με την άπειρη αντίθεση να δίνει στα χρώματα ένα ολοζώντανο τόνο. Από πλευρά φωτεινότητας τα καταφέρνει μια χαρά, χωρίς όμως να εντυπωσιάζει. Ο συνδυασμός HD ανάλυσης, Super Amoled panel και μικρής διαγωνίου σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο ώστε η αυτονομία να βρίσκεται στα ύψη, ειδικά αν αναλογιστούμε πως το Galaxy S6 έχει ελαφρώς μεγαλύτερη μπαταρία (2550mAh) με τα υπόλοιπα specs να είναι σαφώς περισσότερο απαιτητικά.



Στα ενδότερα της συσκευής τώρα, η ευρωπαϊκή έκδοση του τηλεφώνου έρχεται με έναν τετραπύρηνο Exynos επεξεργαστή της Samsung που συνοδεύεται από μόλις 1,5GB μνήμης. Πραγματικά δε μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο που η εταιρεία δεν έβαλε -έστω- 2GB μνήμης, ποσό που πλέον θεωρείται το minimum για ένα Android smartphone. Ο επεξεργαστής μπορεί να τα καταφέρνει σε γενικές γραμμές καλά, όμως όταν αρχίζουμε να ανοίγουμε πολλές εφαρμογές και να τις χρησιμοποιούμε εναλλάξ, το λειτουργικό αρχίζει τις καθυστερήσεις. Κάτι λογικό, αφού η μνήμη τελειώνει σαφώς γρηγορότερα. Με αυτό τον τρόπο ο περισσότερο απαιτητικός χρήστης θα συναντήσει σίγουρα lag, με όσους όμως δεν κάνουν βαριά χρήση στη πράξη να έχουν μια καλή εμπειρία χρήσης. Όσοι πάλι παίζουν games, θα βρουν το υποσύστημα ικανοποιητικό, αφού η HD ανάλυση δεν του δημιουργεί πρόβλημα κατά το rendering. Πηγαίνοντας στον τομέα του connectivity, η συσκευή είναι 4G (προφανώς), προσφέρει Bluetooth 4 και NFC με το WiFi όμως να περιορίζεται στα 2,4GHz. Στα του software τώρα, το A3 τρέχει Android 5.1 με Touchwiz, το οποίο αν μη τι άλλο έχει βελτιωθεί και «ελαφρύνει» τα τελευταία χρόνια. Ελάχιστες είναι οι επιπλέον εφαρμογές και πρακτικά καμία η άχρηστη, αφού αυτές που βρίσκουμε αποτελούν την εξαιρετικά χρήσιμα σουίτα της Microsoft (Skype, Word, Excel, PowerPoint, OneDrive και OneNote). Το interface πάλι είναι το κλασσικό Touchwiz με το Flipboard να φέρνει στην αρχική οθόνη όλες τις ειδήσεις που ενδιαφέρουν το χρήστη, το pull down μενού να εμφανίζει τις βασικές επιλογές ρυθμίσεων και γενικότερα το περιβάλλον εργασίας να είναι αρκετά πιο κοντά στο native Android από ότι στο παρελθόν.



Στο τομέα της κάμερας τώρα, αν και τα specs είναι καλά, στη πράξη δεν έχουμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Τα 13Mpixel της βασικής κάμερας είναι υπεραρκετά και ο φακός με F1.9 θεωρητικά είναι αρκετά φωτεινός. Όμως αν φύγουμε από πραγματικά καλά φωτισμένο περιβάλλον (πχ εξωτερικοί χώροι) η κάμερα δε καταφέρνει να ξεχωρίσει. Όχι ότι δεν είναι καλή, απλά δε προσφέρει το κάτι παραπάνω από αυτό που ίσως περιμέναμε. Βέβαια, όταν έχει δει κανείς την απόδοση της κάμερας των νπολύ ακριβότερων βέβαια- S7/S7 Edge, ίσως δεν μπορεί να κρίνει πλήρως αντικειμενικά τη κάμερα ενός mid-range τηλεφώνου. Από την άλλη όμως, ο θόρυβος και οι κουνημένες φωτογραφίες είναι εμφανή όταν ο περιβάλλων φωτισμός μειωθεί αρκετά. Σε μια ηλιόλουστη μέρα πάντως, ο αισθητήρας τα καταφέρνει μια χαρά. Η selfie cam με τα 5Mpixel και τον φακό επίσης F1.9 είναι, αναλογικά, μάλλον καλύτερη, αφού το αποτέλεσμα κρίνεται επιτυχές. Θα θέλαμε να βρίσκαμε τη λειτουργία «μπροστινού φλας» των S7/S7 Edge που χρησιμοποιεί την οθόνη για να φωτίσει το πρόσωπο. Από την άλλη όμως δε λείπουν οι φωνητικές εντολές (που δουλεύουν άριστα) και η wide selfie που ενώνει τρεις λήψεις σε μια για μια ημι-πανοραμική selfie. Επίσης, σε κάθε περίπτωση η λειτουργία γρήγορης εκκίνησης της κάμερας με διπλό πάτημα του home button είναι ευχάριστη και λειτουργική, αφού μας βάζει αμέσως στο software της κάμερας.



