Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony Smartband SWR10

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony Mobile

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η νέα τάση στα περιφερειακά των smartphones είναι τα "έξυπνα" ρολόγια και armbands, με τη Sony να έχει παρουσιάσει ήδη το δεύτερης γενιάς smartwatch της και να εισέρχεται στη κατηγορία των smartbands με το ολόφρεσκο και σχετικά οικονομικό SWR10. Τα smartbands είναι ουσιαστικά βραχιόλια, τα οποία φοράει ο κάτοχός τους και τα αφήνει να καταγράφουν την καθημερινότητά του. Υπάρχουν μοντέλα και προϊόντα από πολλές εταιρείες, με το SWR10 να είναι ένα από τα απλούστερα που υπάρχουν εκεί έξω όσον αφορά στις δυνατότητες, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα από τα οικονομικότερα, αφού το βρίσκει κανείς σε τιμή κάτω από €100.

Sony Smartband SWR10 Image 1

Τι είναι όμως το SWR10; Πρόκειται για μια μικροσκοπική συσκευή που τοποθετείται σε ένα από τα δυο διαφορετικών μεγεθών λαστιχένια βραχιόλια που υπάρχουν στη συσκευασία του προϊόντος. Και τα δυο είναι χρώματος μαύρου, απλά το μεγαλύτερο είναι για αντρικά χέρια και το μικρότερο για γυναικεία. Η Sony εμπορεύεται επιπλέον βραχιόλια σε διάφορα χρώματα για όσους θέλουν κάτι πιο έντονο. Η ίδια η συσκευή πάλι τοποθετείται σε ειδική εσοχή στο εσωτερικό του βραχιολιού και μένει εκεί μέχρι να χρειαστεί να φορτίσει πάλι, μετά από περίπου 4-5 μέρες λειτουργίας. Η φόρτιση γίνεται μέσω θύρας micro USB με το SWR10 πάντως να είναι αδιάβροχο (δοκιμασμένο αυτό που λέμε, με βουτιά στη θάλασσα). Πάνω στο SWR10 βρίσκουμε ένα πλήκτρο και τρία μικρά ενημερωτικά LED. Το πλήκτρο λειτουργεί σαν power button αλλά για την εναλλαγή μεταξύ του day και night mode, αλλά και τον έλεγχο του media player ή της κάμερας του smartphone.  Σας μπερδέψαμε; Το SWR10 από μόνο του δε μπορεί να κάνει κάτι, αφού χρειάζεται ένα smartphone για να λειτουργήσει, με τη σύνδεση να επιτυγχάνεται μέσω Bluetooth είτε άμεσα είτε αξιοποιώντας τη τεχνολογία NFC. Στη συνέχεια ο κάτοχός του κατεβάζει την εφαρμογή Smart Connect για να ολοκληρώσει τη σύνδεση των δυο και στη συνέχεια τη Lifelog, η οποία είναι αυτή που μεταφέρει τις πληροφορίες που καταγράφει το SWR στο smartphone, αλλά με τη σειρά της καταγράφει ακόμα περισσότερα πράγματα.

Sony Smartband SWR10 Image 2

Πρακτικά το SWR10 μπορεί να καταγράφει τα βήματά μας και να αντιληφθεί αν κάποια από αυτά είναι σε διαδικασία περιπάτου ή τρεξίματος. Επιπλέον, ρυθμίζοντας το SWR10 μέσω του SmartConnect, ενημερώνουμε το smartband για το ποιες ώρες πρέπει αυτό να μπαίνει σε night mode, ούτως ώστε να προσπαθεί να αντιληφθεί αν κοιμόμαστε ή όχι. Εφόσον ο κάτοχος κοιμηθεί, το SWR10 καταγράφει την ποιότητα ύπνου και τη μεταφέρει στο Lifelog ενημερώνοντάς τον πόσες ώρες και ποια διαστήματα κοιμήθηκε βαριά και ελαφριά. Από εκεί και πέρα, η ίδια η εφαρμογή καταγράφει όλες τις υπόλοιπες χρήσεις που κάνει ο κάτοχος του smartband με το κινητό του  (social media, internet, επικοινωνία, games, tv κτλ) και μπορεί να τις εμφανίζει μαζί με τις πληροφορίες από το SWR10 ανά ημέρα. Έτσι, υπάρχει πλήρη καταγραφή της καθημερινότητας. Αν ο χρήστης απομακρυνθεί από το τηλέφωνό του πάνω από 10 μέτρα το smartband δονείται, ενώ μπορεί να ρυθμιστεί να δονείται ούτως ώστε να τον ξυπνήσει σχετικά ήρεμα. Επιπλέον, υπάρχουν ειδοποιήσεις δόνησης για όλες τις ενημερώσεις (κλήσεις, μηνύματα, mail).



Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα. Ο αισθητήρας βημάτων δεν φαίνεται να τα καταγράφει όλα, ενώ θα θέλαμε να υπάρχει και δυνατότητα μέτρησης παλμών. Επίσης, το γεγονός ότι είναι συνδεδεμένο με το smartphone συνεχώς, «τρώει» ταχύτερα τη μπαταρία του τηλεφώνου. Επίσης, για κάποιο λόγο υπάρχει χρήση δεδομένων internet (λίγα, αλλά και πάλι...), ενώ το ίδιο το κούμπωμα του βραχιολιού δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλές και μας έφυγε από το χέρι αρκετές φορές. Ακόμα, η ίδια η διαδικασία σύνδεσης με το τηλέφωνο και ο έλεγχος του smartband είναι κάτι σχετικά περίπλοκη, λόγω της ίδιας της εφαρμογής και του ότι δεν γίνονται όλες οι ρυθμίσεις από μία (εφαρμογή), αλλά από δυο. Εν τέλει πάντως, για τα χρήματα που κοστίζει, είναι μια ενδιαφέρουσα πρώτης γενιάς πρόταση που λειτουργεί σε συνδυασμό με οποιοδήποτε Android 4.4 smartphone που έχει Bluetooth 4.0.


 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Αυτονομία
  • Αδιάβροχο
  • Εφαρμογή Lifelog
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ποιότητα κουμπώματος
  • Δυο εφαρμογές ελέγχου
  • Απαιτήσεις smartphone (KitKat/Bluetooth 4.0)
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*