Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony Wireless Stereo Headset 2.0

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Τα τελευταία χρόνια ο χώρος των gaming headset γνωρίζει πολύ μεγάλη άνθιση. Θέλετε η τεράστια επιτυχία των Beats που φοράνε συνεχώς όλοι οι αθλητές, θέλετε η ανάγκη του gamer για απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο, όπως και να έχει σχεδόν κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του θέλει να έχει στη κατοχή του ένα καλό headset. Η Sony με το PS4 έχει δώσει την ευκαιρία στους κατόχους της κονσόλας της να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε παραδοσιακό stereo ζεύγος ακουστικών απλά συνδέοντάς το στο DualShock 4, ωστόσο έχει και μια ακόμα πρόταση για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό, χωρίς καλώδια και με επιπλέον δυνατότητες. Κάπως έτσι παρουσιάστηκε το Wireless Stereo Headset 2.0, το οποίο εδώ και μερικές μέρες είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά. Ένα όμορφο headset, στα χρώματα του PlayStation 4 (μπλέ/μαύρο) με δυνατότητα ασύρματης λειτουργίας, συμβατότητα με PS3/PS4 αλλά επίσης PC και mobile συσκευές και τιμή που βρίσκεται γύρω στα €90.

Sony Wireless Stereo Headset 2.0 Image 1

Το πακέτο έρχεται ντυμένο στα χρώματα του PlayStation 4 και ανοίγοντάς το πέφτουμε αμέσως πάνω στα ίδια τα ακουστικά. Μέσα στο κουτί περιλαμβάνεται επίσης ένα πακέτο με manual και εγγυήσεις καθώς και απαραίτητα καλώδια, όπως το mini USB για φόρτιση και επικοινωνία με τα PS3/PS4, ένα 3,5mm-σε-3,5mm καλώδιο για την επίτευξη αναλογικής σύνδεσης και το USB dongle που κάνει τα ακουστικά να λειτουργούν ασύρματα με τα PS3/PS4 αλλά και PC/Mac. Τα ίδια τα ακουστικά είναι από τα πλέον όμορφα και ταυτόχρονα εντυπωσιακά που έχουμε δοκιμάσει. Το βάρος τους είναι σχετικά χαμηλό, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι ενσωματώνουν και επαναφορτιζόμενη μπαταρία και ακολουθούν μια σχετικά unibody σχεδίαση. Αυτό σημαίνει πως η φαρδιά στεφάνη στήριξης -κατασκευασμένη από πλαστικό- δεν έχει μετακινούμε μέρη. Για να προσαρμοστούν τα μεγάλα ηχεία στα αυτιά, ο χρήστης μπορεί να τα μετακινήσει στον κατακόρυφο άξονα κατά αρκετά εκατοστά, ούτως ώστε να γίνει η προσαρμογή στο κεφάλι του χρήστη. Ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό των ακουστικών είναι το γεγονός πως είναι σπαστά, δηλαδή τα δυο τμήματα που στηρίζουν τα ηχεία «σπάνε» προς τα μέσα, ούτως ώστε το headset να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στη περίπτωση που κάποιος το μεταφέρει σε τσάντα. Επίσης, το εξωτερικό τμήμα των δυο αυτών σπαστών πλευρών είναι αφαιρούμενο με τη Sony να υπόσχεται επιπλέον καπάκια σαν αξεσουάρ, για όσους θέλουν να παραμετροποιήσουν την εμφάνιση του headset.