Το Galaxy A3 του 2016 είναι μια όμορφη και ποιοτική συσκευή που προορίζεται για χρήστες με τυπικές απαιτήσεις. Μεγάλο του πλεονέκτημα, αν μη τι άλλο, είναι η αυτονομία του. Μπορεί να μην είναι το ταχύτερο smartphone που υπάρχει, αλλά ο συνδυασμός ποιοτικών υλικών, εξαιρετικής οθόνης, ικανοποιητικών καμερών και μεγάλης αυτονομίας είναι τέτοιος, που είμαστε σίγουροι πως αποτελεί ιδανική λύση για πολλούς χρήστες. Με κόστος που -επίσημα- βρίσκεται λίγο πάνω από τα €300, σίγουρα δεν είναι ακριβό. Απλά ο ανταγωνισμός από Κίνα πλευρά, πλέον είναι πολύ μεγάλος και στα ίδια χρήματα μπορεί να βρει κανείς ισχυρότερες μεν, αλλά όχι ποιοτικότερες λύσεις.


 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ποιότητα κατασκευής
  • Αυτονομία
  • Οθόνη
  • Διαστάσεις
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Λίγη μνήμη
  • Μέτριες επιδόσεις
  • Μέτρια κάμερα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • vonzuchter
    • Πηρα το Α3 (το μοντελο που θα αντικατασταθει απο αυτο του review) στη γυναικα μου δωρο. Αψογο τηλεφωνακι αν δεν ειναι καποιος τεκ φρηκ φυσικα και ειnαι απλα ενας απλος χρηστης που θελει ενα κινητακι να μιλαει και να μπαινει φεησμπουκ και βαιμπερ κτλπ. Δηλαδη ιδανικο με λιγα λογια για γυναικες. Mειονεκτημα το 1.5 gb μνημης που οταν ειναι ανοικτες πολλες εφαρμογες φαινονται οτι ειναι λιγα. Μου αρεσε τοσο το τηλεφωνο που θα το επαιρνα και για μενα ειχα η δη αρχισει να μαζευω λεφτα , οποτε θα παρω την ανανεωμενη εκδοση. Η καμερα επισης δεν ειναι κατι σπουδαιο αλλα για τα φραγκα αυτα καλα ειναι. Ισχυει οτι ισχυει γενικα για τα σαμσουνγκ τηλεφωνα. Τσιμπημενες τιμες και μετρια specs με ανταλλαγμα ομως κορυφαια ποιοτητα. Εναλλακτικα υπαρχουν αλλες λυσεις με τουμπανo specs με τα ιδια λεφτα αλλα η διαφορα στη ποιοτητα κατασκευης ειναι εμφανεστατη. Διαλεγεις και παιρνεις. Προσωπικα πιστευω οτι 300 ευρω ειναι το ταβανι για ενα κινητο τηλεφωνο. Παραπανω ειναι παραλογισμος. Αλλα αυτα ειναι προσωπικες αποψεις.

    • gpit
    • προσωπικα για μενα ολα τα ιδια ειναι... Καντε κανενα αφιερωμα στα CAT κινητα (θερμική καμερα κτλ.)ή στα αντιστοιχα κινεζικα που με τα μισα λεφτα παιρνεις 2πλασιες αποδοσεις.Οπως ειπε και ο vonzuchter η ποιοτητα κατασκεευης την σωζει συνεχως την Samsung.

    • petros19051988
    • τα κινεζικα εχουν γινει αρκετα καλα καμια φορα η καμερα για παραδειγμα εχει megapixels σε κινεζικη μοναδα μετρισης ενας φιλος πηρε 1 leagoo για 13 και ειναι χαλια με το που δοκιμασεις λιγο ζουμ pixelliazoun τα παντα αλλα απο ραμ τουμπανο

*