Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Xbox Elite Wireless Controller Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Microsoft

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Xbox Game Studios

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Microsoft Hellas

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το κομμάτι των επαγγελματιών παικτών είναι σίγουρα αυτό που επενδύει και περισσότερο στον εξοπλισμό του και ως εκ τούτου η Microsoft έκανε τη μεγάλη κίνηση για να το προκαλέσει να ασχοληθεί με το Xbox. Το Xbox Elite Wireless Controller είναι το νεότερο περιφερειακό της αμερικανικής εταιρείας και έρχεται να προσφερθεί σε όσους ενδιαφέρονται να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στα ανταγωνιστικά videogames, καθώς ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει ξεχωριστά set thumbsticks, paddles, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αλλαγών στα triggers.


Πλούσιο το περιεχόμενο στο εσωτερικό της συσκευασίας.

Η τιμή του νέου χειριστηρίου είναι ορισμένη στα €149 και το κουτί αγοράς του είναι ιδιαίτερα ογκώδες. Στο εσωτερικό του βρίσκουμε αρχικά μία ειδική θήκη μεταφοράς (τύπου clamshell) με φερμουάρ που περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα, ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει μια χάρτινη θήκη με το καλώδιο USB που χρησιμοποιείται για φόρτιση (στην περίπτωση που υπάρχει ήδη κάποιο battery pack). Μέσα στη θήκη μεταφοράς βρίσκεται το Xbox Elite Wireless Controller, δύο ανταλλακτικά για τη θέση του D-Pad, 3 σετ ανταλλακτικών thumbsticks, 2 σετ paddles και δύο μπαταρίες ΑΑ.



Από τη στιγμή που θα το πιάσετε στα χέρια σας, γίνεται αντιληπτό πως μιλάμε για ένα πιο βαρύ περιφερειακό, όχι όμως σε σημείο που να κουράζει μετά από αρκετές ώρες παιχνιδιού. Στο πίσω μέρος των grips υπάρχει ειδική αντιολισθητική επιφάνεια από καουτσούκ, η οποία φροντίζει να μη γλιστράει το χειριστήριο και να μη δυσκολεύεται ο χρήστης ακόμη και αν ιδρώνουν τα χέρια του. Σε αντίθεση με το κλασικό πλαστικό τμήμα του απλού χειριστηρίου, πιστέψτε μας, μετά από κάποιες ώρες συνεχόμενης ενασχόλησης με ένα videogame, αυτή η αλλαγή είναι αρκετά χρήσιμη. Οι σημαντικότερες αλλαγές ωστόσο έρχονται στα εναλλασσόμενα τμήματα. Αναγνωρίζοντας πως κάθε είδος videogame μπορεί να έχει και διαφορετικές απαιτήσεις, αλλά και πως κάθε παίκτης έχει διαφορετικό μέγεθος χεριών, η Microsoft προσφέρει στον αγοραστή του Xbox Elite Wireless Controller αρκετές επιλογές.


Στο πίσω τμήμα θα συναντήσετε τέσσερις ειδικές υποδοχές με τις ονομασίες P1, P2, P3 και P4. Σε αυτά τα σημεία τοποθετούνται τα τέσσερα ειδικά paddles.

Έτσι, υπάρχουν τρία διαφορετικά σημεία στα οποία μπορείτε να κάνετε παρεμβάσεις: στην υποδοχή του d-pad και στα δύο thumbsticks. Εκεί, μπορείτε να επιλέξετε τα παραδοσιακά που έχει και το απλό χειριστήριο (με το σχετικό βαθούλωμα, στο οποίο…“ξαπλώνει” το δάχτυλο), αντίστοιχα με μεγαλύτερη βάση (έτσι ώστε τα δάχτυλα να βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση από το κυρίως σώμα του controller), αλλά και τα τελευταία που φέρουν κοίλα τελειώματα. Στα του d-pad υπάρχουν δύο επιλογές, η κλασική με το σταυρό κατευθύνσεων που βρίσκεται και στο απλό χειριστήριο του Xbox, αλλά και το 360 μοιρών “solar panel” design d-pad που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στους fans των fighting games. Στο δεξί τμήμα δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αλλαγές, αφού τα πλήκτρα εντολών παραμένουν ίδια, στις θέσεις τους, απλά δεν είναι χρωματιστά.



