Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

ASUS ROG Zephyrus G16 Review

*
Η ASUS μας έχει συνηθίσει σε πραγματικά εντυπωσιακές δημιουργίες όσον αφορά στους φορητούς της υπολογιστές, τόσο όσον αφορά στα επαγγελματικά μοντέλα όσο και στα gaming. Το ASUS ROG Zephyrus G16 που είχαμε στη διάθεσή μας και χρησιμοποιήσαμε τις τελευταίες δυο εβδομάδες θα έλεγε κανείς ότι μπορεί να “πατήσει” και στις δυο αυτές κατηγορίες.



Ανήκει μεν στη σειρά ROG, ωστόσο η σχεδίασή του δεν έχει καμία σχέση με τα περισσότερα gaming laptop. Λεπτό, ελαφρύ, από αλουμίνιο, περισσότερο ένα «Macbook Pro» θα μπορούσε κανείς να πει ότι θυμίζει. Βέβαια και παιχνίδια παίζει, και δουλειά μπορεί να κάνει. Αλλά ας τα πάρουμε όλα από την αρχή. Μπορείτε να το το βρείτε εδώ.



Το ASUS ROG Zephyrus G16 με κωδικό GU605M είναι ένα εξαιρετικό 16άρι gaming laptop με κορυφαίο hardware και τιμή που βρίσκεται… πολύ-πολύ ψηλά, τουλάχιστον με το configuration που έχουμε στα χέρια μας.  Με βάρος που βρίσκεται λίγο κάτω από τα 2 κιλά, το συγκεκριμένο σύστημα είναι αν μη τι άλλο ένα μικρό κατασκευαστικό θαύμα, ειδικά όταν δείτε το hardware που φοράει: Intel Core Ultra 9 185H επεξεργαστής, RTX 4090 (mobile) κάρτα γραφικών και η OLED οθόνη με GSYNC στα 240Hz είναι κορυφαία specs ακόμα και για desktop σύστημα. Για αυτό άλλωστε το κόστος είναι μεγάλο. Στη πράξη, για την έκδοση με 1TB δίσκο (αντί για 2TB του συστήματος δοκιμής), 16GB μνήμης (αντί για 32GB) και RTX4080 (αντί για RTX4090), η τιμή του Rog Zephyrus βρίσκεται στα €4079.



Ο υπολογιστής έρχεται σε μια λιτή συσκευασία μέσα στην οποία βρίσκουμε το ίδιο το σύστημα και το πραγματικά compact σε διατάσεις, αναλογικά με την ισχύ του, τροφοδοτικό  των 240Watt. Αφαιρώντας τον υπολογιστή από το κουτί του, αντιλαμβανόμαστε αμέσως την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής του υπολογιστή. Η ASUS έχει χρησιμοποιήσει αλουμίνιο για κάθε κομμάτι του συστήματος, επεξεργασμένο με συστήματα CNC. Η συναρμογή είναι κορυφαία, όπως κορυφαία είναι και η αίσθηση που αποκομίζει ο κάτοχός του. Η οθόνη διαγωνίου 16’’ ανοίγει άνετα με το ένα χέρι, με το μοναδικό μας παράπονο να είναι το γεγονός ότι η μέγιστη κλήση που μπορεί να φτάσει δε ξεπερνάει τις 135 μοίρες.



Σίγουρα θα θέλαμε να ανοίγει λίγο περισσότερο, ενώ και τα hinges θα μπορούσαν να είναι κάπως ισχυρότερα, καθώς η οθόνη «παίζει» όταν για παράδειγμα την ανοίγουμε στη θέση που θέλουμε. Στη πλάτη της οθόνης δε θα μπορούσε να λείπει φωτισμός, μόνο που η ASUS εδώ τον κράτησε σε μινιμαλιστικά επίπεδα. Μια διαγώνια λωρίδα με λευκά led φώτα λοιπόν βρίσκεται εκεί τόσο για να δημιουργεί «εφέ» στη πίσω πλευρά του υπολογιστή όσο και για να ενημερώνει όταν εμφανίζονται ειδοποιήσεις στα Windows 11. Το Armory Crate προσφέρει 5 θέματα με καθένα από αυτά να έχει 4-5 animations τα οποία μπορεί κανείς να διαλέξει, οπότε οι δυνατότητα παραμετροποίησης είναι αρκετές.