Sony Wireless Stereo Headset 2.0 Image 2

Στο εσωτερικό της στεφάνης συναντάμε μια ιδιαίτερα μαλακή επιφάνεια στήριξης, ενώ όσον αφορά στα ίδια τα ηχεία, αυτά χρησιμοποιούν μεγάλα σε μέγεθος καλύμματα από δερματίνη. Το αποτέλεσμα είναι από τη μια να έχουμε αρκετά καλή απομόνωση από τον περιβάλλοντα ήχο (και επίσης να μην ακούγεται προς τα έξω ότι παίζει στα ακουστικά), αλλά από την άλλη μετά από μακρά περίοδο χρήσης, τα αυτιά να ζεσταίνονται περισσότερο του αναμενόμενου. Πέρα από το θέμα ζέστης πάντως, τα καλύμματα αγκαλιάζουν πλήρως τα αυτιά μας και συνολικά το headset είναι ανάλαφρο στο κεφάλι, δεν σφίγγει καθόλου και δεν κουράζει. Όλα τα ρυθμιστικά και οι θύρες σύνδεσης βρίσκονται στο αριστερό ακουστικό. Τα πλήκτρα ελέγχου, με εξαίρεση το διακόπτη on/off, είναι ουσιαστικά ενσωματωμένα στο σώμα του ακουστικού και τις πρώτες ώρες ο χρήστης τα ψάχνει ψηλαφίζοντας με τα δάχτυλα. Πάντως μετά τις δυο πρώτες μέρες, ξέρουμε που βρίσκεται ποιο πλήκτρο και μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε χωρίς να χρειάζεται να βγουν από το κεφάλι.

Sony Wireless Stereo Headset 2.0 Image 3

Η σύνδεση με PS3/PS4 και υπολογιστή γίνεται σε πρώτη φάση ασύρματα, αφού τοποθετήσουμε το ειδικό dongle σε μια ελεύθερη θύρα USB. Δε χρειάζεται να κάνουμε οτιδήποτε άλλο, αφού το pairing γίνεται αυτόματα και ο ήχος μεταφέρεται απευθείας στα ακουστικά. Η εμβέλεια του ασύρματος σήματος είναι ικανοποιητική καθώς καλύπτει ακόμα και μεγάλα δωμάτια. Μετά από δυο τοίχους πάντους και σε απόσταση της τάξης των 3-4 μέτρων, ο ήχος κόβεται. Και στον υπολογιστή γίνεται αυτόματα η αναγνώριση από το λειτουργικό, απλά οι κάτοχοι PC χάνουν τη δυνατότητα για 7.1 surround ήχο, καθώς η λειτουργία VSS δεν ενεργοποιείται παρά μόνο στα PS3 και PS4. Πάντα υπάρχει η δυνατότητα για ενσύρματη χρήση, με τα ακουστικά να λειτουργούν σαν οποιοδήποτε αναλογικό headset, κάτι χρήσιμο αν τελειώσει η μπαταρία (μετά από 7-8 ώρες) ή φυσικά αν κάποιος θέλει να τα χρησιμοποιήσει παρέα με ένα smartphone ή άλλη συσκευή, για να ακούσει μουσική και να δει ταινίες.

Sony Wireless Stereo Headset 2.0 Image 4

Πριν μιλήσουμε για την απόδοση, πρώτα πρέπει να πούμε δυο πράγματα για το VSS και πως αυτό λειτουργεί. Με το που θα πατήσουμε το σχετικό πλήκτρο την ώρα που παίζουμε ένα παιχνίδι, ο ήχος μετατρέπεται από στερεοφωνικός σε ψευδο-τρισδιάστατος με 7.1 κανάλια. Ανάλογα με το εκάστοτε παιχνίδι, η λειτουργία αυτή άλλες φορές είναι ικανοποιητική και άλλες όχι. Για να μπορεί όμως ο χρήστης να έχει τη μέγιστη απόδοση από το VSS, η Sony έχει δώσει τη δυνατότητα για επιλογή προφίλ, κάτι που γίνεται μέσω του ειδικού companion app που υπάρχει στο PlayStation Store για PS3 και PS4 και σε συνδυασμό με το διακόπτη on/off, ο οποίος έχει δυο θέσεις on. Στην πρώτη, ενεργοποιείται το generic προφίλ 7.1 ήχου (εφόσον έχουμε πατήσει το VSS) και στη δεύτερη το custom που έχουμε επιλέξει μέσα από το app. Ωστόσο, για να μεταφέρουμε κάποιο προφίλ στα ακουστικά, πρέπει να συνδέσουμε το headset στη κονσόλα μέσω USB. Κάθε φορά μπορούμε να έχουμε ένα προφίλ περασμένο και φυσικά θα πρέπει να γίνει η αντίστοιχη διαδικασία από την αρχή για να το αλλάξουμε, αν θέλουμε κάποιο άλλο. Το app έχει μια σειρά από έτοιμα προφίλ ανάλογα με το genre του παιχνιδιού, ενώ δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε έως 3 εντελώς custom προφίλ, ελέγχοντας τρεις μπάρες συχνοτήτων (μπάσα/χαμηλές, μεσαίες και υψηλές) χωρίς όμως κάποια αναφορά σχετικά με τις τιμές που δίνουμε. Θα θέλαμε μια περισσότερο πλήρη σειρά ρυθμιστικών τύπου equalizer. Από εκεί και πέρα, η Sony έχει υποσχεθεί πως θα υπάρχουν ξεχωριστά προφίλ για συγκεκριμένα παιχνίδια και το πρώτο τέτοιο αφορά στο inFAMOUS: Second Son.