Γυρίζοντας στο πίσω μέρος του χειριστηρίου, βρίσκουμε αρκετές ακόμη αλλαγές. Εκεί, θα συναντήσετε τέσσερις ειδικές υποδοχές με τις ονομασίες P1, P2, P3 και P4. Σε αυτά τα σημεία τοποθετούνται τα τέσσερα ειδικά paddles που θα βρείτε στη συσκευασία και τα οποία προσαρμόζονται για να μπορούν να πατηθούν με τα τρία δάχτυλα που στηρίζουν το χειριστήριο. Τοποθετούνται και αφαιρούνται ιδιαίτερα απλά, ενώ ακόμη και με έντονη χρήση δεν φεύγουν από τη θέση τους (δεν είναι και μεγάλη η απόστασή τους από το κύριο σώμα του Xbox Elite Wireless Controller).
Στο πίσω μέρος των grips υπάρχει ειδική αντιολισθητική επιφάνεια (rubberized), η οποία φροντίζει έτσι ώστε να μην γλιστράει το χειριστήριο και να μην δυσκολεύεται ο χρήστης ακόμη και αν ιδρώνουν τα χέρια του.
Στο πίσω μέρος θα ασχοληθείτε σίγουρα και με άλλους δύο διακόπτες που βρίσκονται ακριβώς πάνω από τις υποδοχές των paddles. Με αυτούς μπορείτε να ορίσετε το όριο τερματισμού στο πάτημα των trigger buttons στο μισό, κάτι που σίγουρα θα σας βοηθήσει σε games που απαιτούνται αρκετές επαναλήψεις πατημάτων (π.χ. στα shooters). Τέλος, στο κάτω μέρος δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε πως πλέον υπάρχει η κλασική υποδοχή 3,5mm για να συνδέετε όποιο headset έχετε ήδη στην κατοχή σας και να μη χρειάζεται να χρησιμοποιείτε για τη μεταφορά της φωνής σας μόνο το επίσημο σχετικό περιφερειακό.


Στο πίσω μέρος θα ασχοληθείτε και σίγουρα με άλλους δύο διακόπτες που βρίσκονται ακριβώς πάνω από τις υποδοχές των paddles. Με αυτούς μπορείτε να ορίσετε το όριο τερματισμού στο πάτημα των triggers.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά μπορούν να ρυθμιστούν μέσω του Xbox Accessories App που προσφέρει όλες τις σχετικές αλλαγές, αλλά και παραμέτρους που σίγουρα δεν φανταζόμασταν μέχρι σήμερα σε ένα official console controller (σε τέτοιο επίπεδο). Από την εφαρμογή μπορείτε να ορίσετε το βαθμό ευαισθησίας των thumbsticks στις κινήσεις των δύο αξόνων, αλλά και τη λειτουργία κάθε πλήκτρου, ενώ υπάρχουν και αρκετά presets ρυθμίσεων για τις σημαντικές κυκλοφορίες όπως το Forza Motorsport 6 και το Halo 5: Guardians. Μπορείτε να ορίσετε λειτουργίες και στα paddles, έτσι ώστε να κάνετε τη ζωή σας αρκετά πιο εύκολη. Τέλος, με το ειδικό slider δύο θέσεων, μπορείτε να αποθηκεύσετε δύο διαφορετικά control schemes, έτσι ώστε να εναλλάσσεστε εύκολα μεταξύ τους, χωρίς την ανάγκη να μπαίνετε σε πολυεπίπεδα μενού.



Το Xbox Elite Wireless Controller είναι σίγουρα ένα τεράστιο βήμα προς τα μπροστά για την Microsoft και το gaming γενικότερα, αφού έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο μέρος της κοινότητας που ασχολείται πλέον πιο επαγγελματικά με το gaming, κατεβαίνει σε τουρνουά, διεκδικεί μεγάλα χρηματικά έπαθλα κ.ο.κ. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές, το σχετικό software βοηθάει ιδιαίτερα, ωστόσο οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η τιμή του είναι αρκετά υψηλή και μάλιστα αφήνει άσχημη αίσθηση το γεγονός ότι π,χ. μέσα στο πακέτο δεν περιλαμβάνεται ένα battery pack. Αν το…σηκώνει η τσέπη σας, η επιλογή αγοράς του είναι εξαιρετική, μιας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε PCs που «τρέχουν» Windows 7, Windows 8.1 ή Windows 10 με τους σχετικούς drivers που θα βρείτε εδώ.

 
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πολύ καλή αίσθηση στο χέρι
  • Πολλές επιλογές παραμετροποίησης
  • Παρεχόμενο software με presets
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Τιμή
  • Μεγαλύτερο βάρος από αυτό που έχει συνηθίσει ο παίκτης
  • Τα paddles μπορούν να πατηθούν κατά λάθος και να δημιουργήσουν πρόβλημα αν δεν έχουν απενεργοποιηθεί
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
11 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • WolfRathmA
    • Καλό, χρυσό αλλά ακριβό όπως λέει ο φίλος παραπάνω σίγουρα. Πάντως εκεί που βοηθάει το συγκεκριμένο είναι στα shooters και ειδικότερα στα triggers. Στο Halo 4 είχα μεγάλο πρόβλημα στο πάτημα. Μεγάλη καθυστέρηση η οποία φαινόταν και ήταν αρνητικό. Δε μπορώ να σκεφτώ τι διαφορές θα κάνει σε αλλού είδους παιχνίδια πάντως πέρα από shooters. Τεράστιο αρνητικό επίσης είναι ότι δίνεις 149 ευρώ και δεν έχει μέσα ένα battery pack. Δηλαδή έλεος. Εγώ πάντως θα το αγοράσω κάποια στιγμή γιατί έρχεται μεγάλο λιώσιμο στο Halo 5!

