Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Samsung S24D590L

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Samsung

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Samsung

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Samsung

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Στο χώρο των monitors για υπολογιστές, οι παίκτες στην αγορά έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με παρελθόντα έτη. Η Samsung είναι φυσικά ένας από του 2-3 "μεγάλους", διαθέτοντας μια πληθώρα από monitor σε διάφορα επίπεδα τιμής και σε πλήθος διαστάσεων. Το παρόν μοντέλο τοποθετείται στη πλέον συνηθισμένη κατηγορία από άποψης διαστάσεων, χρησιμοποιώντας ένα panel διαγωνίου 24 ιντσών που λειτουργεί σε ανάλυση 1080p.

Samsung S24D590L Image 1

Ό,τι πρέπει δηλαδή για τους περισσότερους χρήστες και ειδικά για τους gamers, καθώς σε αυτούς απευθύνεται. Ας ρίξουμε όμως πρώτα μια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Διαστάσεις : 541,8 x 421,2 x 169,2mm
Διαγώνιος: 23.6''
Τύπος panel: Samsung PLS
Ανάλυση: 1080p/60Hz
Θύρες: 2x HDMI, VGA, έξοδος ακουστικών
Τυπική φωτεινότητα: 250cd/m2
Τυπική αντίθεση: 1:1000
Τυπική απόκριση: 5ms (GtG)
Κατανάλωση: 21/0.3 Watt (χρήση/stand-by)
Τιμή: €199

Το monitor έρχεται σε μια τυπική συσκευασία και απαιτεί μια σύντομη και απλή συναρμολόγηση της βάσης στήριξης, η οποία αποτελείται από δυο τμήματα. Το πρώτο είναι ένας σταθερός βραχίονας που που μπορεί να δώσει στο panel μια μικρή κλήση στον κατακόρυφο άξονα, ενώ το δεύτερο είναι η βάση στήριξης σε μορφή ανάποδου Τ. Η ίδια η οθόνη έχει αρκετά μικρό πλαίσιο και έτσι η επιφάνεια που καταλαμβάνει είναι αφιερωμένη κατά κύριο λόγο στο panel, το οποίο έχει μια ματ επίστρωση. Η συγκεκριμένη επιλογή της Samsung είναι άριστη, καθώς δεν υπάρχουν αντανακλάσεις και έτσι ο χρήστης απλά απολαμβάνει αυτά που του δείχνει το PLS (αντίστοιχη τεχνολογία με το IPS της LG) panel. Από πλευράς εισόδων, η οθόνη διαθέτει δυο HDMI και μια VGA ενώ προσφέρει και μια 3.5mm έξοδο ακουστικών, η οποία μεταφέρει στα ακουστικά των ήχο της HDMI. Δυστυχώς ηχεία δεν υπάρχουν, κάτι που για πολλούς μπορεί να μην είναι σημαντικό αλλά πιστεύουμε πως έστω και ένα τυπικό ζεύγος ηχείων θα ήταν χρήσιμο. Κάτι ακόμα που λείπει είναι βάση στήριξης VESA, κάτι που σημαίνει πως η οθόνη δε μπορεί να στηριχθεί στο τοίχο αλλά ούτε και σε κάποιο σύστημα στήριξης πολλαπλών οθονών. Μικρό το κακό, αλλά έπρεπε να το αναφέρουμε.

Samsung S24D590L Image 2

Για τη χρήση του μενού επιλογών, η Samsung έχει επιλέξει μια διαφορετική προσέγγιση, αφού ξεχωριστά πλήκτρα δεν υπάρχουν παρά μόνο ένας μοχλός πέντε κατευθύνσεων, τοποθετημένο στο πίσω και κάτω δεξί μέρος της οθόνης. Το πάτημα του μοχλού εμφανίζει το OSD και με τις άλλες τέσσερις κατευθύνσεις μετακινούμαστε μεταξύ των επιλογών. Υπάρχει πληρότητα όσον αφορά στα ρυθμιστικά, καθώς πέρα από τα βασικά που αφορούν φωτεινότητα και αντίθεση, έχουμε ξεχωριστές επιλογές για τα χρώματα RGB, δυνατότητα ρύθμισης του gamma σε τρια επίπεδα αλλά και έτοιμες χρωματικές προ-ρυθμίσεις σε επίπεδο θερμοκρασίας χρώματος. Επίσης, η επιλογή Samsung MagicBright, πέρα από την custom ρύθμιση, προσφέρει τρεις επιλογές (Standard, Cinema, Dynamic Contrast) που διαφοροποιούν διάφορες άλλες ρυθμίσεις, δίνοντας αποτέλεσμα που αντιστοιχεί στις σχετικές ονομασίες. Γενικότερα πάντως, οι έτοιμες προ-ρυθμίσεις μπορεί να είναι χρήσιμες, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει πληρότητα επιλογών, το καλύτερο είναι ο κάτοχος της οθόνης να προβεί στις ρυθμίσεις που του προσφέρουν την καλύτερη γι' αυτόν απεικόνιση. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να θέλει να έχει την επιλογή HDMI Black Level στο Normal και τη φωτεινότητα στο μέγιστο, ενώ κάποιος άλλος να ενεργοποιήσει το Gaming Mode (το οποίο αλλάζει μια σειρά ρυθμίσεις όπως την αντίθεση και το sharpness). Στη δική μας περίπτωση πάντως το Gaming Mode θεωρούμε πως προσφέρει μια μη φυσική απεικόνιση, ενώ προτιμάμε το HDMI Black Level στο Low, παρόλο που επιφέρει μια μεγαλύτερη του αναμενόμενου διαφοροποίηση των χρωμάτων.

Samsung S24D590L Image 3

Όλα τα παραπάνω είναι ρυθμίσεις και επιλογές που φέρνουν υποκειμενικά αποτελέσματα, υπάρχουν όμως και κάποια πλήρως αντικειμενικά πράγματα που αφορούν στην οθόνη. Για παράδειγμα, η θερμοκρασία χρώματος είναι από το εργοστάσιο σχεδόν τέλεια, καθώς την μετρήσαμε λίγο πάνω από τους 6500 βαθμού Κέλβιν. Η φωτεινότητα είναι αρκετά υψηλή στις 250 καντέλες, με την ομοιομορφία της να είναι ικανοποιητική από άκρη σε άκρη (ακ και προφανώς υπάρχουν διαφορές). Το μαύρο είναι βαθύ (ανάλογα με τις ρυθμίσεις βέβαια) χάρη στην αντίθεση που ξεπερνάει ελαφρώς την ονομαστική τιμή του 1:1000, ενώ οι γωνίες θέασεις είναι κορυφαίες, αγγίζοντας τις 180 μοίρες. Σε συνδυασμό με τη ματ επίστρωση αλλά και την κορυφαία ταχύτητα απόκρισης (και το εξαιρετικά χαμηλό input lag), το monitor της Samsung καταφέρνει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του σύγχρονου gamer.

Samsung S24D590L Image 4

Ότι και να παίξαμε, είτε FPS (κυρίως) είτε RPG, είτε sports games, το αποτέλεσμα ήταν πάντα εξαιρετικό. Καλά χρώματα, μηδενική αντανάκλαση του περιβάλλοντος, γρήγορη απόκριση χωρίς εμφάνιση ghosting. Στα €199 που είναι η τιμή διάθεσή του, το monitor αποτελεί μια άριστη λύση χωρίς να κοστίζει πολλά, προσφέροντας τόσο στο μέσο χρήστη όσο -κυρίως- στο gamer, όλα όσα αναζητά.


 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*