Sony Wireless Stereo Headset 2.0 Image 5

Τα ακουστικά στην πράξη, αποδίδουν με μεγάλη αξιοπρέπεια. Έχουν μια αδυναμία στις χαμηλές συχνότητες με την έννοια ότι αυτές δεν αποδίδονται δυνατά. Ωστόσο οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η απόδοση του ήχου είναι ανώτερη από το κόστος απόκτησης, ειδικά αν αναλογιστούμε τη λειτουργία 7.1. Όσον αφορά αυτή, ειδικά στο inFAMOUS είναι εξαιρετική και αλλάζει σε μεγάλο βαθμό την εμπειρία που προσφέρει ο τίτλος. Σε άλλα παιχνίδια, το αποτέλεσμα κυμάνθηκε από αδιάφορο σε απλά καλό, πάντα επιλέγοντας σχετικό προφίλ. Όσοι έχουν όρεξη να πειραματιστούν ίσως πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα με τις custom ρυθμίσεις, όμως όπως και να το κάνουμε η διαδικασία αλλαγής προφίλ είναι δύσχρηστη και χρονοβόρα. Θα προτιμούσαμε κάτι σαν αυτό που έχει πετύχει η Creative με τα EVO ZXR, όμως στην περίπτωση αυτ,ή η Sony θα έπρεπε να επιλέξει Bluetooth σύνδεση, η οποία από τη μια θα αύξανε τη συμβατότητα από πλευράς ασύρματης σύνδεσης, αλλά από την άλλη λογικά θα αύξανε και το κόστος.



Συνολικά πάντως, το headset της Sony αξίζει τα χρήματα που ζητάει από τους κατόχους PS3/PS4 που θέλουν ένα αποδοτικό headset, ενώ σαν bonus δίνει και τη συμβατότητα με PC/Mac.


 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • MDefender
    • πολυ ομορφο αρχικα και λογικα οπως λεει και το review με παρα πολυ καλο ηχο...τα αξιζει τα λεφτα του

    • panosm30
    • Tα pulse να παρεις.Εχουν το φοβερο πλεονεκτημα οτι μπορουν να μεταφερουν ασυρματο ηχο απο οποιαδηποτε πηγη!!!!Εγω τα εχω λιωσει πχ κ με το home cinema μου το βραδυ

    • diver_gr
    • Δεν αναφέρεις καθόλου εντυπώσεις για το ενσωματωμένο μικρόφωνο που έχουν .Το έχεις δοκιμάσει ?είναι καλό ? και γενικές εντυπώσεις από Chat την ώρα που παίζεις ? Πιστεύω είναι αρκετά σημαντικό τμήμα για την επιλογή τους ως gaming headset .

    • stali84
    • τα εχω αυτα και η αληθεια ειναι οτι δεν κανουν για 7,1 ειναι αθλια πραγματικα,απο την αλλη ομως εαν τα εχεις κανονικα στερεο χωρις vss για 7,1 ειναι παρα πολυ καλα και δυνατα με ωραια μπασα και πριμα...οποτε εαν θελετε κατι στερεο παρτε αυτα θα ειστε σουπερ,εαν θελετε 7,1 ομως μακρυα...θα πρεπει να τα σκασετε...οσο αφορα το τσατ τωρα η αληθεια ειναι οτι δεν τσαταρω και δεν εχω γνωμη επ αυτου.

    • stali84
    • και σαν βαθμολογια η αληθεια ειναι οτι επειδη ειναι 7,1 εγω θα τους εδινα 5 στα 10,εαν ηταν μονο στερεο ομως θα τους εδινα 9 στα 10

*