    • bill123456
    • Το θεμα δεν ειναι αν ειναι ακριβο.Το θεμα ειναι οτι ειναι παντελως αδιαφορο προιον που απευθυνεται ειτε σε υπερκαμμενους gamers που αγοραζουν οτιδηποτε κυκλοφορει στην βιομηχανια,ειτε σε ματσο καταναλωτες που μπαινουν σε ενα πολυκαταστημα και αγοραζουν απο μιξερ για φραπε μεχρι 4κ τηλεοραση οχι γιατι τα χρειαζονται απλα δεν εχουν τι να κανουν σπιτι και βγαινουν εξω να ξοδεψουν για να περασει η ωρα.Προτεινω στην Microsoft να βγαλει νεα και καλα παιχνιδια για το one.

    • periklis
    • πολυ ακριβό.....

      οκ, ενδιαφέρον αλλα νομίζω περιττά τα περισσότερα....θα γουσταρα βεβαια να μπορουσαν σε ολα τα χειριστηρια να αλλάζουν το ιδιο ευκολα τα analog στικς τα οποια με το καιρό φθειρονται συνήθως.....η παντα!
      κατα τα άλλα δε νομιζω να χρειαζονται τα υπόλοιπα τοσο πολυ για να πεις οτι δινεις 150 ευρώ....

    • GiannisRethymno
    • Συμφωνώ και εγώ πως από του ps1 - ps2 - ps3- 360 τα pad επάνω μου έχουν κόψει με χωρίς ιδιαίτερη χρήση.Επίσης διαφωνώ που η Microsoft δεν βάζει μπαταρία μέσα που φορτίζει σαν του ps4.Έχω αγοράσει battery pack και μου έχουν χαλάσει πάνω στο χρόνο.

      Κατά τα άλλα πολύ όμορφο και με πρακτικές λειτουργίες για τους απαιτητικούς.

    • Alias
    • Οι μοχλοι ΔΕΝ αλλαζουν παιδια. Η ''αλλαγη'' ειναι για κοσμητικους λογους μονο. Το μονο που αλλαζει εδω ειναι το εξωτερικο στικακι που πιεζουμε, αλλα αμα βγαλει προβλημα ο μοχλος καληνυχτα. Δεν θα διορθωθει αμα βαλεις καινουριο στικακι και αυτο γιατι το προβλημα παντα ειναι στο εσωτερικο του χειριστηριου. Για να διορθωθει χρειαζεσαι γνωσεις ηλεκτρονικης, να ανοιξεις το χειριστηριο, να βγαλεις το κολλημενο με καλαϊ εσωτερικο τμημα του μοχλου, να βρεις ενα κανουριο που πουλανε στο εξωτερικο μονο ή απο ενα αλλο χειριστηριο δικο σου και τελος να το τοποθετησεις με θερμοκολλητικο πιστολι. Οποιος παρει το συγκεκριμενο χειριστηριο και νομιζει οτι θα γλιτωσει απο χαλασμενους μοχλους κανει λαθος.

    • BENTOYZA
    • @Αlias
      Η αλλαγή δεν είναι για κοσμητικούς λόγους.Υπάρχει διαφορά στον βραχίωνα.Ο ένας είναι πιο ψηλός για μεγαλύτερη λεπτομέρεια στην κίνηση του αναλογικού.Κατά τα άλλα έχεις δίκιο πάνω κάτω.Να παρακαλάς άμα χαλάσει να χαλάσει τουλάχιστον πριν λήξει η εγγύηση..

    • Alias
    • @ΒΕΝΤΟΥΖΑ
      Εγω τα λεω μπας και αποτρεψω κανεναν που θα πιστεψει λανθασμενα οτι θα γλιτωσει απο χαλασμενους μοχλους και νεα χειριστηρια. Κατα τα αλλα δεν αντιλεγω σε αυτα που λες με τους βραχιονες.
      Μου εχουν χαλασει 3 χειριστηρια σε 4 χρονια στο 360, παντα οι μοχλοι και παντα κανα δυο μηνες αφου ληξει η εγγυηση. Το 4ο βεβαια πρωτοτυπησε γιατι χαλασε το Rb μονο

*