Η ίδια η οθόνη έχει διαγώνιο 16’’ χρησιμοποιεί αναλογίες πλευρών 16:10 και λειτουργεί σε ανάλυση 2560x1600 pixel (QHD), ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει refresh rate στα 240Hz με συμβατότητα G-Sync. Και όλα αυτά είναι διαθέσιμα σε ένα OLED panel. Πατώντας το power button και μπαίνοντας στο λειτουργικό, μια κραυγή απόλαυσης βγήκε από το στόμα του υπογράφοντα. Ενώ καλά καλά δεν έχουμε αρκετές οθόνες OLED για desktop συστήματα (φέτος μάλλον θα είναι η χρονιά τους όμως), η ASUS βάζει ένα τέτοιο panel σε laptop. Η οθόνη είναι εξαιρετικά λεπτή, τα περιθώρια δεξιά και αριστερά του panel είναι μικρά, ενώ πάνω και κάτω από αυτή μεγαλύτερα. Βέβαια, πάνω από το panel βρίσκεται και η 3D κάμερα, συμβατή με το Windows Hello για login με αναγνώριση προσώπου, ενώ υπάρχει και αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος πάνω στο power button.



Η ίδια η οθόνη είναι απλά κορυφαία με ένα μικρό μειονέκτημα. Τα χρώματα είναι πανέμορφα, οι γωνίες θέασης άριστες ενώ η μηδενική αντίθεση και το βαθύ μαύρο προσφέρουν μοναδική εμπειρία χρήσης στα Windows. Η ASUS μάλιστα έχει προβεί και σε κάποιες ρυθμίσεις ούτως ώστε να μειωθεί η πιθανότητα για burn in, οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσα από το Armory Crate. Για παράδειγμα, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ένα ελαφρύ transparency στη taskbar ή να επιλέξουμε να είναι μόνο το ενεργό παράθυρο σε πλήρη φωτεινότητα και το υπόλοιπο desktop με χαμηλότερη φωτεινότητα, κάτι που επιτρέπει να γίνει ένα OLED panel. Από εκεί και πέρα, η οθόνη υποστηρίζει HDR περιεχόμενο, με τα Windows 11 να προσφέρουν και την επιλογή για το Auto-HDR, που μετατρέπει αυτόματα SDR περιεχόμενο σε HDR. Κάτι που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως η οθόνη έχει πάρει πιστοποίηση Dolby Vision, κάτι που αναγνωρίστηκε και στο Netflix, με το app της Dolby να προσφέρει τρεις ρυθμίσεις που αφορούν στην εικόνα. Στο Netflix μάλιστα, το streaming γίνεται σε 4K ανάλυση και όχι σε χαμηλότερη, παρόλο που το panel δεν είναι 4K.



Παίζοντας παιχνίδια με ενεργό το HDR, πραγματικά η οθόνη είναι σκετη απόλαυση. Σαν να βλέπεις ένα έργο να τέχνης να ζωντανεύει μπροστά σου. Το The Last of US II ήταν πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία, ειδικά το εισαγωγικό κομμάτι όταν ο Joel τρέχει με τη κόρη του αγκαλιά και γίνεται η έκρηξη στο βενζινάδικο. Αντίστοιχα μας ενθουσίασαν τα neon χρώματα και οι αντανακλάσεις στο Cyberpunk 2077 και τα φανταχτερά χρώματα στο Avatar: Frontiers of the Pandora, παιχνίδια που έχουν εγγενή υποστήριξη για HDR. Το panel, από πλευράς αντανακλάσεων, τα πάει αρκετά καλά και το μοναδικό μειονέκτημα που θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει είναι η μέγιστη φωτεινότητα καθώς μετρήσαμε γύρω στα 425nits σε περιβάλλον SDR και κοντά στα 450nits σε περιβάλλον HDR. Η αλήθεια είναι ότι για καθημερινή χρήση, τα επίπεδα φωτεινότητας είναι υπερ αρκετά, αλλά κατά την αναπαραγωγή HDR περιεχομένου υπήρξαν αρκετές φορές που αποζητούσαμε μεγαλύτερη φωτεινότητα. Γενικά όμως, η οθόνη είναι λόγος να αποκτήσει κανείς κάποιο μοντέλο της σειράς, χωρίς να αναφερόμαστε απαραίτητα στο ακριβό configuration που είχαμε στη διάθεσή μας. Πόσο μάλλον όταν το panel πλέον υποστηρίζει και G-Sync, με το ελάχιστο frame rate που μπορεί να δουλέψει να φαίνεται πως βρίσκεται αρκετά χαμηλά, γύρω στα 40 fps.



