Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sapphire FirePro W600 & W2100

*
Μέσα από τις σελίδες του Enternity έχουμε παρουσιάσει δεκάδες κάρτες γραφικών, οι οποίες απευθύνονται κυρίως στους PC games. Ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά όμως και σε δυο μοντέλα της Sapphire που προορίζονται καθαρά για επαγγελματική χρήση και ανήκουν στη σειρά FirePro. Στα χέρια μας είχαμε για μερικές μέρες τις FirePro W600 & W2100. Ας ρίξουμε μια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

  Sapphire FirePro W600 Sapphire FirePro W2100
Πυρήνας Cape Verde Oland
Λιθογραφία 28nm 28nm
Ταχύτητα GPU 750 MHz 630 MHz
Ταχύτητα Μνήμης 4000 MHz 1800 MHz
Ποσό / Τύπος μνήμης 2GB GDDR5 2GB / DDR3
Έξοδοι εικόνας 6 x mini DisplayPort 1.2 2 x DisplayPort
TDP (Watt) 75 26

Όπως μπορείτε να δείτε, έχουμε να κάνουμε με δυο κάρτες που βασίζονται σε γνωστές εκδόσεις GPU, με τη W600 να είναι μια παραλλαγή της Radeon HD7770 και της W2100 μια κομμένη έκδοση των R7 250 (GCN 1.0 αρχιτεκτονική). Και οι δυο κάρτες είναι ιδιαίτερα μικρές σε μέγεθος και με αρκετά χαμηλή κατανάλωση, με τη πρώτη κάρτα να αποτελεί μια από τις παλαιότερες προτάσεις της ATI/AMD και τη δεύτερη να είναι πιο πρόσφατη και να είναι η lower cost πρόταση της εταιρείας. Οι συγκεκριμένες κάρτες προφανώς και μπορούν να παίξουν παιχνίδια, αλλά αυτός που θα τις αποκτήσει δεν θα το κάνει γι' αυτό, καθώς οι τιμές τους είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες Radeon.



Το μεγάλο προσόν της W600 είναι προφανώς ο μεγάλος αριθμός εξόδων εικόνας που προσφέρει, με τις έξι mini-DP θύρες που βρίσκονται στο πίσω μέρος πραγματικά να εντυπωσιάζουν. Προορίζεται ξεκάθαρα για χρήση σε multi-monitor περιβάλλον, όπως χρηματιστηριακές εφαρμογές.



Η κάρτα καταλαμβάνει ένα slot, με το σύστημα ψύξης να είναι σχετικά μεγάλο. Όσον αφορά τώρα στην W2100, αυτή ανήκει στη νεότερη γενιά επαγγελματικών καρτών της AMD και προορίζεται για ελαφριά χρήση 2D/3D εφαρμογών σε ένα ή το πολύ δυο monitor. Είναι εξαιρετικά μικρή σε διαστάσεις και με ελάχιστη κατανάλωση.



Όσον αφορά τώρα στο κόστος απόκτησης, αυτό είναι αρκετά μεγάλο αναλογικά με τις αντίστοιχες gaming εκδόσεις των σχετικών GPU. Η W2100 κοστίζει περίπου 150 ευρώ ενώ η W600 κοστολογείται άνω των 600. Τα χρήματα είναι αν μη τι άλλο αρκετά, όμως το κοινό στο οποίο απευθύνονται δεν το βλέπει έτσι, καθώς οι κάτοχοι τέτοιων καρτών λαμβάνουν 24ωρη υποστήριξη. Το σημαντικότερο όμως είναι το γεγονός ότι οι FirePro έχουν εξειδικευμένους driver για εφαρμογές CAD/CAM, DCC, GIS και άλλες ειδικές κατηγορίες χρήσεις, όπου η απόλυτη συμβατότητα και κορυφαία υποστήριξη είναι απαραίτητη.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Tobajaras
    • Προσωπικά έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μη gaming hardware όπως αυτό που απαιτείται για εφαρμογές σχεδιασμού, προγραμματισμού,χρηματιστηρίου, 3D modelling κλπ κλπ. Απρόσμενο το συγκεκριμένο review και χαίρομαι πάρα πολύ που ανέβηκε - αν και δύσκολο, ελπίζω να φιλοξενήσουμε κι άλλα. Κάτι ακόμα που μου αρέσει να ενημερώνομαι είναι το πώς οι κάρτες γραφικών που χρησιμοποιούμε για gaming αποδίδουν σε άλλο περιβάλλον, όπως πχ Maya, και πώς η αρχιτεκτονική τους τις κάνει κατάλληλες ή ακατάλληλες για μια δουλειά. Δυστυχώς έχω δει ελάχιστα παραπάνω από posts σε fora από άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με τέτοιες εφαρμογές και έλεγαν τις εμπειρίες τους. Ένα τέτοιο αφιέρωμα θα το ρούφαγα πάντως, αν και ξεφεύγει.

      Λογική επίσης η έλλειψη βαθμολογίας στο τέλος, δεν έχει νόημα.

    • Dimcar
    • Το hardware που χρησιμοποιούν οι AMD και Nvidia για τις επαγγελματικές κάρτες είναι πάνω/κάτω το ίδιο με τις gaming. Όμως, αλλάζει εντελώς η υποστήριξη σε επίπεδο software και αυτό πληρώνεις. με τις κάρτες αυτές να αποδίδουν πολλαπλάσια φορές καλύτερα σε σχέση με τις αντίστοχες gaming σε προγράμματα τύπου 3D Max/Autocad. δυστυχώς, για να κάνουμε αφιέρωμα κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα να μάθουμε.... 3DMax και Autocad οπότε... χλωμό... το "review" είναι περισσότερο μια απλή παρουσίαση παρά πραγματικό review και γι αυτό η έλλειψη βαθμολογίας ...

    • GiannisRethymno
    • Ωραία φάση Μήτσο πάντα είχα απορία τι κάνουν οι τύποι στο χρηματιστήριο με τις τόσες οθόνες.
      Θα ήθελα να δω αν υπάρχει παρόμοια πρόταση για την επεξεργασία φωτογραφίας βίντεο γιατί νομίζω εκεί είναι πιο
      μπερδεμένα τα πράγματα.

*