Η κορυφαία multimedia εμπειρία που προσφέρει το σύστημα δε θα μπορούσε να είναι πλήρης αν και ο ήχος δεν ήταν καλός. Και πραγματικά, το σύστημα ηχείων (6 συνολικά) που έχει ενσωματώσει η ASUS, με Dolby Atmos υποστήριξη, είναι καταπληκτικό, πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με ένα μικρό, λεπτό και ελαφρύ laptop. Ήχος με μεγάλη ένταση, χωρίς καμία παραμόρφωση και δυνατά, γεμάτα μπάσα. Πραγματικά, ο ήχος είναι ανεπανάληπτα καλός για ένα φορητό υπολογιστή, αλλά ακόμα και στη μέγιστη ένταση, μερικές φορές δεν είναι ικανός να καλύψει το θόρυβο που παράγει το σύστημα ψύξης, κυρίως όταν έχουμε ενεργοποιήσει το Turbo mode μέσα από το Armory Crate. Αλλά για τις επιδόσεις θα διαβάσετε παρακάτω.



Από πλευράς θυρών, το ASUS ROG Zephyrus G16  καταφέρνει να είναι σχεδόν πλήρες, κάτι μη αναμενόμενο και σίγουρα όχι συνηθισμένο αναλογικά με τις διαστάσεις του.  Στην αριστερή έχουμε την είσοδο τροφοδοσίας, μια έξοδο ακουστικών/είσοδο μικροφώνου, έξοδο HDMI 2.1, μια Type-A θύρες USB 3.2 Gen 2 και μια Thunderbolt 4 (σε USB C μορφή) με δυνατότητα εξόδου εικόνας, η οποία μπορεί να λειτουργήσει και σαν θύρα φόρτισης (στα 100Watt όμως) σε περίπτωση που κάποιος δε θέλει να κουβαλάει το φορτιστή του laptop. Στη δεξιά πλευρά έχουμε αναγνώστη καρτών SD, μια Type-A θύρες USB 3.2 Gen 2 και μια Type-C USB 3.2 -C Gen η οποία επίσης επιτρέπει τη φόρτιση μέχρι 100Watt. Να σημειώσουμε πάντως ότι όταν χρησιμοποιούμε φορτιστή Power Delivery, δε μπορούμε να έχουμε τις μέγιστες επιδόσεις στα παιχνίδια, GPU λειτουργεί σε πολύ λιγότερα Watt από ότι όταν έχουμε το κανονικό τροφοδοτικό . Για παράδειγμα, στο Shadow of the Tomb Raider πήγαμε από τα 79fps στα 25fps ενώ και το multi core τεστ του Cinebench R24 έπεσε σχεδόν στη μέση, από 1113 πόντους στους 665. Από την άλλη όμως το να έχει κανείς ένα φορτιστή και για smartphone και laptop σε ταξίδι (πχ δοκιμάσαμε το φορτιστή των 120Watt της Xiaomi που βρίσκει κανείς στα αντίστοιχα τηλέφωνα της εταιρείας και αυτός λειτούργησε μια χαρά) είναι σίγουρα βολικό. Επιπλέον, ASUS ROG Zephyrus G16 διαθέτει ασύρματη δικτύωση Wi-Fi 6e με 2x2 σύστημα κεραιών και Bluetooth 5.3, οπότε είμαστε καλυμμένοι.



Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή δε περιλαμβάνει και το αριθμητικό, κάτι που όμως επιτρέπει στα υπόλοιπα πλήκτρα να έχουν τον απαραίτητο χώρο, τα οποία έχουν καλή αίσθηση όταν τα πιέζουμε. Τα περισσότερα πλήκτρα έχουν τυπικό μέγεθος, με τα βελάκια να είναι μικρότερο από τα άλλα. Πέρα από τα βασικά πλήκτρα, υπάρχουν και τέσσερα ακόμα τοποθετημένα πάνω αριστερά από το υπόλοιπο πληκτρολόγιο, 2 για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, ένα για mute/unmute του μικροφώνου και ένα που φορτώνει άμεσα την συνοδευτική εφαρμογή Armory Core της ASUS, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του συστήματος. Συνολικά, η αίσθηση που αφήνει το πληκτρολόγιο είναι άριστη, με το βύθισμα των πλήκτρων να είναι απόλυτα ικανοποιητικό. Καθώς ο υπολογιστής ανήκει στη σειρά ROG, ο φωτισμός του πληκτρολογίου δε θα μπορούσε να μην είναι αντίστοιχος.



Έχουμε ουσιαστικά πλήρη RGB φωτισμό Aura τον οποίο ελέγχουμε είτε μέσω του Armory Core είτε με το συνδυασμό πλήκτρων Fn/F4. Το software διαθέτει πλήθος από επιλογές για το φωτισμό, είτε διαλέγοντας κάποια από τα έτοιμα προφίλ.  Όσον αφορά στο φωτισμό του πληκτρολογίου, μπορούμε να επιλέξουμε 3 επίπεδα ή να τον απενεργοποιήσουμε πλήρως. Το touchpad του υπολογιστή είναι με διαφορά το μεγαλύτερο που έχουμε δει ποτέ, είναι πραγματικά τεράστιο!  Υποστηρίζει gestures, τα clicks του λειτουργούν απροβλημάτιστα, ενώ και η ποιότητα κύλισης είναι άριστη .



Σε επίπεδο hardware τώρα, το σύστημα είναι από τα πλέον εξοπλισμένα που μπορεί να βρει κανείς. Η έκδοση της δοκιμής έρχεται με το κορυφαίο, νεώτερο, mobile CPU της Intel, τον Intel Core Ultra 9 185H. Χρησιμοποιεί νέα αρχιτεκτονική και διαθέτει συνολικά 22 threads από 16 πυρήνες: 6 P cores με Hyperthreading, 8E cores και 2LP cores.



Η μέγιστη συχνότητα που μπορεί να φτάσει είναι στα 5.1hz και λειτουργεί με TDP έως τα 45Watt, ενώ ενσωματώνει και γραφικά Intel Arc. Ο επεξεργαστής υποστηρίζεται από 32GB μνήμης DDR5. Όσον αφορά στον αποθηκευτικό χώρο τώρα, βρίσκουμε ένα γρήγορο δίσκο NVMe 2TB της Micron, για τον οποίο μετρήσαμε περίπου 7.1GB/sec ταχύτητα ανάγνωσης και περίπου 4.8GB/sec όσον αφορά στην εγγραφή (σύμφωνα με το CrystalDiskMark).



Τρέξαμε το Cinebench 24 για να δούμε τις επιδόσεις του αλλά και κατά πόσο φτάνει στις μέγιστες συχνότητες και πήραμε σκορ 1042, ένα πραγματικά εξαιρετικό αποτέλεσμα που δείχνει την ισχύ του επεξεργαστή σε λειτουργία multithreading. Στο τεστ αυτό είδαμε τη θερμοκρασία της CPU να βρίσκεται γύρω στους 92-93 βαθμούς (σε δωμάτιο με 23 βαθμούς). Ξανατρέχοντας το ίδιο τεστ αλλά έχοντας ενεργό το Turbo mode μέσα από το Armory Core, το αποτέλεσμα ανέβηκε στους 1113 πόντους, με το κέρδος να βρίσκεται περίπου στο 6%.



Γενικότερα ο επεξεργαστής ζεσταίνεται αν τον ζορίσει κανείς και τον έχει να τρέχει στο 100% για ώρα, και κάνει throttling. Ωστόσο, αυτό είναι περιορισμένο με το σύστημα ψύξης που διαθέτει το notebook να κάνει συνολικά καλή δουλειά.  Στο Performance mode που κατά κόρον θα χρησιμοποιεί κανείς το σύστημα, οι ανεμιστήρες σίγουρα ακούγονται, ακόμα και αν δε ζορίζουμε τα υποσυστήματα, κάτι που είναι μάλλον φυσιολογικό αν αναλογιστούμε πόσο λεπτός είναι ο υπολογιστής. Όσο καλό και να είναι το σύστημα ψύξης της ASUS, η «φυσική» πάντα κερδίζει. Βάζοντας το Turbo mode βέβαια, ο θόρυβος από τη περιστροφή των ανεμιστήρων είναι ακόμα μεγαλύτερος και μπορεί να αυξηθεί και άλλο αν επιλέξουμε εμείς να ρυθμίσουμε τη ταχύτητα περιστροφής τους στη μέγιστη τιμή στο Manual mode. Ωστόσο, θεωρούμε δύσκολο κάποιος να επιλέξει το Turbo ή ακόμα και το Manual για να κερδίσει μια αύξηση επιδόσεων 5-10%, αποκτώντας ταυτόχρονα και μπόλικο θόρυβο, ο οποίος δε καλύπτεται ούτε καν όταν έχουμε τα ηχεία στην μέγιστη ένταση.


Το ASUS ROG Zephyrus G16 έρχεται με δυο ενσωματωμένα υποσυστήματα γραφικών, το ενσωματωμένο στον επεξεργαστή Intel ARC, που χρησιμοποιείται κατά τη χρήση του λειτουργικού συστήματος και μοιράζεται τη μνήμη του υπολογιστή και μια Nvidia RTX 4090 με 16GB μνήμης GDDR6 και μέγιστο TGP στα 125Watt. Όσον αφορά στο πραγματικό TDP της GPU της Nvidia, η ASUS έχει επιλέξει να το περιορίσει αρκετά, προφανώς λόγω περιορισμένου χώρου για το σύστημα ψύξης. Έτσι, στο Performance mode η GPU φτάνει στα 90 Watt ενώ στο Turbo mode στα 110 Watt.


Παίζοντας το TLoU σε max setting, η GPU καταναλώνει περίπου 110 Watt (108 Watt δείχνει το app της Nvidia) όταν είμαστε στο Turbo Mode.

Αν αναλογιστούμε ότι η mobile RTX 4090 είναι στη πράξη μια desktop RTX 4080, η οποία έχει TDP 320 Watt, αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι επιδόσεις της GPU δε μπορούν να έχουμε καμία σχέση desktop RTX 4080, πόσο μάλλον με desktop RTX 4090. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το υποσύστημα γραφικών της nvidia προφανώς και μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις ακόμα και στη native ανάλυση της οθόνης, τις οποίες θα δούμε παρακάτω.


Οι επιλογές που έχουμε μέσα από το Armory Crate για το πως το σύστημα διαχειρίζεται τις 2 GPU

Οι δυο κάρτες συνεργάζονται μεταξύ τους με την Asus πάντως να προσφέρει στο χρήστη περισσότερες επιλογές, ανάλογα με το τι θέλει να κάνει. Υπό κανονικές συνθήκες, το υποσύστημα της Intel χρησιμοποιείται σε περιβάλλον Windows και αυτό της Nvidia αξιοποιείται στα games, με την αλλαγή να γίνεται αυτόματα. Ωστόσο, μέσα από το Armory Core μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ τεσσάρων mode. Το Ultimate  όπου έχουμε τις μέγιστες επιδόσεις (και κατανάλωση), το Standard που προσφέρει ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και αυτονομίας, το Eco για τη μέγιστη αυτονομία αλλά όχι καλές επιδόσεις σε games και το Optimized που αυτόματα επιλέγεις μεταξύ Standard και Eco. Τις μετρήσεις μας τις πήραμε στο Ultimate mode, για να έχουμε εικόνα για τις μέγιστες επιδόσεις του υπολογιστή. Από εκεί και πέρα πάντως, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και το υποσύστημα της Intel για να παίζει παιχνίδια, κάτι που πλέον γίνεται μέσα από τα Windows 11. Βέβαια, εδώ οι επιδόσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες.



Για παράδειγμα τρέξαμε το Shadow of the Tomb Raider σε 1080p με Low ρυθμίσεις και πήραμε 40 fps (38 fps με τη μπαταρία). Σε απαιτητικότερα παιχνίδια βέβαια όπως το The Last of Us, για να έχουμε γύρω στα 30fps, έπρεπε να βάλουμε τα γραφικά σε Low την ανάλυση σε 800p και το FSR σε performance, ενώ με την RTX4090 μπορούσαμε να παίζουμε το παιχνίδι στα 50-60fps με όλα στο max στην native ανάλυση της οθόνης χωρίς DSSS. Ακόμα και έτσι πάντως, μπορεί κανείς να παίζει λιγότερο απαιτητικά παιχνίδια με την onboard GPU χωρίς θόρυβο από το σύστημα ψύξης και με σχετικά ικανοποιητική αυτονομία (περίπου 2-2,5 ώρες gaming). Ξεκινώντας από παλαιότερα παιχνίδια όπως το Shadow of the Tomb Raider με όλα τα εφέ στο μέγιστο (και RT Ultra, χωρίς DLSS) πήραμε 79fps σε 1600p, ενώ ενεργοποιώντας το Turbo Mode φτάσαμε τα 87fps, κερδίζοντας περίπου 10% σε επιδόσεις.



Το σχετικά φρέσκο Assassin’s Creed Mirage (Ultra High) τρέχει επίσης πολύ άνετα καθώς πήραμε 83fps σε 1600p.



Αντίστοιχα υψηλά ήταν τα νούμερα και στο Returnal. Σε ανάλυση 1440p με Epic ρυθμίσεις και το Raytracing σε Epic επίσης, πήραμε 90fps στο performance και φτάσαμε στα 98fps στο Turbo mode.



Το Dying Light 2 είναι αρκετά απαιτητικό στη HighRT ρύθμιση, όπου πήραμε 44,7 fps σε 1600p, αλλά ενεργοποιώντας το DLSS στο performance mode σχεδόν διπλασιάσαμε τις επιδόσεις έχοντας 84,1fps



Τρέξαμε και το benchmark του The Talos Principle 2, ένα παιχνίδι που βασίζεται στην UE5. Συγκεκριμένα πήραμε μετρήσεις στο Grasslands test, το απαιτητικότερο από τα 5 που έχει, με όλα στο max και πήραμε 37,5fps ενώ στο Turbo mode φτάσαμε τα 41,1.



Ένα άλλο δύσκολο παιχνίδια είναι το Avatar: Frontiers of the Pandoda. Στο Ultra preset πήραμε 42fps (47fps στο Turbo mode), με DLSS performance φτάσαμε στα 86 fps ενώ γυρίζοντας σε FSR 3 performance για να ενεργοποιήσουμε και το Frame Generation, είδαμε 118fps!



Το τελευταίο παιχνίδι που δοκιμάσαμε αφορά το Cyberpunk 2077. Στη ρύθμιση RT Ultra  πήραμε μόλις 24.8fps σε 1600p, με DLSS performance φτάσαμε στα 58,2 fps ενώ ενεργοποιώντας το Frame Generation, είδαμε 91fps!



Κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος του μεγάλου μας review. Το ASUS ROG Zephyrus G16 είναι ένα καταπληκτικό σύστημα, ένα μοναδικό διαμάντι, ένα αριστούργημα θα μπορούσαμε να πούμε. Μικρό, ελαφρύ με απόλυτα ικανοποιητική αυτονομία (περίπου 6 ώρες Netflix streaming σε 4K με Dolby Vision, μέγιστη φωτεινότητα και τον ήχο στο 50%, χωρίς ενεργούς φωτισμούς), καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα ένα laptop τόσο για gamers όσο και για όσους δημιουργούν περιεχόμενο. Και μόνο για την οθόνη του, αξίζει κανείς να κοιτάξει κάποιο μοντέλο της σειράς, καθώς μιλάμε για μια από τις καλύτερες οθόνες που έχουμε δει σε laptop.



Ο ήχος είναι καταπληκτικός, είναι πλήρες από πλευράς συνδεσιμότητας ενώ φυσικά δε θα μπορούσε να υστερεί σε επιδόσεις. Δυο ψεγάδια μπορούμε να βρούμε μόνο. Θα θέλαμε να έχει υψηλότερη φωτεινότητα και λιγότερο θορυβώδες σύστημα ψύξης όταν παίζουμε παιχνίδια. Βέβαια, δε πρέπει να παραμερήσουμε το τομέα του κόστους καθώς αυτό είναι πραγματικά πολύ υψηλό, με το παρόν configuration (το βρήκαμε πάνω από €4500 στο γερμανικό Amazon) να είναι μάλλον απλησίαστο για το περισσότερο κόσμο . 
GOLD AWARD

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μοναδική, ανεπανάληπτη οθόνη
  • Άριστη κατασκευή, τέλεια συναρμογή
  • Υψηλές επιδόσεις
  • Μικρό, ελαφρύ και άριστο εργονομικά
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Υψηλό κόστος
  • Ο θόρυβος στο gaming είναι υψηλός, ειδικά στο Turbo mode
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*